home > najawa > DIRTY BEATZ & KINGSTON present BENNY PAGE @ Aquarius 28.11.2008.

kontakt | search |

DIRTY BEATZ & KINGSTON present BENNY PAGE @ Aquarius 28.11.2008.

Konačno smo dočekali i taj trenutak, bilo je samo pitanje vremena. Dolazi nam Benny Page. Što se jungle produkcije tiče, mislim da su on i Marcus Visionary jedni od najjačih imena današnjice. Skoro svaka njegova stvar ili remix zvuči predobro, što se čini pomalo nemoguće. Uvijek postoje neke stvari koje su lošije, neke bolje, neke se ljudima više sviđaju, neke manje, ali kad je u pitanju Benny, to i nije baš skroz tako. Sigurno ima nekih koje se nekima malo manje dopadaju, ali nešto što zrači iz svekolikog njegovog opusa je tako pozitivno i energično, da nema potrebe uplitati bilokakve prigovore. Zadovoljstvo mi je najaviti ovaj događaj, zasigurno najveći ove godine za sve one koji vole jungle :

Kingston sound slavi jubilarnih 5 godina na sceni, te tim povodom zajedno sa ekipom Dirty Beatz-a okupljaju se kako bi okruženi prijateljima izvođačima i dragom publikom iskazali poštovanje zajedničkoj ljubavi prema glazbi i dobrom provodu. Slavlje će biti u Aquariusu na 2 floora (A1 & A2) u PETAK 28.11.2008., a uz ova dva poznata zagrebačka crew-a nastupiti će još mnogi drugi: profesionali u pristupu glazbi Roots in session (SLO), ljubljanski soundsystem Pier & Fu koji je izrastao iz RADYOYO radijske emisije u Zagrebu će promovirati poznatu Kuskus kompilaciju te vrućim nastupom zasigurno neće ostaviti ravnodušnim ljubitelje reggae/roots glazbe, prijatelji Dj Soul & Moonia iz Baga Sound (BIH) predstaviti će nam reggae dub sound, PCP (HRV) kojeg čine dva momka Filip & Boost na svom nastupu će čisti hiphop upotpuniti sa raznim pravcima među kojima su jazz, funk, drum & bass, jungle a pomalo i dub zvuk, te posljedni ali zasigurno i najveći BENNY PAGE (UK) / Digital soundboy, 26.-ogodišnji britanski producent i dj.

Benny Page - The Burial (Dubplate)


Benny Page se nevjerovatnom brzinom uspinje među kremu svjetskih dnb/jungle izvođača. Inspiriran ranim jungle izdanjima underground plesne scene 90-tih godina u ranoj dobi pocinje eksperimentirati s glazbom koristeci sekvencer na očevom računalu. Nakon završene glazbene škole i sati provedenih u studiju izdaje prve uratke Sneaker Pimp', Chain saw, i remix za Stalker (Aphrodyte) , koji ubrzo postaju himne nove škole jungle produkcije.

Vrtoglavi uspjeh mladog i talentiranog Benny-a 2006. privlači pozornost velikog jungle učitelja Shy Fx-a i njegove izdavačke kuće 'Digital Soundboy', čiji protiže ostaje do današnjeg dana. Iz serije hitova koji ga sa pravom svrstavaju među najbolje jungle producente novog vala svakako treba izdvojiti "Turn Down the Lights" i "Rub a Dub'.

Superioran nastup kojem su svjedočili brojni klubovi diljem svijeta, ovaj puta pretvara Aquarius u plesnu jungle arenu, pružajući nam priliku da u punom smislu riječi osjetimo ono najbolje od žanra. Event će biti zabilježen i od kamere Transmeet.tv-a, a u emisiji Reggae Connection na Radio 101, posvećenoj ovom velikom eventu četvrtkom od 23:00-00:01 h možete čuti i interview s Benny Page-om.
[  ]


Prošlo je 5. godina otkako je Jin San u strogom centru Zagreba zakuhao priču zvanu Kingston. Nakon otvaranja prodavaonice u gradskom centru specijalizirane za prodaju glazbenih izdanja s jamajkanskim predznakom, koja se vremenom od prodajnog mjesta, produkcijske kuće i distribucijske točke razvila u epicentar ove djelatnosti u regiji, okuplja Kingstoned sound. Danas Kingston čine selektor : Jin San, Verbal Efendi, Princ Shango, Don Darko, Junglist! + Mc Popay. Nakon nekolicine izdanja u vlastitoj nakladi objavljenih sa ciljem pružanja podrške lokalnim izvođačima (RDK, Popay, Vuneny, Antenat), uključivanja u produkciju glazbene emisije 'Reggae Connection' Radio 101, suradnje i pružanja podrške svim akterima na domaćoj sceni, nastupa na 'Seasplash', 'Exit', 'Zagreb Winter Reggae', 'Soca Riversplash' festivalima, brojnih svirki u klubovima diljem Hrvatske i inozemstvu (Berlin, Beograd, Istanbul, Ljubljana), Kingston sound postaje epitom za dobru glazbu i zabavu.

