home > najawa > EXIT FESTIVAL @ NOVI SAD, 08-11/07

kontakt | search |

EXIT FESTIVAL @ NOVI SAD, 08-11/07

Od 8. do 11. srpnja u Novom Sadu održat će se jedan od najvećih glazbenih festivala na području jugoistočne Europe - Exit festival. Kao i prošlih godina, Exit će se održati na prelijepoj i magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi, gdje se odvija od 2001. godine.
Svake godine sve veći broj posjetitelja, među kojima se ističu mladi iz zemalja širom Europe i svijeta, dolazi na Exit, koji garantira pravu glazbenu poslasticu i nezaboravni provod. Dakle, pored odličnog glazbenog programa, Exit je posjećen i zbog kvalitetne zabave, dobre atmosfere na tvrđavi i pozitivne energije grada.
Na ovogodišnji Exit festival dolaze majstori nezaboravnih zabava. I dok će na Main stageu nastupiti The Chemical Brothers, Mika, Faith No More, norveški duo Röyksopp, Placebo, Missy Elliott, LCD Soundsystem, Pendulum Live, The Horrors, Klaxons, DJ Shadow, Bad Brains, Lollobrigida, Elvis Jackson i Bernays Propaganda, ljubitelje elektronskog zvuka počastit će izvođači poput Davida Guette, Josha Winka, Crookersa, Moderat Live, Boys Noize i mnogih drugih, koji će nastupiti na dance areni. Odlična zabava uz kvalitetne glazbenike
[  ]

Uz svoja dva studijska albuma i brojne nagrade koje je pokupio od 2007. godine, Mika, koji će nastupiti prvi dan festivala, za svoju glazbu kaže da se lako može definirati te da ne prati modu i konvencije, na taj način podsjećajući na staru i skoro zaboravljenu poruku popa: individualnost. Po svojoj posebnosti poznata je i Missy Elliott koja će nastupiti u subotu 10. srpnja, a čiji je album "Under Construction" magazin "Rolling Stone" uvrstio među 100 najboljih albuma prošlog desetljeća.
Malo koji bend može se pohvaliti da je u 10 godina postojanja izdao 5 studijskih albuma, izrazito ujednačenih po kvaliteti i dovoljno uspješnih da u relativno kratkom vremenu od nepoznatog stvore respektabilan bend. Album koji su Placebo izdali prošle godine "Battle for the Sun" donio im je MTV nagradu "Best Alternative", pozitivne kritike, publiku oduševljenu jer je dobila ono što je očekivala i mnogo nastupa na festivalima. Publika Exit festa imat će priliku uživati u njihovim pjesmama drugi dan festivala, točnije, u petak 9. srpnja.

Slijedi još jedan Exit za pamćenje

Iako je publika navikla da ih Tom i Ed (The Chemical Brothers) uvijek iznenađuju i da je svaki njihov nastup bar za nijansu drugačiji od prethodnog, ovaj put obećali su da će iz rukava izvući nešto specijalno i pozvali publiku da se pripremi za najbolji njihov nastup do sada. Nedjelja, posljednji dan festivala, kada nastupa The Chemical Brothers, definitivno će biti još jedan Exit dan za pamćenje s obzirom na to da taj dan veliki Faith No More također izlazi na glavnu festivalsku binu. Poslije 12 godina pauze, u veljači 2009. godine dogodilo se ono što su mnogi sanjali - Faith No More su se okupili i ubrzo krenuli na "The Second Coming" turneju. Pjesme uz koje smo odrastali kao što su "We Care a Lot", "Epic", "Easy" čut ćemo ove godine i u Novom sadu.
Uz Miku, prvi će dan na main stageu nastupiti i LCD Soundsystem, DJ Shadow i Bad Brains, dok će u petak publiku, uz Placebo, počastiti i alternative indie bend iz Britanije The Horrors. U subotu, uz Missy Elliott na main stageu nastupaju norveški duo Röyksopp, Lollobrigida i Bernays Propaganda, dok će posljednji dan festivala, uz legende The Chemical Brothers i Faith No More, na main stageu publiku zabavljati Pendulum Live i Elvis Jackson.
No, uz izvođače na main stageu i dance areni, Exit nudi i brojne druge nastupe poznatih glazbenika. Za više informacija posjetite Internet stanicu www.exitfest.org.
Što se tiče ulaznica za 11. Exit festival, one se u Hrvatskoj mogu kupiti u Dallas Music shopovima u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Varaždinu. Ulaznice se također prodaju u Kinu Europa u Zagrebu te V.O.O.D.O.O. Underground u Osijeku. Požurite jer ulaznice polako nestaju!

Ulaznice za 11. izdanje novosadskog Exit Festivala službeno su u prodaji u Hrvatskoj, a pušten je i prvi kontingent ograničenih promotivnih paketa koji uključuje prijevoz, ulaznicu i boravak u kampu.

Prva promotivna cijena ograničenog broja ulaznica sa specijalnom popustom za najbrže fanove iznosi 436 kuna. Prvi promotivni paket (ulaznica + kamp + prijevoz) iznosi 621 kunu, dok je cijena kampa 185 kunu.

Druga promotivna cijena bit će 547 kuna, odnosno 732 kune za paket. Cijena ulaznice u redovnoj prodaji iznosit će 873 kuna, dok će paket iznositi 1.058 kuna.

Ulaznice za Exit mogu se kupiti na službenim prodajnim mjestima:
Zagreb - Dallas Music shop, Kino Europa
Rijeka - Dallas Music shop
Split - Dallas Music shop
Osijek - V.O.O.D.O.O. Underground
Zadar - Dallas Music shop
Varaždin - Dallas Music shop

Više informacija na MyExit.org/Hrvatska.

11.Exit festival će se održati od 8. do 11. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

sonja jeđud // 10/06/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*