home > najawa > BIGGEST LITTLE ROCK FESTIVAL @ Hard Place, 16-18/04/2015.

kontakt | search |

BIGGEST LITTLE ROCK FESTIVAL @ Hard Place, 16-18/04/2015.

Drugi BIGGEST LITTLE ROCK FESTIVAL (Najveći mali rock festival) održat će se od 16 - 18. travnja 2015. u klubu Hard Place u Zagrebu. U tri dana nastupit će 9 rock bandova uz razna popratna događanja. Kao što sam naziv festivala kaže - radi se o malom festivalu za samo 666 (!) posjetitelja, a da je festival i veliki govore imena izvođača koji će od četvrtka do subote nastupiti u "najvećem malom rock klubu" u gradu Zagrebu! Kako je klub Hard Place kolijevka rock glazbe, tako će i na ovom festivalu nastupiti isključivo rock bandovi koji sviraju autorsku glazbu.

U četvrtak 16.04. nastupit će bandovi: OPĆA OPASNOST, BAD MUSHROOMS i BREAKDOWN.

OPĆA OPASNOST je najpopularniji hrvatski hard rock band koji puni velike dvorane gdje god zasviraju, a pojavljivanje na prvoj večeri Biggest Little Rock Festivala biti će nastup u Zagrebu nakon dugo vremena. Nakon sjajnog albuma "Rocker to sam ja", koji je donio pregršt novih singlova i priskrbio im nominaciju za najbolji rock album na Porinu, nastup u Hard Place-u biti će ekskluzivna prilika za najodanije i najbrže fanove da ih čuju. Veza Opće Opasnosti i Hard Place-a je višestruka - osim što članovi banda kada god prolaze kroz Zagreb svrate na piće, u najvećem malom klubu u gradu možete piti službeno pivo banda "Rocker", a frontman Opće Opasnosti, Pero Galić, je ovogodišnji kum Hard Place-a koji je pogasio svijeće na 4-tom rođendanu. Tako će se ova suradnja produbiti i ekskluzivnom svirkom na otvorenju drugog izdanja Biggest Little Rock Festivala.

BAD MUSHROOMS, zagrebački hard rock band osnovan 2008. godine postali su poznati po sjajnoj interpretaciji pjesama velikana rocka 70-tih godina poput Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep..., ali 2013. objavljuju EP "Put do vrha" sa 6 autorskih pjesama. Pobjedom na natjecanju "You are going to UK with Lord" odlaze i na svoju prvu britansku turneju, finalisti su Rovinj Music Festivala i HR Demo Kluba, a 2015. band se odlučio u potpunosti posvetiti autorskom radu i stvaranju vlastitih pjesama u duhu svojih uzora. Nastup na Biggest Little Rock Festivalu biti će predstavljanje nove postave i autorskih pjesama u specifičnom retro hard rock zvuku.

BREAKDOWN iz Zaboka mladi retro/modern band će ove godine dobiti priliku da otvore festival i pokažu što znaju. Svojim su se boogie hard rock zvukom već dokazali po mnogim demo festivalima gdje ih često uspoređuju sa Led Zeppelin, White Stripes, AC/DC ili MC5! Žestoka svirka i energičan nastup uskoro će se čuti na albumu prvijencu.

Drugi dan festivala u petak 17.04. nastupit će: BAMBI MOLESTERS, GRETTA i EROTIC BILJAN AND HIS HERETICS.

BAMBI MOLESTERS su najpoznatiji hrvatski sufr-rock band na svijetu! Od 1995. njihovi sjajni nastupi, izvrsni albumi i fenomenalne kritike donijeli su im simpatije velikog broja poklonika, kako u Hrvatskoj tako i širom svijeta. Natupi sa The Cramps, R.E.M., ili Chris Eckmanom samo su učvrstili njihove pozicije na svjetskoj glazbenoj sceni i odveli ih na pozornice festivala i klubova širom Svijeta. Reportaže o Bambi Molesters objavljene su u poznatim svjetskim časopisima, a njihove pjesme izvode se na američkim i britanskim radio postajama. Dobitnici su sedam diskografskih nagrada Porin... i pohvalama i dostignućima nikad kraja, ali najvažnije je da su Bambi Molesters svirali na oba otvorenja kluba Hard Place i da se uvijek rado vraćaju u najveći mali rock klub u gradu. Tako ćemo ih nakon što su proslavili 20 godina postojanja imati prilike gledati i slušati na ekskluzivnom nastupu na Biggest Little Rock Festivalu.