Priča započinje početkom 2001. nakon nastupa Grooveridera u Pauku na kojem Pro upoznaje T-Live-a te skupa s MC Ma Milom osnivaju DirtyBeatzCrew sa željom da osvježe zagrebačku scenu dnb i jungle zvukom. PRO se za dnb ozbiljnije zanima od 1996, jedan je od pionira splitskih dnb dj-a, organizator prvih dnb partya u Splitu. U razdoblju od 1999. do 2001.g,svira na gotovo svim partyjima na obali(Dubrovnik-Lazareti,Hvar-Kopito,Vis-uvala Kamenica,Makarska). Pro je radio i na hip-hop projektima, te je tako kao MC nastupao s rap grupom Promili, s kojom izdaje album za Aquarius Records. Surađuje s mnogim hip-hop artistima poput Wikluh sky-a, General Woo-a ... T-Live još od 1995. sudjeluje u brojnim klupskim, open-air i studijskim projektima diljem Hrvatske. 1996. dolazi u doticaj s dnb, jungle zvukom. 1998. odlazi u Beč, gdje studira na poznatom SAE institutu i dolazi u doticaj s bečkom klupskom scenom, poglavito trife.life večerima u poznatome FLEX-u. Nakon povratka u Zagreb gostuje na partyima BREAKALICIOUS CREW-a.

2001. DirtyBeatzCrew počinju organizirati partye u OTV-u gdje imaju redovnu rezidenciju s dnb, jungle gostima poput: MASSIMO-Itl, AZIZ&MAT&MC SHNEK-TRIFE.LIFE-Aut., PIER-RDYO, BUGI-RDYO, HOSE, MARKOMAN-ILLEGAL CREW, LARRY, APHRODITE, J.MAJIK, AQUASKY, WICKERMAN, MATRIX, FUTUREBOUND...

Uređivali su emisiju na radio Ciboni koja slovi kao prva tog glazbenog žanra.

Uz rezidenciju rade i mnoge druge partije u Pauku, SC-u, Aquariusu - gdje po drugi put ugošćuju Infrared zvijezdu J.MAJIKA, te u novoj seriji partya mnoge izvođače kao što su: NICKY BLACKMARKET, DANNY WHEELER, BROOKES BROTHERS, RAHMANEE...

Od ovog ljeta 2008. Dirty Beatzima pridružuju se i dva nova člana; mladi producent i dj LEEKS i cut/scratchmaster MIRKO. Te započinju novu sezonu sa svježim planovima gdje možete očekivati mnogo ludih tuluma sa svjetskim drum'n'bass/jungle zvijezdama.

Ljubljanski soundsystem koji je izrastao iz RADYOYO radijske glazbene emisije 2000. godine. Selektori Pier i Fu vrhunski su poznavatelji žanra i česti gosti zagrebačkih klubova. Autori su kultne 'Kus Kus' serije mikseva, kojima na godišnjoj bazi predstavljaju najvruća reggae/roots izdanja. Poznati su po profesionalnosti i perfekcionizmu u pristupu glazbi, te vrlo vrućim nastupima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Baga Sound je vitalni dio FM JAM dj tima iz Tuzle. Nastao 2002. g. kao potreba za širenjem reggae dub kulture u BIH. Članovi su sada vec afirmiranog reggae kolektiva Defence. Dugi niz godina rade kao organizatori i promotori većih događanja u TZ i BIH. Rezidenti su sada vec kultnog kluba Palma Dom Mladih u Tuzli. Baga Sound čine:DJ SOUL & MOONIA.

PCP grupu čine 2 mlada momka iz Motovuna, Flip i Boost. Nakon više godina stvaranja čistog hiphopa, danas ga upotpunjuju raznim pravcima među kojima su jazz, funk, drum & bass, jungle, a pomalo i dub zvuk. Oboje su MC-I, a Flip je i producent PCP-a. Dakle, sami zauzimaju sve uloge jednog rap banda.. U zadnjih su par godina prošli većinu klubova i festivala po Istri, a bilo je i koncerata u Rijeci i dalje. Krase ih nastupi sa poznatijim hiphop/jungle izvođačima kao što su Target, Connect, Dječaci, Edo Maajka, Popay MC, Elemental, Fanatiks, Kandžija, Kingston family i Rcola, za čiju ce izdavačku kuću uskoro objaviti svoj hit single 'Come with us'.

maja // 14/11/2008


PS: Karte će biti u pretprodaji po 50 KN u Kingston Shop-u, a na sam dan eventa karte će se moći kupiti na ulazu Kluba Aquarius za 60 KN.
Share    

> najawa [last wanz]

cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*