home > najawa > 5. godišnjica deMode-a w/ Databas (petak) & Headman (subota)

kontakt | search |

5. godišnjica deMode-a w/ Databas (petak) & Headman (subota)

Sredinom listopada 2004. godine skupina, tada još mladih, zaljubljenika u brokenbeat, jazzy breaks, breakbeat i indie elektroniku skupila je dovoljno hrabrosti i predstavila novi klupski program deMode. Pet godina kasnije, s pet članova više i jednim manje, deMode se profilirao u program drugačije plesne glazbe, zanimljivih vizualizacija i prepoznatljivog dizajna.
[  ]

Proslava 5. rođendana deMode-a počinje u petak 16.10.2009. u Mediki otvaranjem novog programa Neuz!-a. Neuz! nastaje kao posljedica pojavljivanja sve većeg broja elektronskih podžanrova koji im se sviđaju, ali se ujedno i sve teže kombiniraju s prepoznatljivom mješavinom indie-punk-elektronike koju puštaju na deMode-u. Na tom programu puštat će se nu-electro, electro-house, 8-bit, electro-techno, breakcore i slična prljava elektronika na mjestu koje je kao stvoreno za to: AKC Medika.

Proslavu rođenja mlađeg brata deMode-a uveličat će svojim gostovanjem i Databas, mladi Šveđanin koji je svojim stvarima oduševio publiku na posljednjem deMode-u sezone 07/08. Od tada je Databas izdao odličan EP nazvan Arcadia te je sa prijateljem Kalasom započeo projekt Death Disco. Stvar 'Nightmare at 20.000 feet' s Arcadia-e izašla je na kompilaciji Masters Of The Universe 2v5 zajedno sa pjesmama Cryptonitesa, Digitalism i New Europeansa. Usput, za one koji to još ne znaju, Databasova glazba je mješavina electro-techna i electra slična onoj kakvu rade Boys Noize, The Bloody Beetroots ili Kavinsky s osjetnim 8-bit/nintendo utjecajem.
[ Databas ]

Databas

Na drugi dan rođendanske proslave deModeovci su odlučili pozvati gosta za kojeg se može reći da je jedan od ljudi koji su stvorili 'nu-disco'. Headman, pravim imenom Robi Insinna, svojom se mješavinom diska, rocka, popa i housea već s prvim albumom postavio uz bok Jamesa Murphyja, Erola Alkana, The Juan Maclean i dečkiju iz Soulwaxa. Na sljedećim albumima surađivao je s Mattom Saferom iz The Rapture, Erolom Alkanom, Stephenom Dewaeleom iz Soulwax i Jeremyjem Kerrom iz A Certain Ratio i tako osigurao značajno mjesto u dance punk pokretu koji je obilježio početak milenija. Njegove producentske sposobnosti nisu prošle nezapaženo, njegove su remikseve zatražili Franz Ferdinand, The Gossip, Roxy Music, Zombie Nation i Tiga, dok su njegove stvari remiksirali bendovi poput Playgroup i Chicken Lips te mlade snage Bag Raiders i AutoKratz. Headman je u međuvremenu osnovao i Relish Records za koji, osim njegovih alter ega, izdaju Don Cash, David Gilmour Girls, Riot in Belgium i The C90s.
[ Headman ]

Headman

Ulaznice u pretprodaji za oba dana potražite u net.kulturnom klubu Mama (Preradovićeva 18) i Dirty Old Shopu (Tratinska 22), a za drugi dan i na šanku KSET-a (Unska 3).

www.demodeisout.com

www.myspace.com/headmanmanhead
www.myspace.com/databasmusic

Spotovi i live video:
Headman - On and on www.youtube.com/watch?v=2-PpPz_DfGk
Headman - Moisture www.youtube.com/watch?v=di_zCeQzQx8
Danger @ deMode, 6.12.2008. www.youtube.com/watch?v=a7QZmmwl-yQ

Nešto o deMode-u:
deMode je osmeročlani zagrebački audio-vizualni party kolektiv koji neprekidno djeluje već 5 godina. Čine ga 4 DJ-a (Jah, Bambi, Jon B, Rachunica) i 4 VJ-a (-polygon, Nedjeljka, Mirzaa, Liik). Puštaju indie electronicu, disco punk, post punk, indie, electro, electro punk, new wave, punk funk, IDM, noise i slične glazbene pravce. Pridaju velik značaj VJ-ingu i vizualnim rješenjima plakata i sitea, a site za svaki novi party redizajniraju. Na nastup na deModeu pozivaju domaće i strane izvođače, te DJ-e i VJ-e. Party organiziraju jednom, a ponekad i više puta mjesečno, redovito je to u KSET-u jednu subotu u mjesecu, a povremeno gostuju u drugim klubovima, posebice u SC-u i Klubu 100 i u sklopu različitih festivala, te i u drugim gradovima. Do sada su organizirali preko 50 partyja sa više od 50 različitih gostujućih izvođača, a samo u 2008. održano je 20 deModea.

ekipa:

DJs:
Jah - Jadranka Hübler
Bambi - Bojan Belušić
Jon B - Ivan Bolkovac
Rachunica - Ivan Meniga

VJs:
-polygon - Ivor Vrbos
Nedjeljka - Jasmina Bolanča
Mirzaa - Ivan Biondić
Liik - Ivan Lušičić

Članak o njima: blog.vecernji.hr/soba/2009/02/11/demode-je-in/

maja // 14/10/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*