home > najawa > DORF i SuperUho objavljuju zajednički glazbeni program!

kontakt | search |

DORF i SuperUho objavljuju zajednički glazbeni program!

Kao što je već poznato, prošle godine započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF ove će godine biti okrunjena petodnevnim zajedničkim programom. Prva dva dana, 5. i 6. kolovoz, pripast će glavnom programu DORF-a u sklopu kojeg će osim niza sjajnih filmova, koji će se prikazivati na Iskonovoj festivalskoj plaži, biti organiziran i bogat glazbeni program koji će ujedno poslužiti i kao odličan uvod u ono što nas očekuje na glavnom programu SuperUha od 7. do 9. kolovoza.

5. kolovoz će tako proteći u zvuku glasnih gitara beogradskih garage/post-punk/noise rock genijalaca Repetitora i fenomenalnih šibenskih post punkera Diskodelija. Ova su se dva benda već srela na prvom SuperUhu kad je Diskodelija promovirala svoj album prvijenac, te na ruševinama nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura iznimno uvjerljivo predstavila svoj mračni zvuk koji bi bez problema mogao poslužiti kao soundtrack filma o nekad uspješnom industrijskom gradu koji je s kolapsom industrije ušao u dvadesetogodišnje razdoblje apatije i besperspektivnosti. U njihovom slučaju u pitanju je bila proživljena stvarnost, a ne film.

Facebook Diskoldelija
Diskodelija - Alija


Diskodelija - Samo


Diskodelija - live@Močvara


S druge strane Repetitor su nastupili nakon zvijezda festivala The Nationala, a članovi i prateća ekipa ove megapopularne grupe ostali su do kraja nastupa u nevjerici gledajući i slušajući ono što dopire s pozornice. Bilo je jasno da je ova beogradska trojka predodređena za velike stvari pa stoga niti ne čudi da danas bez problema pune najveće klubove u svim bivšim republikama nekadašnje Jugoslavije. Ono što pak dodatno fascinira je da je gotovo 30 godina nakon pojave noise rocka na ovim prostorima, kad su glavni protagonisti tadašnje jake scene u najboljem slučaju punili klubove za 300 ljudi, grupa kod koje su upravo bučne gitare u prvom planu postaje jednim od najpopularnijih rock bendova regije.

Repetitor bandcamp

Facebook Repetitor

Repetitor - Suženi snovi


Repetitor - U pravom trenutku!


Repetitor - Opet jak


Spomenuti noise rock obilježit će i 6. kolovoz kad će se autorskom dvojcu Damiru Bartolu Indošu i Tanji Vrvilo pridružiti saksofonist Damir Prica Kafka, multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif, te tri od četiri člana kultne grupe SexA, koja glasi za pionire noise rocka na ovim prostorima: Ivan Bilosnić Bic, Ratko Danilović i Nino Prišuta.
Šahtofonija Rumorista naziv je projekta čiju osnovu čini šahtofon, instrument koji je Indoš kreirao prije 5 godina i od tad ga posvećeno istražuje, unaprjeđuje i koristi. Dok su dosadašnji šahtofonski projekti bili kazališni, intermedijalni, izložbeni i radionički, u ovom ga se projektu tretira u prvom redu kao instrument koji u spoju s gitarom, basom, bubnjevima i saksofonom povezuje, s obzirom na prirodu šahtofona, očekivani zvuk industriala s elementima free jazza, post rocka te noisea, ne zaobilazeći ni ovaj puta postulate, odnosno manifest i poetiku talijanskih futurista s početka prošlog stoljeća. Valja naglasiti i da je film "Kako smo ušli u Europu: slučaj SexA" 2013. na DORF-u proglašen najboljim filmom u regionalnoj selekciji, pa će posjetitelji festivala u popratnom programu moći vidjeti film, ali i ljude koji su poslužili kao inspiracija za njega.

"> " />
Šahtofonija Rumorista


Šahtofonija Rumorista


Ippio Payo je samostalan projekt glazbenika i skladatelja iz Tisnog Josipa Pavlova, koji je 90-tih bio član bendova Bića sa slika, Blue 1000 i Kritična masa na kotačima. U međuvremenu je odselio u München, pa njegova biografija danas obuhvaća i sastave/projekte: Majmoon, Das Weisse Pferd, The Grexits, Zwinkelman i najnoviji Ippio Payo. Usporedno se bavi i skladanjem za kazalište i film. "All Depends On Nature" (Sve zavisi od prirode) je Josipovo prvo samostalno izdanje. Album je snimljen tijekom zime 2016. godine u Westend Studiju u Münchenu. Isključivo istrumentalne skladbe, kojima su očito kumovali post rock velikani Slint i Tortoise, kombiniraju kakofoniju zvuka žičanih instrumenata s poliritmijom. Hipnotične i narativne, komentar vremena i sugestija mjesta u kome su nastale i u kome se izvode.

Facebook Ippio Payo

Ippio Payo Sound Cloud

Ippio Payo - Companions


Ippio Payo - I owe you a dinner


Ippio Payo - za 90.rođendan Hartića


Ulaznice koje omogućuju ulazak na oba dana popratnog glazbenog programa DORF-a mogu se do 16.7 kupiti po cijeni od 40 kuna, nakon tog datuma će koštati 50 kuna, a na samom ulazu 60 kuna.

Festivalske ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na ove koncerte.

Trenutna cijena festivalskih ulaznica je 290 kuna i vrijedi do 7.8. Do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 150 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjet svim zbivanjima u sklopu SuperUho i DORF festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj kamp lokaciji u ovom paketu koštaju 440 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split

promo girl // 06/07/2017

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*