home > najawa > Electric Avenue ft. Chew the Fat! Croatia pres. PUNK ROLLA @ Sirup, petak 02.07.2010.

kontakt | search |

Electric Avenue ft. Chew the Fat! Croatia pres. PUNK ROLLA @ Sirup, petak 02.07.2010.

ELECTRIC AVENUE, novi program elektronske glazbe, nakon nezaboravnog gostovanja britanske breakbeat legende KRAFTY KUTS-a, u petak, 2.7.2010. u zagrebački SIRUP CLUB (www.sirupclub.com) dovodi britansku electro house senzaciju PUNK ROLLA. Uz njega će atmosferu zagrijavati već provjerena postava zagrebačkih DJ-a: REA, YESH, DMT i SENNO.
[  ]

Biografije izvođača :

PUNK ROLLA aka ILL Phil (pravo ime Phil Dolman), britanski DJ i producent, bivši je član poznatog DJ dvojca Bass Weazel. U vrlo kratkom roku postao je miljenik britanskih radio postaja Radio 1, Galaxy i Kiss FM, a njegove pjesme i remixevi mogu se naći u setovima mnogih uvaženih DJ-a (Krafty Kuts, Will Bailey, Foamo, Mightyfools, Micky Slim, Kissy Sell Out, Judge Jules…). Trenutačno ima ekskluzivni ugovor sa britanskom izdavačkom kućom SIMMA RECORDS koja distribuira njegovu glazbu sa Will Bailey-em putem Beatporta. Nastupao je na gotovo svim značajnijim partyima i festivalima u Velikoj Britaniji, kao i mnogim egzotičnim lokacijama diljem svijeta. Ima velike planove da svježim zvukovima britanske electro house scene okupira cijeli planet.
www.myspace.com/punkrolla
www.facebook.com/punk.rolla
www.soundcloud.com/punk-rolla
[  ]

REA (pravo ime Rea Hadžiosmanović) se DJ-ingom počela baviti 2004., a svojim veselim i plesnim mash-up setovima osigurala je u posljednjih 5 godina preko 200 nastupa diljem cijele Hrvatske te u Sloveniji, BiH, Srbiji i Norveškoj, gostujući također na značajnijim festivalima u našim krajevima (T-Mobile INMusic, Zagreb Film Festival, Illectric funk, Seasplash reggae festival, DOF, Neofest, RAF....). Njena selekcija sastoji se od šarolike kombinacije glazbe koja varira od booty bassa, nu-ravea electra i housea do hip-hopa, reggaea, brazilskog funka, indie rocka i hitova '80-tih i '90-tih, u koje ubacuje scratch i turntablism tehnike. 2005. godine uključila se u zagrebački dj crew Respektradiokollektiv s kojim je sudjelovala u vođenju radio-emisije te organiziranju klupskih večeri pod nazivom Broken BPM, a od početka 2008. postaje članica Jabba crewa s kojima oganizira večeri JabbaTon u zagrebačkom klubu KSET, vodi vlastitu klupsku večer imena 4Real! u Splitu te radi kao urednica glazbenog programa kazališno-multimedijalnog festivala Test! u Zagrebu. Posljednjih 6 mjeseci zaposlena je kao kreativka u music publishing agenciji IDM Music, radi kao resident DJ u lounge & cocktail baru hotela "Regent Esplanade", a od početka 2010 gostuje na velikoj turneji grupe "Plavi Orkestar".
www.myspace.com/rea_profile

SENNO (pravo ime Senad Alimanović) se glazbom počeo baviti prije 3 godine kada je kupio CDJ-e te krenuo mixati. Od početka pušta Jackin House koji je prožet hip-hopom, funkom, jazzom, soulom, a u novije doba biva blago provučen i kroz drum'n'bass te acid. Član je Headmovin crewa kojeg je pokrenula grupa mladih glazbenih entuzijasta koji pokušavaju hrvatsku klubsku scenu osvježiti novijom bojom zvuka, plesa i dizajna. Tijekom prošle godine ugostili su svjetski poznate i renomirane producente i DJ-e kao što su The Sound Diggers (UK), Da Sunlounge (UK) i Tommy Largo (NL).
www.soundcloud.com/senno

YESH aka Snobby Dick (pravo ime Marko Ješovnik) je pokretač i resident poznate zagrebačke klupske večeri JabbaTon koja već petu godinu uspješno djeluje u klubu KSET. Osim JabbaTona od nedavno je pokrenuo i novu klupsku večer Chew The Fat! Croatia kao službeno hrvatsko izdanje prestižne londonske večeri Chew The Fat! koja je prošle godine proslavila svoju 12. godišnjicu postojanja. Posljednje četiri godine također je i organizator JabbaTon floora na Brucošijadi FER-a, te sudjeluje u organizaciji DJ stagea na Dirty Old Festivalu u Velikoj. Dijelio je pozornicu s poznatim umjetnicima sa elektronske scene kao što su Jon More (Coldcut), DJ Craze, Mo' Horizons, Beni G (Jack Beats), Ed Solo, Noisia, Krafty Kuts… Žanrovski se nikada nije striktno određivao pa se u njegovim setovima proteklih godina moglo naći od hip hopa, grimea, breakbeata, drum'n'bassa i junglea do funka, balkan beatsa, reggae i dancehalla. U posljednje vrijeme više je orijentiran na novije britanske bass žanrove kao što su fidget house, bassline, electro, uk funky, dubstep i sl.
www.myspace.com/yesh_zg

DMT (pravo ime David Tešić), iniciator Electric Avenue programa i član Chew the Fat! Croatia, aktivno je uključen u glazbenu scenu od 1999. godine kada pokreće radijsku emisiju Ruff Beats Rap Show na Radio Zaprešiću u suradnji sa članovima hip-hop grupe Connect. Ubrzo nakon toga počinje puštati po noćnim klubovima i festivalima diljem Hrvatske (Gjuro, Piranha, Gallery, KSET, Ritz Cabaret, Industrija Petreković, IDEŠ? Fest…), Slovenije (Gala Hala, Štuk) i Austrije (EKH). Sredinom 2004. godine odlazi u Los Angeles gdje je studirao televizijsku produkciju. Za vrijeme studija puštao je po mnogim noćnim klubovima i privatnim partyima u Los Angelesu i Las Vegasu. Krajem prošle godine se vratio u rodni Zagreb s namjerom da domaćoj publici predstavi britansko-francuski electro house koji već godinama žari i pali po plesnim podijima diljem svijeta.
www.soundcloud.com/djdmt
www.facebook.com/djdmt

maja // 02/07/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
DJ Line-up:
PUNK ROLLA (Simma Records, UK)
REA (JabbaTon, ZG)
YESH (JabbaTon/Chew The Fat! Croatia, ZG)
DMT (Electric Avenue/Chew The Fat! Croatia, ZG)
SENNO (Headmovin, ZG)

@ SIRUP CLUB
(Donje Svetice 40, ZAGREB)
Petak, 2.7.2010. u 22:00
30 kn <00:00> 40 kn
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*