home > najawa > 22. MONTEPARADISO HARDCORE PUNK FESTIVAL @ DC Rojc, Pula, 01-02/08/2014

kontakt | search |

22. MONTEPARADISO HARDCORE PUNK FESTIVAL @ DC Rojc, Pula, 01-02/08/2014

Monteparadiso festival prvog vikenda u kolovozu (1.-2.8.2014.) proslavit će svoj 22. rođendan! Radi se o višednevnom festivalu u organizaciji Udruge Monteparadiso, koji se od 1992. godine tradicionalno održava prvog vikenda u kolovozu. Lokacija je i ove godine unutarnje dvorište poznatog pulskog društvenog centra Rojc. Do sada je kroz festival prošlo preko 200 bendova sa svih kontinenata, izmijenilo se nekoliko generacija publike i volontera koji su godinama zajedno gradili i razvijali ovaj najstariji DIY festival u regiji. Koncept festivala ostao je uvijek isti, pa se svake godine u lineupu zajedno s poznatim imenima međunarodne scene mogu poslušati i mladi DIY bendovi, ništa manje vrijedni pažnje od njihovih iskusnijih kolega. Tako će i ove godine u dva dana nastupiti 12 bendova predvođeni legendarnim Chaos UK i Poison Idea.

Predstavljamo konačan lineup festivala s napomenom da će ostale informacije o festivalu biti objavljene naknadno.
[  ]

Chaos UK (Velika Britanija)
Osnovani u Engleskoj daleke 1979. godine, legendarni britanski bend Chaos UK zajedno sa bendovima Discharge i Disorder podigao je pravu revoluciju na tadašnjoj britanskoj hardcore punk sceni. Sredinom 80ih gotovo su u cijelosti promijenili postavu benda, a od tada su odradili na stotine koncerata po cijelom svijetu, uključujući i Japan, gdje su bili prvi engleski punk bend na turneji. Iza sebe imaju 24 izdanja.

Poison Idea (SAD)
Poison Idea legendarni je kalifornijski bend koji je od 1980. kada je osnovan značajno promijenio tadašnju hardcore punk scenu. Njihova prva izdanja još uvijek odolijevaju testu vremena u kolekciji svakog hardkoraša, dok legendarni pjevač Jerry A još uvijek vodi osnaženu postavu novih i starih članova benda. Iako je njihova izvorna vladavina trajala do 1993. godine kada su se formalno raspali, 1998. godine nastavili su gdje su stali.

Meinhof (Velika Britanija)
Iz Londona dolazi Meinhof, međunarodni trojac koji svira hardcore punk s elementima crusta. Ovaj bend doživio je regresivnu evoluciju, pa se tako od digitalnog hardcore zvuka vratio svojim korijenima - anarho punku.

Unfixed (Velika Britanija)
Unfixed je alter-ego londonskog međunarodnog trojca Meinhof. Dakle, radi se o istoj postavi ali drugačijem zvuku. Ovaj put bez crusta, njihova je glazba više inspirirana britanskim punkom 80ih. Sviraju oštar, catchy punk sa ženskim vokalom. Bend koji svakako treba pogledati uživo.

XAXAXA (Makedonija)
Bend XAXAXA čini muški dio poznatog makedonskog benda Bernays Propaganda. Trojac svira miks post punka, hardcorea i punk rocka. Osnovani su 2009. godine, a iza sebe imaju dva albuma. Kao i Bernays Propaganda osvajaju publiku gdje god sviraju. Tekstovi su na makedonskom jeziku, a tematika se tiče univerzalnih problema kao što su nepravedne razlike među ljudima, nametnute društvene norme...

Barney Gumble (Slovačka)
Barney Gumble je četveročlani bend osnovan 2009. godine. Članovi ovog benda ne poznaju žanrovske granice, što se može i čuti u njihovim pjesmama. No i dalje uspijevaju ostati brzi i izravni s tekstovima usmjerenim na njihove osobne svakodnevne frustracije s kojima se svi mogu poistovjetiti.

Concrete Worms (Srbija)
Concrete Worms je trojac iz Beograda koji sviraju mix punka, hardcorea i garažnog rocka. Bend je nastao 1994. godine, dok današnja postava egzistira od 2000. godine. Do sada su odsvirali velik broj koncerata po Srbiji, Hrvatskoj, BIH, Rumunjskoj, Makedoniji i Sloveniji. Poznati su kao najglasniji punk rock'n'roll bend u regiji.

Aggrenation (Švedska)
Priča švedskog benda Aggrenation počela je 2009. godine. Njihova ideja bila je da spoje old school crust, punk i metal. Do sada su imali dvije promjene u postavi, a prvu promjenu pratila je i preinaka cijelog dotadašnjeg materijala. Uz svoja samostalna izdanja imaju i dva splita sa pulskim bendovima Nulla Osta i Homo Homini Lupus.

Motus (Hrvatska)
Svima znani veterani zagrebačke punk scene Motus prošle su godine proslavili 25 godina aktivnog rada na sceni. Izdali su četiri albuma i odsvirali bezbroj koncerata po Europi. Bend poznat po žestokim nastupima i beskompromisnim stavovima, svojim će glasnim nastupom svima dati do znanja da su, unatoč godinama, jači i bolji nego ikada.

Deer in the Headlights (BIH)
Deer In The Headlights je hardcore bend iz Banja Luke osnovan 2010. godine. Demo su objavili godinu dana kasnije, nakon čega su uslijedili brojni koncerti i europska turneja. Izdali su i dva splita zajedno sa srpskim bendom Reflections Of Internal Rain te zagrebačkim bendom Black Sails, a njihov cover izdan je i na kompilaciji "Epilogue of a Car Crash! A Tribute To Orchid".

Ponor (Hrvatska)
Ponor je zagrebački hardcore punk bend osnovan 2011. godine. Radi se o novom projektu ekipe sa podužim stažom na zagrebačkoj hardcore punk sceni, poznatoj kroz bendove Amok, Gardens of Hiroshima, Senata Fox, Sentence... Sviraju mračni hardcore sa elementima metala.

Sick Crap (Hrvatska)
Sick Crap je pulski hardcore punk bend. Prošle godine izdali su svoj prvi album pod nazivom "Take No Shit". Radi se o perspektivnom bendu koji osvaja publiku gdje god se pojavi.

promo guy // 10/06/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*