home > njuz > PROGRAM MOČVARE DO 10.12.

kontakt | search |

PROGRAM MOČVARE DO 10.12.

PETAK 02.12. • VRATA 23:00 POČETAK 23:00
MINISTARSTVO PSIHODELIJE - ALTERED STATES

DJ's:
Pila (Ministarstvo Psihodelije)
InNEr (Oddvod)
Alen (Marsroom)

Deco: Marsroom

"Memory is energy! It doesn't disappear - it's still in there. There's a physiological pathway to our earlier consciousnesses!" - zavapio je nakon teškog tripa doktor Edward 'Eddie' Jessup i bio je u pravu. Memorija je (kao i energija) neuništiva, ona samo prelazi iz jednog oblika u drugi. Ne vjerujete!? Pridružite nam se u najstarijem ritualu poznatom čovjeku - plesu - i prepustite se neistraženim razinama ljudskog uma i svijesti! Putujte u prošlost i budućnost s nogama do koljena u močvarnom mulju. U stanje transa će Vas baciti digitalni šamani tri generacije: Alen, Pila i InNEr. Vizualni, ultraljubičasti dio zabave radi Marsroom. Fališ nam još jedino ti. No more bulllshit; vidimo se na plesnom podiju...

Info: www.ministarstvo-psihodelije.com

upad: 30 KN

------------------------------------------------------------------------------

SUBOTA 03.12. • VRATA 22:00 POČETAK 22:00
SESSION #01
Session je kombinacija akustične i elektronske glazbe, starih i novih bendova, digitalnog duba novije produkcije i predstavnika starije reggae škole. Unatoč raznolikom i eklektičnom odabiru izvođača, zvukovni potpis večeri je mračnija glazba s konstantnim pulsirajućim ritmom koji tjera na ples i zaboravljanje žanrovskih razlika.

Brought to you by the makers of Breakdown and Funky Situation. Vidimo se u Močvari! Vaši DJi @brat_strale i Juan.

Okretat ćemo Massive Attack, Portishead, Buraka Som Sistema, Damian Marley, Lee Scratch Perry, The Prodigy, Mad Professor, Mikey Dread, Paul St.Hilaire/Tikiman, Rhythm & Sound, Fatboy Slim, Roots Manuva, Pendulum, Zion Train, Basement Jaxx, Apollo 440, Bob Marley & The Wailers, Cypress Hill, Horace Andy, Groove Armada, Max Romeo, The Bug, Warrior Queen, Miss Dynamite, Mosca, Francois Kevorkian, M.I.A., Grace Jones, Diyala, RSD, High Tone, Kanka, Bush Chemists, Dub Terror, Augustus Pablo, Alpha&Omega, Capleton i još puno toga što ne znate, ali je dobro.

upad: 20 KN

--------------------------------------------------------------------------------

NEDJELJA 04.12. • VRATA 20:00 POČETAK 20:00@MOČVARNI ŠANK FLOOR
BIJELI ZEKO
jedina slušaonica psihodelične i slične glazbe

DJ MARIO KOVAČ (Zagreb)
DJ KORNEL (Zagreb)
HOFFMANI (Zagreb)

Dan izbora! Što ćete odlučiti? Da li ćete ovu večer sjediti doma i strepiti koja politička opcija će pobijediti na izborima te sljedeće četiri godine potkradati naciju ili ćete doći u Močvaru i prepustiti svoje tijelo i svoj um psihodeličnim glazbenim užicima?

Želite li ove nedjelje slušati Jacu, Mikija, Ružu i Keruma ili ćete biti dovoljno razumni da slušate Pink Floyd, Can, Amon Düül, Tangerine Dream, Silver Apples, Captain Beefhearta, Neu, Brainticket, Faust, Franka Zappu, White Noise, Kraftwerk, King Crimson, Velvet Underground, Igru staklenih perli, Syd Barretta, Funkadelic?

Izbor nikad nije bio lakši. Zaokružite vaše močvarne izborne kandidate DJ Kornela i DJ Maria Kovača te mladež močvarne stranke, perspektivni mladi neopsihodelični bend Hoffmani!

A Hoffmani za sebe kažu ovo: "Proizvodimo pregršt zvukova, efekata i misli koje se rađaju u našim psihodeličnim glavama. Sviramo autorske stvari te ne pokušavamo kopirati svoje uzore kao što su npr. rani Floydi, Iron Butterfly, King Crimson, Crazy world of Arthur Brown, već ih koristimo kao dimenzijske ključeve za otvaranje naših vlastito-umnih glazbenih ideja. Težimo improvizaciji i eksperimentiranju te svojim muziciranjem želimo proliti čaroliju istinosne kiseline po plastičnoj javi-realnosti."

