home > najawa > Me First and the Gimme Gimmes, Tat, Fat prezident, In-Sane / Cvetličarna mediapark (Ljubljana) / 20.6.2007.

kontakt | search |

Me First and the Gimme Gimmes, Tat, Fat prezident, In-Sane / Cvetličarna mediapark (Ljubljana) / 20.6.2007.

Kako kažu na "Fat Wreck Chordsu" jednoj od najvećih punk/rock izdavačkih kuća, radi se o All-star bendu underground muzike. Me First and the Gimme Gimmes je punk/rock cover bend s peteročlanom postavom koju oblikuju pojedinci iz najboljih bendova ovog žanra.
Za mikrofonom je osoba zvana Spike. Spike je svoju prijelomnicu doživio radeći u skladištu Fat Wreck chordsa, nasilnički nastup i pjevušenje Princovih pjesmica, slatki glasić i karizma oborili su ostatak s nogu. Spike također svira bas u poznatom San Francisco streetpunk bendu Swingin' Utters. Za bubnjevima sjedi Dave Raun. Nekadašnji član Santa Barbarskog sjajnog benda Rich Kids on L.S.D. i bubnjar skate-punk benda Lagwagon. Gitaru svira Chris Shiflett iz Foo Fighters-a. Po bass gitari tandrlja Fat Mike. Predsjednik Fat Wreck Chordsa , basist Nofx-a i kako kažu, da postoje punk tajkuni, to bi definitivno trebao biti on. Posljednji član benda i drugi gitarist je Yoey Cape. Pjevač, tekstopisac i frontmen grupe Lagwagon.

MFATGG je kako sam već spomenuo punk/rock cover bend iz San Francisca koji obrađuje samo najbolje pop pjesme svih era. Osnovan je 1995. u želji da se punk/rock vrati u klasiku te da se slome barijere između zlatnih klasika i punk muzike.
Prije izdavanja svojeg prvog studijskog albuma "have a Ball" 1997. snimili su dvije pjesme za 7" 1995. Nakon odličnog prihvaćanja materijala kod punk fanova ponovo se vraćaju u studio 1999. i snimaju svoj drugi album "Are a Drag" .
Treći studijski album "Blow in the Wind" (2001.) inspiraciju je pronašao u klasicima 60' i glazbenicima poput Beach Boys-a i Bob Dylana. Sljedeći album "take A Break" izlazi u 2003. s 13 obrada R&B hitova poput Stevie Wonder-a, Whitney Houston, R Kelly,…
Live album koji su snimili 2005. nazvali su "Ruin Jonny's Bar Mitzvah" koji su doista odsvirali za Bar Mitzvu. Nakon odlične Europske turneje 2006. počinju raditi na tribute albumu za country i western muziku. Snimaju album "Love Their Country" u kojem obrađuju Cash, Garth Brooks, The Dixie Chicks, Willie Nelson, Dolly, Kenny Rogers, Hank Sr,…

Poslusaj MFATGG
[  ]

Fat Prezident, osječki hardcore/punk bend, jedan od najboljih hrvatskih underground sastava i dobitnici ovogodišnje nagrade za najbolju duo grupu godine na Zlatnoj Koogli. Nepotrebna su suvišna predstavljanja ovog benda koji iza sebe ima 13 godina prisustva na sceni. Činjenica da sviraju s bendovima poput MFATGG govori sama za sebe. Naglasak bi stavio na Posljednji materijal izdan u svibnju 2006. za Moonlee Records pod nazivom "Through the eyes of the innocent". Materijal s 12 odličnih pjesama u kojima se bave problematikom post ratnog stanja u osijeku. Ubojstva, mučenja, silovanja, otimanja, su neke od stvari o kojima pjevaju na način kako ih vide nevini ljudi. Album je odlično prihvaćen kod publike a ponavljanje takvog materijala za novi studijski album obradovalo bi sve poklonike debeljaka.

Poslusaj Fat prezident

Tat, sada dvadesetogodišnja Tatiana DeMaria oformila je 2003. ovaj punk/rock bend. Londonski sastav izdao je debitantski singl pod imenom "Peace Sex and Tea" i live singl na Reading Festivalu "Pessimist". Bend radi na materijalu za novi album koji bi trebao izaći do kraja ove godine. Svirali su na Festivalima poput Vans Warped Tour-a te bili predgrupe bendovima poput Rufio, The Offspring, Therapy,… Trenutno se nalaze u Europi na turneji s Me First and the Gimme Gimmes-ima.

Poslusaj Tat

In-Sane
Mlada slovenska hardcore/punk grupa oformljena 1997. U početku sastavljena od pet članova no s vremenom postaje tročlana postava koja je uzore pronašla u bendovima poput Bad Religion, Nofx, Pennywise,… Emotivniji punk pristup te sociološki kritički tekstovi karakteriziraju ovaj bend, a muziku sviraju kako bi popravili svakodnevnu situaciju u svijetu i sačuvali slobodu.

Poslusaj In-Sane

Karte u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 15 eura, te na dan koncerta po cijeni od 18 eura.
Pretprodajna mjesta INFO ŠKUC (Stari trg 21, LJ), www.koncerti.net, www.vstopnice.com.
Karte u hrvatskoj naći ćete na www.eventim.hr

leonidas // 19/06/2007

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*