home > najawa > ZAGREB DUBSTEP GATHERING @ AKC Medika, 09/07/2010

kontakt | search |

ZAGREB DUBSTEP GATHERING @ AKC Medika, 09/07/2010

Dubstep se počeo razvijati u Londonu i Bristolu davne 2000. godine kao logični nastavak 2-step i grime produkcije, no kao potpuno zasebni stil izdvojio se 2002. godine kada se i počinje koristiti sam termin dubstep i od kada njegova prisutnost rapidno raste unutar britanske underground scene. Vrlo brzo dubstep prelazi UK granice i počinje se širiti na globalnoj razini, te je danas jedan od najpopularnijih novih stilova elektronske produkcije u svijetu, pri čemu je uglavnom uspio zadržati sve odlike underground scene.

Veliki broj producenata koji na različite načine kombiniraju brojne elemente koji su se infiltrirali u dubstep (reggae, dub, trance, grime/hip-hop, breaks, d'n'b, electro, house…) pruža ovom žanru izuzetnu raznolikost kao i garanciju za izbjegavanje bilo kakve monotonije i šablonske produkcije.

Ovom prilikom Trip to Zion predstavlja prvi veliki "Zagreb Dubstep Gathering" koji će se održati 9. srpnja, 2010. u AKC Medici, gdje će se na tri floora okupiti jedni od najboljih zagrebačkih DJ-a koji će prezentirati svoje isključivo dubstep selekcije.

DJs:

JUICE ( 2N / bassinveders! )
www.myspace.com/juicezg
Juice je možda najpoznatiji kao suosnivač jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih domaćih d&b večeri - bassinvaders! Nakon sedam godina i završetka njihovog djelovanja okreće se novijim klupskim trendovima. Pokreće program 2N kako bi popravio stupanj njihove zastupljenosti na zagrebačkoj sceni i ugostio neke od trenutno najzanimljivih i najaktualnijih DJ-a i izvođača.

Juice je kao organizator i resident DJ tijekom tih 7 godina vrtio glazbu uz brojne svjetski poznate izvođače kao što su: Friction, Marcus Intalex, Noisia, Phace, Makoto, Jenna G, Cyantific, Blame, Danny Byrd, Big Bud, Loxy, Kasra i brojni drugi.

ZMAYO ( Pistolero )
www.myspace.com/zmayo_dj
pistolerobreaks.org
Nakon, nekoliko odsviranih underground partija, zajedno sa Kirgom 2005. pokreću u Močvari klupski breakbeat projekt Pistolero, koji bez prekida traje i danas uz neprocjenjivu podršku odlične Vjice (Wild Bronco) i novopridruženih članova (Akira, Si, Pelks, Pile, Tanja). Zbog velikog utjecaja koji je na njega ostavio Eat Static, aktivno prati i trendove na psihodeličnoj sceni, tako da ni psy-trance setovi sa njegove strane nisu rijetkost. U posljednje vrijeme obraća pažnju i na pomalo zapostavljeni mračni, svemirski i stomperski drum'n'bass a i dubstep mu se potpuno uvukao pod kožu. Kao DJ je nastupao na gotovo svim klupskim večerima u Zagrebu te širom Hrvatske i u inozemstvu. Dijelio je pozornicu i bio podrška izvođačima kao što su: Eat Static, Digitalis, Santos, Robosapiens, Freestylers, Saiko-Pod, J-Bass, Tricky-D, Amb, Hoodwink, Kirdec, Lomo, Transglobal Underground, LuQas, Hedflux, Far Too Loud, itd.

ODIUM ( Protokol / bassinveders! )
www.myspace.com/naughtysubsystem
Sigurno među vama ima onih koji su posebno voljeli tvrđi i mračnijidnb, baš kakvog je na našim partijima redovito isporučivao Odium. Nakon razlaza Bass Invadersa!, Odium se posvetio, između ostalog, technu, točnije deepprogressive minimal varijantama, a od nedavno je i član death metal/industrial banda MASS HYPNOSIS Za ovu priliku zasigurno će pripremiti zvukove najmračnijeg dubstepa!



