home > najawa > 41. RI ROCK FESTIVAL @ Pogon kulture & OKC Palach, Rijeka, 06-07/2019, 13-14/12/2019

kontakt | search |

41. RI ROCK FESTIVAL @ Pogon kulture & OKC Palach, Rijeka, 06-07/2019, 13-14/12/2019

Dugovječni Ri Rock Festival prošle je godine doživio transformaciju i porinuo svoj novonastali jedrenjak u svježe glazbene vode. Ovogodišnje 41. izdanje festivala nastaviti će putovanje po tom istom obzoru i kroz dva adventska vikenda u prosincu Riječanima i njihovim gostima prirediti izuzetno bogat glazbeni program. Najbitnija novost je da se pruža svim glazbenicima Hrvatske da se predstave na festivalu. Udruga Ri Rock pramac festivala okreće širem spektru glazbenika, tako će "demo festival" prijeći u "alternativni festival" što će dodatno obogatiti koncept festivala i na taj način pružiti veću i bolju podršku glazbenicima scene koju ovaj festival predstavlja.
[  ]

Od ove godine po prvi su se puta na festival mogli prijaviti bendovi iz cijele Hrvatske, pa će tako svoju priliku za nastup pred širom publikom dobiti 7 bendova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije te još 3 benda s područja cijele države. Festival će mladim snagama: Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuna, Rašpa, Grampa, Detmeć, Urar, Miscreation i Gilmea omogućiti da se predstave u Omladinskom kulturnom centru Palach i zasviraju uz velika imena regionalne glazbene scene u petak 6. prosinca kada će im se na pozornici pridružiti srpski punkeri Goblini i punk band Alergija iz Zadra, ili subotu 14. prosinca uz srpski punk rock sastav Six Pack i varaždinsko-koprivnički One Step Away.

Događaj koji se održava drugog dana festivala, u subotu 7. prosinca je svečana večer uz dodjelu nagrada Ri Rock Kipić na kojoj će voditeljsku ulogu preuzeti aktivistica SOS telefona Lorena Zec kao predstavnica Udruge SOS Rijeka i PaRiter u sklopu inicijative "Odgovorni Zajedno", u suradnji sa Domom Duga Zagreb i udrugom U.Z.O.R. koji su jedni od pokretača kampanje za borbu protiv seksualnog nasilja u vezama. 41. Ri Rock festival je jedinstvena prilika za izravno informiranje velikog broja građana o ovoj kampanji koju je pokrenula "Europska mreža za rad s počiniteljima nasilja u obitelji".

Nominirani u kategorijama biti će glazbenici koji su se prema mišljenju Udruge Ri Rock u protekloj godini istaknuli svojim trudom i radom na sceni, a dobitnike svake kategorije birati će stručni žiri sastavljen od relevantnih stručnjaka, riječkih glazbenika, organizatora koncerata, medijskih predstavnika i članova Udruge Ri Rock.

Stručni žiri čine:
Željko Pendić - Penx (Distune Promotion)
Vlado Simcich - Vava - (Glazbenik - Laufer, En Face, Turisti)
Andrej Vučinić - Škot - punker i organizator "Empeduja" Punk Festa
Jovanka Tubin - Josie - voditeljica riječke glazbene oaze Dallas Music Shop
Sara Ivelja (Radio Korzo)
Velid Đekić - Povjesničar riječke rock scene
Branimir Herceg - Glazbeni urednik (Radio Rijeka)
Miran Milić - Studio Palach
i 2 člana udruge Ri Rock.

Nagrada se sastoji od 8 kategorija: izvođač godine, album godine, najperspektivniji mladi bend, najbolji T-shirt art, najbolji album art cover, najbolji spot i "TuRiranje" - nagrada za koncertno najaktivniji bend u 2019. godini. Posebno istaknuta kategorija je "Nagrada Ivica Vrkić" za najbolji singl u 2019. godini koja je posvećena prerano preminulom novinaru i glazbenom uredniku Ivici Vrkiću. Ri Rock "kipiće" će izraditi Igor Zenko koji već dvanaest godina u "3. maju" radi kao zavarivač i samohrani je otac. Zenko stoji iza Facebook stranice "Kreativno poduzeće Stečaj d.d." koja prikazuje jedinstvene proizvode od željeza nastale kao odraz trenutne situacije nekad velikog europskog brodogradilišta. U sklopu dodjele posjetitelji će imati priliku uživati i u nastupima prošlogodišnjih dobitnika. Na pozornicu će stati Krešo i Kisele Kiše, The Black Room i The Siids, a kao gosti će im se pridružiti i My Buddy Moose. Večer će završiti velikim koncertom osječkog rap dvojca Krankšvester.

Završne večeri festivala koje će se održati u Pogonu kulture 13. i 14. prosinca proći će uz gostovanja poznatih imena hrvatske scene i nastupe ovogodišnjih pobjednika 3 glavne kategorije nagrade "Ri Rock Kipić". U petak 13. prosinca će nastupiti dobitnici glavnih nagrada uz bendove Sexymotherfuckers i Psihomodo pop. Posljednju večer u Pogonu nastupiti će legendarna Zdenka Kovačiček uz prateći Greenhouse blues bend i Edo Maajka & Bend također uz nosioce glavnih nagrada 2019. Iste će se večeri u nešto kasnijim satima za ljubitelje žestokih nota u OKC Palach održati službeni "after party" i koncert još nekoliko odabranih mladih bendova (Urar, Miscreation i Gilmea) kojima će se pridružiti i Six Pack i One Step Away.

Ulaznice se mogu kupiti putem Entrio sustava i na Entrio prodajnim mjestima, a od 2. 12. 2019. biti će u prodaji i na Ri Rock štandu na riječkom Korzu.

Cijena ulaznica iznosi:

Petak 06.12. OKC Palach - Mladi bendovi: Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuna, Rašpa, Grampa, Detmeć + Goblini, Alergija 50/70 kn

Subota 07.12. OKC Palach - Ri Rock Kipić - Krešo i Kisele Kiše, The Black Room, The Siids, My Buddy Moose, Krankšvester 60/80 kn

Petak 13.12. Pogon kulture - dobitnici glavnih nagrada Ri Rock Kipić 2019, Sexymotherfuckers, Psihomodo pop 70/90 kn

Subota 14.12. Pogon kulture - dobitnici glavnih nagrada Ri Rock Kipić 2019, Zdenka Kovačiček & Greenhouse blues band, Edo Maajka and Band 70/90 kn

Subota 14.12 OKC Palach - Mladi bendovi: Urar, Gilmea, Miscreation + Six Pack, One Step Away 40/60 kn

Cijena festivalske ulaznice iznosi će 230 kn u pretprodaji i 250 kn na dan.

Pozivaju se svi ljubitelji dobre glazbe da dođu na festival i tokom dva vikenda poslušaju more odličnih bendova.

promo guy // 30/11/2019

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

| 13/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

| 11/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*