home > njuz > Fantastic Zagreb Film Festival - treći dan

kontakt | search |

Fantastic Zagreb Film Festival - treći dan

Danas na Fantastic Zagreb Film Festivalu imate prilike pogledati četiri filma. U kinu Gradec na programu su rusko-ukrajinska fantastična drama Buđenje (Rejection) u 21.30h i japanski Odred mutantica (Mutant Girl Squad) u 23.30h.

Buđenje (Rejection) Vladimira Lerta je drama, fantazmagorija o zadivljujućoj ljubavi u vrlo neobičnim okolnostima. Jednoga jutra Andrej Luptsov ne prepoznaje više svoj život. Nekada užurbani grad sada je napušten, a nebo je zelenkasto i neprepoznatljivo. Stvari odbačene u brzini, napuštena vozila, konvoji s vojnom opremom i rijetki, preplašeni prolaznici sve su što može vidjeti u svijetu koji se pojavio pred njegovim očima. Nekolicina preostalih sugrađana nestaju ili umiru iz neobjašnjivih razloga. Kamo otići kada se svijet iz sekunde u sekundu pretvara u nešto neprepoznatljivo i zbunjujuće? U potrazi za odgovorima Andrej odlazi na putovanje zajedno sa Ivanom, a usput nailaze na balerinu Bellu. Briga za Bellu odvraća mu pažnju od svega što se oko njega događa.

Rejection (trailer)


u Odredu mutantica (Mutant Girl Squad) po prvi puta ikada tri kultna japanska redatelja Noboru Iguchi, Yoshihiro Nishimura i Tak Sakaguchi udružila su se kako bi gledateljima donijeli tri puta više akcije, tri puta smješniju komediju i tri puta više krvi od uobičajenog akcijskog filma/horora/komedije! Rin je naizgled normalna japanska školarka. No, sve će se to promijeniti na njezin 16. rođendan kada vladine specijalne jedinice upadnu u njezin dom. Nakon što joj pred očima specijalci ubiju majku, a glava njezina oca završi u rođendanskoj torti, probudi se njezina uspavana sposobnost mutiranja: njezina se ruka pretvori u oštru kandžu i samo trenutak kasnije Rin se nađe u lokvu krvi, okužena leševima ubijenih specijalaca! U pokušaju da pobjegne iz rodnog grada, Rin je prisiljena boriti se za život. No, uskoro upoznaje grupu djevojaka koje su također rođene kao mutanti i zajedno se nazivaju Hiruko. Sve su djevojke vrsta mutanata koja je postojala puno prije invazije takozvanih Japanaca koji ih sada žele istrijebiti. Svaka od njih ima različitu moć: jednoj se ruke pretvaraju u noževe, drugoj iz prstiju rastu ticala, dok trećoj iz tijela izrasta motorna pila.

Mutant Girl Squad (trailer)


U otvorenom kinu Tuškanac u 23.30h u sklopu programa Ponoćno ludilo biti će prikazan nagrađivani njemački film Željezna vrata (Iron Doors) redatelja Stephena Manuela. Radnja filma se vrti oko investicijskog bankara koji se budi u misterioznom, zaključanom trezoru iz kojega mora pobjeći prije nego umre od dehidracije. Njegovi jedini "partneri" u tom poduhvatu su zaključani metalni ormarić, roj muha i uginuli štakor. Mark ne zna tko ga je oteo, kako ni zašto. A ni kako izaći odatle. Iako ima sličan početak kao "Slagalica strave", ovaj projekt nije tek još jedan hororac. Istodobno zastrašujuć i smiješan, prepun je iznenađenja i neočekivanih obrata. Na projekciji filma će gosti biti redatelj Stephen Manuel i glavni glumac Axel Wedekind nagrađen ove godine nagradom za najboljeg glumca na portugalskom festivalu Fantasporto.

Iron Doors (trailer)


Za sve one koji nisu bili u prilici doći na subotnje svečano otvorenje festivala danas u 22.30h u kinu Europa biti će ponovo prikazan nizozemsko-belgijski film Crna voda (Two Eyes Staring) redatelja Elberta van Striena. ''Crna voda'' je sofisticirani psihološki triler-drama s elementima horora jezovite atmosfere, ali i emocionalna obiteljska priča. Riječ je o napetom, inteligentnom filmu s dubljim značenjem i vrhunskim vizualnim stilom - filmu jedinstvenog žanra za nizozemsku kinematografiju. Sudbina obitelji devetogodišnje Lise stavljena je na kocku kada djevojčica otkrije kako je njezina nova prijateljica Karen zapravo duh. Karen otkrije Lisi kako je ona preminula sestra blizanka Lisine majke, koja ju je otrovala kada su obje imale devet godina. Tada i Lisin otac počinje sumnjati kako njegova supruga skriva strašnu tajnu. Film je osvojio nagradnu za najbolji film i najbolji scenarij na ovogogodišnjem festivalu Fantasporto.

Two Eyes Staring (trailer)


Info punkt festivala radi svaki dan, od subote 2.7. do subote 9.7. od 12h do 23h. Info punkt nalazi se u predvorju kina Europa.
Cijena ulaznice iznosi 25 kuna, tjedne ulaznice 150, a tjedne ulaznice za studente 120 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina Europa svaki dan od 18h do 23h, te točno pred početak predstave na otvorenim lokacijama (Gradec, Tuškanac).

ana // 04/07/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*