BASTA ( cfsn / Protokol )
www.myspace.com/basta161
Basta je svoju DJ karijeru počeo graditi 2004. godine, gdje je u zagrebačkom klubu Kset kao jedan od osnivača Jabba Crewa počeo puštati na početcima večeri uglavnom dancehall i breakbeat ritmove, gdje također radi kao VJ. Godinu dana kasnije odlazi iz Jabba crewa i sa DJ Freezom, Chillom i Real One-om u istom klubu pokreće Breaklecticu, večer raznovrsne glazbe s naglaskom na hip-hop i breakbeat, ali uz primjese svih vrsta elektronske glazbe polomljenih ritmova. Usporedno sa Breaklecticom također u Ksetu pokreće i Funk-A-Round večer, posvećenu starom funku. 2007. godine Breaklectica se gasi, a Basta zajedno sa Groodachima oživljava Kesetovu najuspješniju večer elektronske glazbe u povijesti kluba - Groodanje. Sezonu 2007/08. je osim Groodanja označila i rezidencija van Kseta, u Fly! baru, te postaje član Confusioa, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti gdje kao DJ ima priliku puštati sve vrste elektronnske glazbe. Trenutno njegovi setovi variraju od funka, breakbeata i dancehalla, do dubstepa, electra i drum and bassa.

LAR PLUR LAR
www.myspace.com/larplurlar
Lar Plur Lar je projekt koji čine tri selektora (RElF, RasEast, Ras Sale I), te MC svima poznatog imena MC M.I.S.T..Svoju misiju započeli su 2007. godine kada su počeli prvi nastupi u klubovima kao što su Tabu, Melin, Funk, Cica. Pokrenuli su Wadada Station glazbenu reggae emisiju na Radiju SC koja traje i današnjih dana. U ove tri godine nastupali u skoro svim klubovim u Zagrebu, te posjetili Pulu, Kutinu, Novi Marof, Celje,Veliku Goricu... Nastupali su na festivalima poput Seasplasha, In Music Festivala, Outlooka... Zaslužni su za dolazak Afrikan Simbe, Mungos Hi Fi-a te Chip Fu-a.



JAHKOZZA
www.myspace.com/jahkozza
Jahkozza je svoju karijeru počeo kao član Jahstice sound systema gdje je puštao uglavnom roots i steppas dub, a s kojima je nastupio na skoro svakoj važnijoj hrvatskoj reggae zabavi u sezoni 2006/2007, te na brojnim festivalima. Ubrzo nakon izlaska iz Jahstice soundsystema, Jahkozza se etablira kao samostalni selektor i organizator šireći svoj spektar interesa na cijelokupnu reggae glazbu i crnačku glazbu uopće. Nastupao je u skoro pa svakom većem gradu bivših država Jugoslavije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna), a stage je djelio između ostalog sa ljudima poput: Mungo's Hi Fi, High Tone, ST!llness, T.B.F., Edo Maajka, Baga Sound, Roots In Session, KingstonEd Soundsystem, Joke, Irie Revolution, Jah Free, Lar Plur Lar, Filip Motovunski, Irie FM, King Original, Sopot, Haris Pilton, Cultural Warriors, Earthground Combination, Wicked Dub Division, Jacky Murda aka Chopstick Dubplate itd. U veljači ove godine izdao je "BalkanFarraj" vol.1, kompilaciju čija je svrha promocija balkanske reggae scene od Vardara do Triglava, a za koju su pjesme dali između ostalih: ST!llness, Chakka MC, Kandžija, Baga Sound, Defence, Killo Killo, Filip Motovunski i drugi, a koja je do sada imala preko 2500 downloada i koja je uspijela privući interes brojnih radio postaja u regiji.



ROBERT RADAMANT
www.myspace.com/robertradamantsco
robertradamantco.wordpress.com
Robert Radamant je DJ, producent i promotor elektronske glazbe i evenata. Nastupao skoro po cijeloj Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji i Austriji. Osim toga, činjenica da redovito surađuje s Confusionom, Crobotima, Bassinvadersima, LED ekipom iz Karlovca i raznim drugim DJ ekipama. Nastupao je po svim većim klubovima u Zagrebu i Hrvatskoj, te na festivalima: Sloboda stvaralaštvu, Playground, Media Mediteranea, UFO, te mnogim drugim. Surađivao je i sa Zidom.buke na improvizacijskim session svirkama, a njegovu produkciju možemo naći i kao background muziku na nekoliko dokumentaraca.



...and many more...@ 3 floors of dubstep musice...

...hosted by TRIP TO ZION DJs....

…vj-ing support Trip to Zion visualz feat. WILD BRONCO(Pistolero)

promo girl // 30/06/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*