GRETTA su dobitnici Porina za najbolju vokalnu suradnju, koji su svojim singlom "Malena" (feat. Geby) gospodarili radijskim eterom prošle godine, a nastup na drugom Biggest Little Rock Festivalu biti će im prvi zagrebački koncert nakon osvajanja nagrade. Ovaj zanimljivi alter - rock band osnovan je 2004. i nakon uspjeha na raznim demo festivalima stižu do prvog diskografskog ugovora i albuma "Fanatik". Njihovi energični nastupi vode ih širom regije, a drugi album "Vidim što vidim" donosi novi zvuk i dobiva nominaciju za Porin u kategoriji najbolji alter album. Treći album "Kreteni" donosi brojne singlove - pjesma "Kaos" je izabrana za naj singl 2012. Radija 101, a singl "Malena", povodom 10 godina postojanja banda, prepoznali su glasači Porina i dodijelili im prestižnu nagradu.

EROTIC BILJAN AND HIS HERETICS garažno ruže već dulje vrijeme i na njihovim koncertima se može očekivati žestoka kombinacija klasičnih '60 riffova, soula i bluesa i modernog punk zvuka zapakirano u divlju izvedbu. Provjerite i na našem festivalu zašto su svirali ispred velikana kao što su QOTSA, MC5/DKT, Supersuckers ili Fuzztones.

Treći i zadnji dan festivala u subotu 18.06. zasvirat će: ZADRUGA, DIK OBRAZ i OPAKI JAHAČI VATRENIH RIFOVA IZ PAKLA.

ZADRUGA su legende hrvatskog punk rocka koji već više od 24 godine razveseljavaju svoje mnogobrojne fanove veselim kajkavskim punk pjesmama. Njihovi tradicionalni godišnji koncerti u Hard Place-u svaki put su rasprodani i uvijek donesu veselu atmosferu i sjajnu zabavu. Naravno da je tu uvijek i motorna pila, pa će tako biti i na drugom izdanju Biggest Little Rock Festivala. Zadruga su jedan on najdugovječnijih hrvatskih bandova i veselimo se što će Kreš, Krumpa, Niđo i Ico ponovo napraviti "veselicu" u "najvećem malom rock klubu u gradu". Očekuje Vas "Živim vu malome selu", "Dok bil sam još tolike mlad", "Dva put po dva", "Mala čiči", "Zvona zvone", "Nebo i zemlja" i još puno velikih hitova iz prošlog stoljeća koji su ostali velikim slovima zapisani u povijest hrvatskog rocka, ali još važnije i u srca mnogobrojnih fanova.

DIK O'BRAZ iz Samobora krenuli su davne 1994. i protutnjali po svim relevantnim klubovima i festivalima sredine devedestih, dok im je kritika tepala da su "samoborski Motorhead". Prvi album "Žeđ" objavljen je za kultnu etiketu Zdenka Franjića "Slušaj najglasnije", ali stjecajem životnih okolnosti, 2000. godine prekidaju s radom i nakon duge pauze 2012-te snimaju dva singla "Živ sam" i "Djevojku iz Samobora". Ohrabreni medijskom pažnjom snimaju album "Živ sam" 2013. i vraćaju se u velikom stilu na pozornice rock klubova, a jedna od "stanica" biti će i nastup na 2nd Biggest Little Rock Festivalu.

OPAKI JAHAČI VATRENIH RIFOVA IZ PAKLA iz Karlovca svojim specifičnim imenom, ali i sjajnom garage/speed/punk/rock svirkom, kojom su stigli do finala demo natjecanja Mala škola rock'n'rolla prošle godine, "izborili" su mjesto na drugom festivalu u Hard Place-u. Potreseni stanjem u kojem se našao rock'n'roll, ovaj opaki trojac odlučio je uzeti stvar u svoje ruke, naoružati se vatrenim riffovima i vratiti rock'n'rollu njegov pakleni sjaj.

promo girl // 14/04/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*