home > najawa > Dirty Old Festival 8 / Velika kod Požege / 6. i 7. srpnja 2007.

kontakt | search |

Dirty Old Festival 8 / Velika kod Požege / 6. i 7. srpnja 2007.

Festival če se tradicionalno održati u Velikoj kod Požege na odmaralištima iza bazena koja se nalaze u sklopu PP ''Papuk'' 6. i 7. srpnja.

Kao i proteklih godina očekuje se nekoliko tisuća posjetitelja iz susjednih zemalja te Italije, Španjolske, Njemačke i Francuske. Samim time Dirty Old Festival jedan je od najpoznatijih i najvećih festivala ovakvoga tipu u Hrvatskoj.

Za vrijeme trajanja festivala u Velikoj će nastupiti preko 25 izvođača. Osim domaćih i stranih bendova koji će zasvirati na glavnom stageu, program festivala začinit će kvalitetnom glazbom i brojni DJ-evi.

Ove godine Dirty Old Festival dovodi nam jedan od najvećih imena Californijske hardcore/punk scene. Po prvi puta u Hrvatskoj posjetitelji će moći pogledati Strung Out, Onima koji prate ili vole kalifornijsku melodičnu hardcore skate punk scenu band ne treba predstavljati. Poznati su zbog svog specifičnog zvuka koji je spoj punka i metala. U opisu njihovog zvuka često možete pročitati da su oni melodični punkeri s kalifornijske mračnije strane.
Jedan su od prvih bandova koji je potpisao za FAT WRECK i za tu etiketu Fat Mikea (NOFX) izlazi 12.6. i novi album ''Blackhawks Over Los Angeles'', a reakcije na pjesmu ''Calling'' s tog albuma su i više nego odlične! Njihove pjesme možete čuti i u mnogim skate / surf video spotovima. Od svog osnutka do danas odsvirali su mnoge koncerte uključujući i ''warped tour'' te 11 vrlo uspješnih world tourova.
Na ovoj ljetnoj turneji band će svirati na nekim od najvećih europskih festivala te nekoliko datuma zajedno sa Dropkick Murphys.

Uz njih dolazi nam i jedan od legendarnih bendova već poznat domaćoj publici No Means No Bend su osnovali braća Rob i John Wright još 1979. a ime banda je proizašlo iz anti date-rape slogana. Od tada do danas bend je izdao 11 studijskih albuma, 1 live LP i 1 split LP s Jello Biafrom (za čiji ALTERNATIVE TENTACLES je bend izdavao albume sve do 2005. godine) te nekolicinu EP-ja i singlova. Zadnji album ''All Roads Lead To Ausfahrt'' je izašao prošle godine i mnogi ga smatraju jednim od najboljih NMN albuma.
Iako bend nikada nije ostvario niti ga je zanimao veliki mainstream uspjeh jedan su od najutjecajnijih bendova u svijetu i imaju vjernu i veliku bazu fanova koju su stekli i kvantitetom i kvalitetom svojih live nastupa. Glazbeno, na band su utjecaje imali i jazz i prog rock koliko i punk rock. NOMEANSNO skaču iz jednog stila u drugi tvoreći svoj jedinstveni i prepoznatljiv zvuk. Prvoklasna glazbena poslastica!!!

Španjolski Obrint Pas Nakon mini-toura u travnju na opće veselje svih koji su prisustvovali bilo kojem od njihovih koncerata Katalonci dolaze na DOF!!! Iako su svi nastupi bili odlični tek na velikom stageu će ovaj band pokazati zašto je jedan od najboljih i najpopularnijih u Španjolskoj.
Upravo im je izašao novi album, a neke od tih pjesama band je već svirao na koncertima u travnju. Kao i publika i sam bend je bio oduševljen pozitivnim reakcijama pa su odlučili unatoč popunjenosti termina velikom voljom i trudom izorganizirati da dođu u Veliku što je nama kao i publici veoma drago. Za one koji će tek prvi put doživjeti bend samo da napomenemo da se radi o latin/ska/punk/reggae bandu koji godišnje odsvira preko 100 koncerata po Španjolskoj i cijeloj Europi.
Ako obožavate bendove poput SKALARIAK, AMPARANOIA ili MANU CHAO ne smijete propustiti nastup OBRINT PAS. Njihov odličan live CD/DVD snimljen pred preko 10000 ljudi se nalazi i na španjolskim top-listama. OBRINT PAS će nastupiti u subotu kao band koji će zatvoriti ovogodišnji DOF!

