home > najawa > ANTENAT & ST!LLNESS, Boogaloo, 08/05/2009

kontakt | search |

ANTENAT & ST!LLNESS, Boogaloo, 08/05/2009

ANTENAT i ST!LLNESS su bendovi sa dugogodišnjim uzajamnim prijateljstvom koji se mogu pohvaliti sa velikim brojem zajedničkih svirki te međusobnim gostovanjima na albumima. Unatoč posebnim stilovima sviranja i stvaranja te različitostima, posljednjih nekoliko godina imaju gotovo potpuno istu publiku koja ih vjerno prati. Izlazak drugog albuma ANTENAT-a 'Karavana', najava i nestrpljivo iščekivanje novog ST!LLNESS-a u posljednje vrijeme sve više širi krug ljubitelja njihove glazbe i ideja. Na prethodnom zajedničkom koncertu sa Radikal Dub Kolektivom u Pauku se doslovno tražila ulaznica više. Zanimljivo, to nije prvi slučaj da im je klub u Zagrebu premalen.
Ova uigrana ekipa Vas poziva u petak 08. svibnja u klub Boogaloo na još jedno njihovo zajedničko, audio-vizualno druženje i veselje jer smatra da nema boljeg povoda od druženja, prijateljstva i širenja pozitivne energije uz kvalitetnu glazbu i vrhunsku zabavu.

Poseban povod za slavlje im daje otvaranje službenog hrvatskog reggae portala koji će pratiti i podržavati Hr-reggae scenu i projekte usko vezane uz nju. Reggae.hr je rezultat dugogodišnje suranje ekipe Trip To Ziona & CroReggae portala. Za vizualne efekte i after party do ranih jutarnjih sati pobrinuti će se Trip to Zion ekipa, DJ JinSan i mlade nade hrvatske reggae scene.

Za snimanje kompletnog događaja tu je naš i vaš www.transmeet.tv.

Vidimo se!
[  ]

Bend ANTENAT osnovala je 1997. godine skupina prijatelja iz zagrebačkog kvarta Špansko. Počeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom, a s vremenom se postava širila, mijenjajući glazbene stilove. Bend je sve više nastupao, profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji danas nazivaju - subreggae. Subreggae kao pojam izmislio je sam bend ANTENAT, zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata, a svaki član benda sa svojim instrumentom pridodaje toj mješavini i nešto svoje: bubnjevi žestinu punk-rocka, brass-sekcija reggae i jazz atmosferu, gitare psihodeličnu notu, klavijature atipičnu harmonizaciju koja podsjeća na sedamdesete, a udaraljke afro-ritmove. Za subreggae vole reći da je to jedna velika glazbena heterogena masa u homogenom izdanju.
2003. godine ANTENAT zauzima istaknuto mjesto na hrvatskoj underground glazbenoj sceni, nakon zagrebačkih nastupa na "Punk-Reggae Fiesti" u Močvari, te kao predgrupa britanskom bendu KING PRAWN u KSET-u.
U dvanaest godina postojanja, a posebno u proteklih šest koncertno vrlo aktivnih godina, ANTENAT je održao više od 300 koncerata po klubovima i festivalima diljem Hrvatske te u inozemstvu (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Njemačka; Kulturschock-Festival u Berlinu; Exchange Tour po Francuskoj i Italiji, u organizaciji francuske udruge "Alors, on le fait…?!", itd.).
ANTENAT je prvenstveno ekipa prijatelja, koja svojim zajedništvom, muzikom i osviještenim tekstovima pjesama (na hrvatskom i engleskom jeziku) šalje poruku koju možda najbolje ilustrira pjesma "Ima nas dovoljno (… vrijeme je povoljno)", koja se može shvatiti i kao himna dobrom raspoloženju i kao poticaj na društveni angažman.
Publika je sve to prepoznala pa vjerno podržava bend već dugi niz godina, kao i brojni prijatelji koji čine šarenu karavanu i prate bend iz koncerta u koncert.


