home > najawa > ###, TANKER, JOE 4 @ MM Centar, Zagreb, 30/10/2014

kontakt | search |

###, TANKER, JOE 4 @ MM Centar, Zagreb, 30/10/2014

Klubvizija SC i Muzički salon SC pozivaju na veliku promociju novog EP-a "Olovo" sisačkog instrumentalnog noise/rock benda ###, koja će se održati 30. listopada u prostorijama MM centra.

U sklopu promocije, s početkom u 19:00, prikazat će se filmovi iz produkcije B.A.K.A. kolektiva - eksperimentalni film o potrazi za toplinom "XIK DCZ", te dva videa benda ### "Uzeli smo im najbolje od života" i premijerno "300 naopakih križeva" koji govore o smrti i tranziciji jednog grada.

U razgovoru s autorima biti će prezentirano izdanje scenarija prošlogodišnjeg eksperimentalnog filma "Mulj".

Nakon filmske projekcije u 21:00 slijedi koncert benda ### koji će zajedno s gostujućim članovima u postavi promovirati EP "Olovo", a podržat će ih legendarni noise rockeri Joe 4 koji su posljednji album snimili sa Steve Albinijem iz Shellaca, te zagrebačka noise mašina Tanker, koje čine bivši članovi Mad Cow i Peach Pita.

UPAD JE BESPLATAN, no zbog ograničenog kapaciteta dvorane MM, POTREBNO JE PODIGNUTI ULAZNICU na blagajni &TD-a. Ulaznice će se moći podignuti isključivo na dan promocije od 19h do 21h.
[  ]

TKO JE TKO:

je skupina prijatelja koja pod tim imenom djeluje od 2011. godine. Eksperimentalni filmovi, glazba i dizajn su među prvim granama kojima se skupina počinje baviti da bi od 2012. krenula formacija nezavisne video produkcije. Godine 2013. razgranjuje se u snimanje kratkih igrano/eksperimentalnih filmova i glazbenih videa koji sudjeluju i ulaze u službenu selekciju priznatih filmskih festivala kao sto su DORF i Revija Hrvatskog kratkog filma, te ostavljaju izuzetno pozitivne dojmove na kritičare i portale kao sto su kulturpunkt.hr i FAK.hr. Filmovi B.A.K.A. produkcije uživali su premijere u prostorima poput MM centra u Zagrebu, te Art Kino Croatie u Rijeci sa predgovorom filmskog kritičara Dragana Rubeše.

JOE 4

Punk Rock/Noise Rock/Zagreb
Osim što su snimisli svoj posljednji LP "Njegov Sin" sa Steveom Albinijem ono što je potrebno znati je da these reasonably fat guys live unreasonably close to greece and sound like mating walruses - thats the way they look as well.

TANKER

Tanker su 2007. godine formirali članovi ex Mad Cow (Stjepan/git, Krešo/bub, Tomo/vox) i Turist ne ljuti se (Ivo/bas). Tokom prvih godinu dana rada iskristalizirao se smjer prema hladnom, preciznom i žestokom instrumentalnom noise-rock zvuku, jednostavnim melodijama i kompliciranim aranžmanima. Tankeru se 2009. godine priključuje drugi gitarist Mihael (Peach Pit), koji unosi prljavštinu i histeričnost u zvuk benda. Godine 2010. Tanker snima album koji se dijelom sastoji od prepravljenih kompozicija sa demo materijala, a dijelom od novih kompozicija. Novi materijal potiskuje preciznost i oštrinu u drugi plan, zadržava noise rock žestinu i prebacuje naglasak na ritmiku, te se približava klasičnoj rock formi. Danas bend nastupa bez basiste s potpuno prilagođenim materijalom za formu s dvije gitare i bubnjem.

###

Instrumentalni noise / rock / punk trio iz Siska čije se ime izgovara trima udarcima o najbliži predmet. Svoje ideje, koje rastu u sjeni drveća i industrijskih dimnjaka pod doktrinom 'do it yourself, do it simple', jednako izražavaju glazbom kao i na kino platnu. Treći EP "Olovo", sniman u prostorijama bivše Željezare Sisak, formiraju kao ispraćaj jednog polumrtvog grada. Uz tročlanu postavu (gitara-bubanj-gitara), na EP-u kao basisti gostuju Naranča (Esc Life, Nina Romić), Žuna (Hesperian Death Horse, Seppuku) i Anja (Punčke, Bender).

Olovo slijede i dva eksperimentalna videa u produkciji B.A.K.A. kolektiva, a dizajn i tisak izdanja je u rukama This Town Needs Posters-a. Do sada su nastupali u Zagrebu, Vinkovcima, Sisku i Beogradu.

promo guy // 22/10/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*