home > njuz > 5. "East Meets West" Croatia Drum Camp - međunarodni ljetni seminar bubnjara i udaraljkaša od 5.-12. kolovoza u Grožnjanu

kontakt | search |

5. "East Meets West" Croatia Drum Camp - međunarodni ljetni seminar bubnjara i udaraljkaša od 5.-12. kolovoza u Grožnjanu

5. "East Meets West" Croatia Drum Camp - međunarodni ljetni seminar bubnjara i udaraljkaša od 5.-12. kolovoza u Grožnjanu:

Gostuju Virgil Donati, proglašen najboljim bubnjarom svijeta, Antonio Sanchez, najtraženiji jazz bubnjar na sceni i laureat tri nagrade GRAMMY…

Susret bubnjara Istoka i Zapada u Hrvatskoj: CROATIA DRUM CAMP medjunarodni ljetni seminar udaraljkaša, po peti će se put održati pri Medjunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, od 5.-12. kolovoza 2011. Vodeće ime ovogodišnjeg bubnjarskog kampa je Virgil Donati koji je proglašen najboljim svjetskim bubnjarom za tekuću godinu! Taj Australijanac talijanskog podrijetla, već duže vrijeme nastanjenim u Los Angelesu, proglašen je i br. 1 bubnjarskim edukatorom i predavačem na bubnjarskim klinikama širom svijeta (izvor američki časopis "Modern Drummer Magazine" najtiražniji svjetski mjesečnik za bubnjare i udaraljkaše). Inače, osim što je stalnim članom banda Steve Vai-a, Virgil je također snimao i nastupao s Mick Jaggerom, Tribal Techom i odnedavna također sa svojim vlastitim bandom Planet X.

Drugo najveće ime ovogodišnjeg seminara je Antonio Sanchez, najtraženiji jazz bubnjar na sceni i novi miljenik velikog jazz pijaniste Chick Coreae! Osim Chicka, ovaj genijalni Meksikanac s boravištem u New Yorku stalni je član i Pat Metheney Banda te New Quarteta Garyja Burtona (početkom srpnja nastupili u Rovinju na Avantgarde Jazz Festivalu-op.a.). Svoje dosadašnje čak tri osvojene nagrade GRAMMY (tek mu je 40 godina), Antonio je zaradio 2003. za album "Speaking of Now" koji je snimio sa Pat Metheney Group, a zatim je osvojio još dva GRAMMYja, jedan za "Wide Angles" sa jazz saksofonistom Michael Breckerom (2004), te za "Motherland" Danila Pereza (2005).
[  ]

Od ostalih predavača, bit će tu još: američki bubnjar, glazbeni novinar i stručnjak za glazbeni biznis Mike Haid (Ray Gomez, Steve Wood, Steve Cunningham), umjetnički voditelj/koordinator seminara i magistar udaraljki Petar Ćurić (Sharon Isbin, Mark Nightingale, Michael Davis), te kao poseban gost ove godine i Dado Marinković, dugogodišnji vjerni polaznik 'Croatia Drum Camp' radionica u Grožnjanu, a sada bubnjar najveće hrvatske pop zvijezde Gibonnija! Inače, Dado je trostruki dobitnik nagrade 'Status' za najboljeg hrvatskog Pop/Rock bubnjara (2004, 2005, 2006), a tijekom je svoje bogate karijere, osim sa Gibonnijem, nastupao i snimao s praktički svim najvećim zvijezdama balkanskog poluotoka, od Parnog Valjka, Dine Merlina i Tonya Cetinskog do Zdravka Čolića, Vlatka Stefanovskog, Toše Proeskog…

"Žao mi je što mediji uporno ne spominju da mi, evo već treću godinu zaredom - u suradnji s poznatim američkim glazbenim institutom "The Drummers Collective", uspješno šaljemo hrvatske bubnjare i udaraljkaše na usavršavanje u New York City!", veli mr. Ćurić, osnivač i koordinator Croatia Drum Camp-a i nastavlja "otkako smo osnovali prvo hrvatsko takmičenje bubnjara 2009. godine "Croatia Drum Competition" - pobjednicima smo dodijelili pune stipendije za 3-tjedno usavršavanje u New Yorku! Do sada smo poslali čak četiri naša polaznika-laureata na usavršavanje, a među njima su i Splićanin Jan Ivelić (dugogodišnji bubnjar TBF-a), te Varaždinac Saša Maček, koji je zahvaljujući upravo našoj stipendiji dobio vizu za Ameriku, a zatim iz New Yorka odradio i turneju po Kaliforniji kao bubnjar američkog sastava "Call the Cops". Naime, činjenica ostaje da ništa od toga ne bi bilo ostvarivo da Saša nije prvo došao k nama u Grožnjan, jer sve je počelo dolaskom u Grožnjan, kao što to uvijek i započinje!" završava Ćurić, uz osmijeh.

Prijave za ovogodišnji peti jubilarni East Meets West "Croatia Drum Camp" međunarodni ljetni seminar udaraljkaša još su uvijek otvorene, a vrše se po principu 'tko prvi' do popunjenja svih raspoloživih mjesta. Sve informacije mogu se pronaći na web stranicama seminara: www.myspace.com/groznjanpercussion, ili na email groznjan@gmail.com mobitel 091/532-9405.

'East Meets West - Croatia Drum Camp' ne bi bio ostvariv bez potpore sljedećih dragih sponzora: Musicshop.hr - hrvatski lanac dućana glazbenim instrumentima, Drummers Collective New York, Pearl bubnjevi, Zildjian činele, Remo opne, Modern Drummer Magazine, HGU Zagreb, Vina Franc Arman - najbolja u Istri!

promo guy // 25/07/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*