Nakon potpisivanja ugovora sa jednom od vodećih izdavačkih kuća Menart Records i objavljivanja debi albuma pod nazivom "Sve što znam o životu je… odabrao Đelo Hadžiselimović" u srpnju 2007. godine ST!llness ozbiljno korača dalje našom scenom. Album je dobio jako dobre kritike što glazbenih kritičara, što publike, te je u pogledu na godinu svrstan među najbolja hrvatska izdanja u 2007. Glazba benda miješa puno stilova, no najdominantniji su utjecaji hiphopa, reggea, drum'n'basss-a, na momente čak i hard core svirke distorziranih gitara. Tekstovi, s jedne strane žestoki, angažirani i onako punk-banalni, a s druge strane osjećajni i s filozofijskom dozom. Potiču vas na reakciju, pokret i pozitivno razmišljanje. Njihova energična live svirka nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svirajući po zemlji i u susjedstvu prikupili su brojku od preko 100 koncerata po svim mogucim klubovima i velikim festivalima (EXIT, In music, SEASPLASH, Soča Riversplash, DOF...) te dva gostovanja TBF-u pred punim dvoranama Doma sportova. U zadnje vrijeme intenzivno se bave
završavanjem svog novog materijala koji bi svjetlo dana trebao ugledati u srpnju ove godine. Iskoristite priliku da uživo okusite djelić recepata nove ST!llness kuhinje koja se s nestrpljenjem iščekuje.

Kinstoned Sound svoje početke vuče od 2003. godine, kada su J.J. i DJ Vejn otvorili Kingston reggae CD & vinyl shop u Zagrebu, u sklopu kojeg djeluju Kingstoned sound i Kingston records & distribution. Originalnu postavu KINGSTONED SOUND-a čine J.J. i Popay MC, a njegova glazbena usmjerenja jesu reggae, dancehall, soca, jungle, grime. U proteklih nekoliko godina soundsystemu se pridružila nekolicina dj-a, selectora, i mc-a, tako da su originalnoj postavi pridružili DJ Verbal, Princ Shango, DJ don Darko, Junglist, Flip proširili dodatno spektar glazbe koju prezentira Kingstoned sound.

Jin-San je pokretač Kingston shop-a i sound-a, vlasnik i aktivni sakupljač vjerovatno najveće kolekcije reggae vinila u regiji. Vjerovatno ponajbolji reggae/dancehall/jungle DJ na ovim prostorima, okupirati će najluđi plesni podiju te večeri u gradu.

Lar PLUR Lar je projekt koji je započeo početkom 2007., nakon što je propao redoviti Mighty Vibes party četvrtkom u Melinu. Mladen In Roots, Liquidator [Zvone] i Sir Rootical SoulJah [Medo] odlučili su pokrenuti tjednu slušaonu "Tabula Rasta" u Tabuu. LPL je nakon toga imao nastupe u Matersu, Funku te Mochvari. Potom se pridružuje još jedan član, Ras Enox. Na kraju godine pokrenuli su i party Wadada Station u Jamaica Clubu, istoimenu radio emisiju na Radiu SC, te održali nastup u MusiCafeu u Celju. U organizaciji Confusion Crewa 2008. nastupili su na New Years Eve After Partyu. Sudjelovali na trodnevnom dogadaju "Fokusiranje na aktiviranje" edukativno-zabavnog karaktera u organizaciji "Udruge Mozaik". Kasnije i u Boogaloo-u na kojem su gostovali i Invasian Krew Killah iz UK pod organizacijom Kingstona. Slijedi još jedno putovanje u Sloveniju ali ovaj put u pratnji Jahkozze i Dandiliona, mladog MC-a u usponu iz UK koji danas pjeva s Dubateers Sound Systemom. Ljeto su zaokružili nastupima na festivalima Alternativa Summer Edition [Hr], Una River Splash [BiH] te Samo Reggae Sound [Slo]. Na nastupima ih često prati i MC M.I.S.T. Trenutno održavaju drugu sezonu Waddada Stationa, njihove na Radiju SC. U veljači 2009. proslavili su Bob Marley-ev rodjendan u Boogaloo-u skupa s Brain Holidaysima.

Udruga za razvoj audio- vizualne umjetnosti 'Reggae' nastala je u ožujku, 2009. godine kao rezultat višegodišnje suradnje Trip To Zion kolektiva i CroReggae portala. Novopokrenuti portal Reggae.hr djelovat će na promociji hrvatske reggae scene i njenih srodnih stilova.

promo guy // 29/04/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Main floor:

ANTENAT
ST!LLNESS
DJ JIN SAN (Kingston crew)
Trip to Zion dj's

Video by: Trip to Zion video
------------------------------------------------------------

Small floor:

Lar PLUR Lar
PRINC ŠANGO
ShaShamAni (Digitron sound system, Bamwise)

Upad: 50 kn u pretprodaji, 70 kn na ulazu u klub
Pretprodajna mjesta:
Kingston shop, Boogaloo, Ulica Grada Vukovara 68, Dirty Old Shop, Tratinska 22
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*