The Locos Vjerojatno svi znaju za SKA-P, jedan od najpopularnijih ska/punk bendova iz Španjolske, band koji je svirao na najvećim europskim festivalima i na čijim koncertima je uvijek ludnica. No, na vrhuncu popularnosti bend se razilazi, a nedugo zatim njihov pjevač/showman Pipi je opet prisutan na sceni. Pipi nakon razlaza benda odlučuje da nastavi sa vježbanjem i sviranjem iako su svi (uključujući i njega samog) mislili da je to apsolutna ludost (''casa de locos'') i tako je došlo ime za novi Pipijev band.
Materijal koji je Pipi imao za novi SKA-P studijski album nije ostao samo uspomena nego je pretvoren u nove pjesme. Iz svoje kuće u Madridu Pipi je počeo zvati frendove i obilaziti barove i klubove kako bi skupio ekipu za bend. Rezultat je prilično šarolika ekipa koju osim Pipija čine gitarist iz Madrida, bubnjar iz Mexica, basist iz Argentine...
Ako se Pipija pita za utjecaje na band on neće skrivati vječne favorite: LA POLLA RECORDS, MANO NEGRA, MIGHTY MIGHTY BOSSTONES, PORRETAS, RANCID i, naravno, SKA-P!
Iz svega toga lako je zaključiti da su THE LOCOS explozivna i ritmična punk/ska mašina koja juri punim gasom. Uživo, sve to je začinjeno Pipijevim urođenim talentom za show nastupe. Kao i SKA-P i THE LOCOS su poznati po svojim anti-globalističkim i anti-sistem porukama i uvjerenjima.
Band po prvi put nastupa u ovim krajevima i sigurno će priuštiti fantastičnu zabavu za sve okupljene i nadoknaditi svima koji nisu nikada vidjeli uživo SKA-P!!!
Album ''Jaula de grillos'' je izdan za SONY / BMG.

Karamelo Santo još jedna poslastica za sve željne plesa i dobre zabave ovaj put nam dolazi iz Argentine. Osnovani su 1993. godine u Mendozi i do danas su kreirali svoj zvuk (mješavina različitih stilova kao što su bolero, cumbia, murga, salsa, punk rock, ska, reggae...) koji im je osigurao veliki broj vjernih fanova iz cijelog svijeta, a posebno u Europi gdje su odsvirali nekoliko turneja.
Od prve turneje 2002. godine pa do danas bend je odsvirao 5 europskih turneja te je postao jedan od najpoznatijih predstavnika glazbene scene Latinske Amerike u Europi. Na ovogodišnjoj ljetnoj turneji KARAMELO SANTO će predstaviti svoj novi - vrlo dobar - album ''La Gente Arriba''.

Atheist Rap Veseli novosadski punk rockeri se vraćaju u Veliku 3. put. Bend ove godine slavi i 20 godina postojanja i uveseljavanja publike. Iza sebe su ostavili brdo pređenih kilometara, 4 albuma i gomilu praznih pivskih gajbi...
Nabrajati mega popularne hitove i pisati o samom bandu nema smisla nego sve što treba je napisati da nas u Velikoj još jednom čeka vrhunski provod i zborno pjevanje...,

Hladno pivo Od malog punk banda iz Gajnica do najpopularnijeg rock banda u Hrvatskoj HLADNO PIVO je nastupilo nekoliko puta u Požegi. Na DOF dolaze 2. put i sigurni smo da će pružiti odličan koncert i još bolji provod svirajući hitove s novog albuma ali isto tako ni ne zaobilazeći stare, svima već poznate i legendarne himne.
Bend ove godine niže svoje najveće uspjehe, a sudeći po rasprodanim koncertima i vjernim fanovima i u Velikoj nas očekuje velika gužva i još veća fešta!

