home > njuz > 5 GODINA UDRUGE LJUBITELJA FILMA "RARE" Vinkovci

kontakt | search |

5 GODINA UDRUGE LJUBITELJA FILMA "RARE" Vinkovci

Udruga ljubitelja filma RARE započela je sa radom 2006. godine i kratak pogled unazad čini nas ponosnima i zadovoljnim do sada učinjenim. Pokrenuli smo Festival dokumentarnih rock filmova DORF, koji je u ovih 5 godina gostovao u 49 gradova u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, BiH, Češkoj, Njemačkoj i promovirao ovaj zanimljiv podžanr dokumentarnog filma na zadovoljstvo publike, autora i medija. Brojne projekcije, koncerti, izložbe, radionice, promocije knjiga i još zanimljivija druženja napravili su svojevrstan vinkovački kulturni brand, festival čije se svako novo izdanje nestrpljivo iščekuje. Osim toga, prije 2 godine pokrenuli smo i program EDIT, za učenike osnovnih i srednjih škola, kojim promoviramo filmsku umjetnost i nove medije. Zajedno sa Otvorenim univerzitetom Subotica provodimo projekt Crossovers (http://dorf-vk.com/?page_id=1715 ), financiran iz pretpristupnih fondova IPA Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija.
U petoj godini postojanja i druženja sa filmovima pozivamo vas na nove projekcije odličnih filmova, koje će se održati u Hotelu Villa Lenije 24 -27.11.2011.
Za ovu rođendansku prigodu pripremili smo predstavljanje Festivala evropskog filma Palić i projekcije sa ovogodišnjeg DORF izdanja održanog u Rijeci.
Renomirani Festival evropskog filma Palić (http://palicfilmfestival.com/ )u programu Mladi duh Evrope prikazuje igrane, dokumentarne, animirane, eksperimentalne, kratke i druge forme filma napravljene od strane novih, svježih autora inventivnog pristupa filmskoj umjetnosti. Nastao 2004. godine kao kontrast ustaljenim festivalskim programima, od svog početka je predstavio autore koji danas pripadaju samom vrhu evropske kinematografije kao Kornel Mundruczo, Nicolas Provost, FJ Ossang, Michelange Quay, Jan Cvitković i drugi.
Selektor i osnivač programa Petar Mitrić predstaviti će vinkovačkim ljubiteljima filma izbor najznačajnijih kratkih filmova iz selekcije u periodu od 2004 - 2011. godine.
U drugom dijelu programa izdvajamo još i pobjedničke filmove ovogodišnjeg festivala DORF - "Ako nikoj ne sviri", makedonskog autora G.Janevskog o Bernay's Propagandi, te "We don't care about music anyway", francuskih autora G.Kuentza i C.Dupire, te premijerno vinkovačko prikazivanje filma beogradskog redatelja Milorada Milinkovića o Satanu Panonskom, iz 1990. godine, jedinog filma o kultnom vinkovačkom muzičaru, snimljenom za njegovog života.
Dakle - Hotel Villa Lenije, 24.-27.11. - Početak projekcija je u 20:00 sati.
Ulaz na sve projekcije je besplatan.
RASPORED PROJEKCIJA
24.11.
Izbor kratkih filmova sa Festivala evropskog filma Palić 1.dio
25.11.
Izbor kratkih filmova sa Festivala evropskog filma Palić 2. dio (gost Petar Mitrić)
26.11.
Ako nikoj ne sviri, 55'(eng.titl)
Satan Panonski, 33'
27.11.
We don't care about music anyway, 80' (eng.titl)
Filmovi - info
AKO NIKOJ NE SVIRI (eng.titl)
R: Gjorgji Janevski (Makedonija)
T: 54'
P: Stotrojka, 2010
O Bernay's Propagandi znate sigurno već sasvim dovoljno, a u ovoj priči saznajte više o počecima makedonskih underground prvaka i Vasku Atanasoskom, lideru banda, a koji je najviše zaslužan da je priča toliko izašla iz lokalnih okvira. DIY principi i životna misija, strast i ljubav prema glazbi, energija koja inspirira. Pobjednik u regionalnoj konkurenciji DORF 2011.

WE DON'T CARE ABOUT MUSIC ANYWAY (eng.titl)
R: Cédric Dupire / Gaspar Kuentz (Francuska)
T: 80'
P: Studio Shaiprod, 2009
www.studio-shaiprod.com
http://www.studio-shaiprod.com/wdcama.php
Japanski avangardni glazbenici u ovom filmu objašnjavaju svoje razloge i motive bavljenja glazbom. 8 različitih pristupa životu i glazbi, 8 priča koje ostavljaju bez daha, impresivan prikaz underground scene Tokija, kao i samog grada. Film je do sada prikazan na više od 40 festivala, osvojio brojne nagrade, a jedna od njih je i Pobjednik DORF 2011.

SATAN PANONSKI
R: Milorad Milinković (Srbija)
T: 33'
P: United Media i AUNS, 1990
Jedini film snimljen za života Satana Panonskog, ujedno diplomski rad Milorada Milinkovića i uzbudljivo svjedočanstvo nastupa u Beogradu - pratimo nastup u SKC, pa gostovanje kod kultnog Fleke na Radiju B92, razgovor u stanu i sve završava nikad prikazanim kadrovima iz bolnice Popovača. Obzirom da je original nedostupan, pogledajte digitaliziranu VHS kopiju uz dopuštenje autora…

promo guy // 10/11/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*