home > najawa > PURGERAJ GUITAR EXPERIENCE, 22&23.04.2009.

kontakt | search |

PURGERAJ GUITAR EXPERIENCE, 22&23.04.2009.

Pozivamo vas na dvodnevno gitarističko druženje u klubu Purgeraj, uz odlične međunarodne virtuoze gitare te prokušane domaće majstore ovog instrumenta! Obje večeri su koncipirane tako da se gitaristi prvo izmjenjuju na stageu izvodeći 20-minutne solo nastupe (osim L.A. Jonesa prvo dana, koji će odsvirati 45 minutni set), nakon toga nastupaju u kombinacijama po dvoje što bi trebalo dovesti do zajedničkog jam sessiona na kraju svake večeri.

GUITAR EXPERIENCE: BLUES NIGHT, SRIJEDA 22.04.2009. | 22h | 20kn

nastupaju:

L.A.JONES Trio (usa)
ZORAN ČALIĆ ZOKI (hr/slo) / Majke
BRADA (hr) / Psihomodo Pop
DRAŽEN BUNTIĆ (hr) / Dražen Buntić Band
TOMI MATAN (hr) / Blues Machine
+ STIPE BROWN & support band: SMALL HOUSE BROWN (hr)

GUITAR EXPERIENCE: GROOVE NIGHT, ČETVRTAK 23.04.2009. | 22h | 20kn

nastupaju:

ENRICO CRIVELLARO (ita) / Enrico Crivellaro Band & many more...
LARS KUTSCHKE (ger) / Sharrie Williams Band & many more...
ŽELJKO BANIĆ BANE (hr) / Songkillers
ZORAN JAEGER JEX (hr) / The Bastardz
+ support band: RAPHAEL WRESSNIG TRIO (aut)
[  ]

Evo par riječi o stranim gostima ovogodišnjeg Purgeraj Guitar Experienca:

L.A. JONES (usa) svojim bluesom daje novi dah staroj školi bluesa, najčešće ga uspoređuju sa B.B.Kingom i Albert Kingom, negov blues ima čvrste temelje u West Coast bluesu i Chicago Bluesu sa povremenim izletima u boogie i swing. Zanimljivost vezana uz L.A. Jonesa je njegovo umijeće sviranja gitare za dešnjake lijevom rukom (po tome je najpoznatiji svakako Jimmy Hendrix) podjednako dobro kao i gitare za ljevake. Do danas je L.A. Jones svirao u svim državama SAD, obišao gotovo čitav svijet te u svojoj punoj snazi i formi opet dolazi u Zagreb.

L.A. Jones u svome vlasništvu ima 15 snimljenih albuma od kojih svakako treba izdvojiti album iz 1996. "The Blues and Nothing Else" (Number 1 Blues Album of the Year, L.A. Jazz Times) te album iz 1992. "Steel Trap". (number 5 in the National Blues charts). Jones je u svojoj karijeri snimao i svirao s blues velikanima kao što su: pianist Pinetop Perkins, gitarist Otis Rush i saxofonist Joe Houston.

ENRICO CRIVELLARO (ita), još jedan od velikih gitarista koji redovito pohode naš klub, proglašen je najboljim svjetskim blues gitaristom u 2004. u konkurenciji Ruben Forda, Eric Sardinasa, Bernard Allisona…prema mišljenju poznatog Trophees France Blues časopisa. Karijera Enrica Crivellara, kreće njegovim odlaskom iz rodne Padove u SAD gdje završava čuvenu National Guitar akademiju i ima priliku učiti od najvećih majstora gitare. Nakon završetka akademije Enrico iskustvo stjeće svirajući diljem SAD-a, gdje ga brzo prati ugled odličnog bluesman te dobija priliku svirati u društvu najboljih: John Lee Hooker, B.B. King, Mose Allison, Anson Funderburgh, Bill Wyman, Buddy Guy, Johnny Winter, John Mayall. Enrico je za vrijeme svog boravka u SAD-u svirao u preko 10 bendova od kojih svakako treba izdvojiti Royal Crown Revue, najveću svjetsku swing-rockabilly atrakciju i u SAD vrlo cijenjeni Mississippi Mike Hightower Band s kojim snima i tri albuma, također se može pohvaliti i sa 17 snimljenih albuma od kojih su dva samostalna. U proteklih 10ak godina živi na relaciji Europa-SAD, a nastupa po cijelom svijetu jednako dobro svirajući blues i rock, kao i jazz, funk i groove glazbu.

LARS KUTSCHKE (ger) je glazbenu naobrazbu započeo kao student klasične gitare s koje se kasnije prebacuje na jazz, u rodnom gradu Dresdenu u Njemačkoj. Nakon toga odlazi na dvije godine u Nizozemsku, gdje jednu od toga provodi kao DAAD-ov stipendist na Rotterdamskom konzervatoriju. Za vrijeme boravka u Nizozemskoj radi sa Thijsom Lodewijkom. Nakon Nizozemske, odlazi u New York i radi sa Wayne Krantzom i Peter Leitchom a 1999.g. svira turneju sa Oscarom Andradeom u sklopu koje nastupa na Montreux Jazz Festivalu. Od 2001.g. je stalni gitarist poznate Sharrie Williams s kojom svira po čitavom svijetu. U Njemačkoj djeluje kao član nekoliko jazz i funk sastava, a u Dresdenu ima i svoj vlastiti band "20 grams". Lars je i gitarist u triju Soundsville s kojim je već nekoliko puta svirao u Purgeraju.

Od domaćih gitarista biti će tu Zoran Zoki Čalić (Majke), Brada (Psihomodo Pop), Željko Banić Bane (Songkillers), Zoran Jaeger Jex (Bastardz), Dražen Buntić te Tomi Matan (Blues Machine), o kojima vjerujemo već sve znate!

Support band prve večeri biti će Small House Brown sa Stipe Brownom na gitari, dok će drugu večer držati trio odličnog austrijskog hammond orguljaša Raphaela Wressniga!

promo guy // 21/04/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*