Osječki Sizif, Noise core ludilo... All stars band sastavljen od članova Among The Thebians, Cog, Why Stakla, This Day Will Burn, Debeli Precjednik. Novi band na dirty old labelu se prvi put predstavlja na velikom stageu. Iako je bend osnovan samo iz razloga da jedna od ključnih osoba hrvatske punk scene, inače miljenik ženskog dijela publike može i ove godine nastupiti na DOFu sretni smo što je iz takve zle i podle namjere izrastao jedan od najkvalitetnijih bendova na ovim prostorima.
Vrijeme, znoj i alkohol će pokazati da i loše ideje mogu izrasti u nešto dobro. Valjda… Možda… Tko zna… Tako kažu…

Ove godine Dirty Old Festival predstavlja sljedeće bendove:

ATHEIST RAP / serbia
FNC DIVERZANT / zagreb
HLADNO PIVO / zagreb
KARAMELO SANTO / argentina
LA PLEBE / usa
the LOCOS (ex SKA-P) / spain
MITESERS / serbia
NOMEANSNO / canada
OBRINT PAS / spain
SIZIF / osijek
STRAIGHT AWAY / france
STRUNG OUT / usa

te DJ majstore:

Jabba Crew / zagreb
* DJ Yesh
* DJ Koknee
* DJ Nesho
* Kodin live
Glechudesa Massive / osijek
* DJ Pips
* DJ Spree
* MC Kandžija
Ascenzion Sound / uk
* DJ Phase
* DJ Eyez
* DJ Floydcide
MC Benjamin Sirota (Conscious Rec.) / uk
DJ Huges (Blunt Beats) / uk
DJ Dean Anthony / uk
DJ Chola (Apotheke) / spain

Novost na ovogodišnjem DOFu je prilika mladim bendovima da se prijave za nastup na DOFu kako bi i oni imali šansu da nastupe zajedno s nekim od najvećih svjetskih imena. Na festivalskoj web stranici se može prijaviti bilo koji bend, a od svih prijavljenih 4 benda će nastupiti na DOFu. Od toga 2 koja budu imala najviše glasova i 2 koja od prijavljenih odaberu organizatori.

Dnevne ulaznice u pretprodaji koštaju 80,00 kn, na dan koncerta 90,00 kn, dok festivalska ulaznica u pretprodaji košta 150,00 kn, a na ulazu 160,00 kn.
Kampiranje unutar festivalskog prostora je besplatno uz kupljenu ulaznicu. Kao i svake godine očekuje se veliki broj kampera što je jedan od glavnih razloga što je DOF festival, a ne samo još jedan večernji koncert. Posjetitelje očekuje kvalitetna i pristupačna ponuda pića i jela (slavonska + vegetarijanska i vegan kuhinja) cijelo vrijeme trajanja festivala. Kemijski WCi su postavljeni i u festivalskom dijelu kao i u kampu.
Preko dana osim kupanjem na bazenima i obilaskom PP ''Papuk'' vrijeme se može prekratiti i raznim aktivnostima u sklopu festivalskog programa.

Ulaznice za festival se mogu kupiti u svim poslovnicama Eventima te u još nekim gradovima (za spisak provjeriti
web festivala )

S obzirom na višegodišnje pohvale od posjetitelja i novinara koji su prisustvovali festivalu sigurni smo da će i ove godine DOF biti prilika mnogima za nezaboravan provod u prirodi uz odličnu glazbu i opuštenu atmosferu.

leonidas // 19/06/2007

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*