A za kraj vam kao i uvijek obećavamo "Garden" Einstürzende Neubautena s kojom se ova večer uvijek završava.

upad: 0 KN

----------------------------------------------------------------------------

PONEDJELJAK 05.12. • VRATA 20:00 POČETAK 21:00
KNJIŽEVNOST U MOČVARI PREDSTAVLJA...
"Pravo na profesiju"

Novi urednici Močvarinog književnog programa, ekipa iz beogradskog Betona, nastavljaju sa susretima najeksponiranijih domaćih i stranih pisaca, diskusijama na teme koje bitno obilježavaju suvremenu književnost, oživljavanjem multikulturnog književnog dijaloga te približavanjem suvremenih književnih trendova domaćoj publici.

Tema ove književne tribine bit će nedavno pokrenuta inicijativa grupe hrvatskih pisaca "Pravo na profesiju". Ovom inicijativom se traži pravednija distribucija državnog novca namijenjenog podršci književnosti koji uglavnom završava na računima izdavačkih kuća i poboljšanje statusa pisaca osnivanjem fonda koji bi dodjeljivao stipendije piscima na osnovu kritičke evaluacije njihove posljednje knjige.

Dokle se stiglo s ovom inicijativom i kakva će biti njena sudbina u postizbornom stanju u Hrvatskoj? Može li ova inicijativa biti varnica za pokretanje pitanja o statusu pisaca u drugim zemljama u regiji? Na osnovu kojih kriterija država dotira zbivanja na kulturnoj sceni i zašto se nejednako vrednuje rad pripadnika različitih umjetničkih profesija, recimo, jednog kazališnog redatelja i jednog pisca?

Kako bodovati uspjeh i kvalitetu jedne knjige, te kako sastaviti objektivnu rang listu pisaca-kandidata za sredstva fonda koji pokretači inicijative "Pravo na profesiiju" žele da država osnuje? Kako na ovu inicijativu reagiraju izdavačke kuće? To su neka od pitanja na koje će pokušati odgovoriti učesnici tribine Edo Popović, pisac i Robert Perišić, pisac i pokretač inicijative "Pravo na profesiju".

Moderatori tribine su Saša Ilić, pisac i kolumnista i Saša Ćirić, književni kritičar i radio-voditelj, obojica iz Beograda.

upad: 0 KN
[  ]

----------------------------------------------------------------------------

UTORAK 06.12. • VRATA 20:00 POČETAK 21:30
HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL predstavlja…
THE PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE (Češka Republika)
plasticpeople.eu
www.myspace.com/theplasticpeopleoftheuniverseofficialpage

Legendardni američki dramski pisac Tom Stoppard za njih je rekao: "The Plastic People of the Universe" su bend koji je srušio komunizam u Čehoslovačkoj!", a potaknut njihovim učestalim hapšenjima od strane represivnog policijskog aparata Vaclav Havel je u siječnju 1977. sa skupinom intelektualaca sastavio jednu od najpoznatijih peticija za ljudska prava "Povelja 77" koja se smatra neformalnim začetkom pokreta koji se pretvorio u Baršunastu revoluciju.

Osnovani 1968. godine u Pragu, članovi benda su se nazvali po pjesmi Franka Zappe "Plastic People", a osim njega, na njihov zvuk je ponajviše uticala fasciniranost bendom The Velvet Underground. Od samih početaka uglazbljivali su tekstove poznatih pjesnika (William Blake, Egon Bondy, Ladislav Klima), a spoj te lirike s psihodeličnim zvukovima donio im je ogromnu popularnost i veliko sljedbeništvo u Čehoslovačkoj. Iako se sami nikada nisu proglašavali politički angažiranim bendom, njihova očita sklonost slobodarstvu i prezir spram političkih struktura, doveo je do čestih zabrana njihovih koncerata i privođenja članova. No, usprkos željama vlasti, takva tortura nije umanjila njihovu popularnost. Dapače, postali su underground atrakcija, pa su fanovi znali putovati i stotine kilometara kako bi prisustvovali njihovim tajnim koncertima.

Pod stalnim pritiskom policije i komunističkih vlasti bend se, zbog sigurnosti članova, razilazi 1988. godine, no nakon političkih promjena, ponovo se okupljaju na inicijativu Vaclava Havela 1997. i od tada neprestano ponovo sviraju i snimaju albume.

Danas uživo slušati "The Plastic People of the Universe", s više od 40 godina iskustva, je kao ući u neku neobičnu vremensku kapsulu i proživjeti ponovo sve ono što volimo kada se sjetimo šezdesetih godina dvadesetog stoljeća: ideale mira, rock'n'rolla i nesputane slobode! Močvara je ponosna da može ugostiti takve legende!

Prije i nakon koncerta Baršunasti DJ Mario Kovač prigodno vrti glazbu koja je inspirirala revolucionarne promjene ili je inspirirana njima. Na repertoaru pucaju: Velvet Underground, Frank Zappa & The Mothers of Invention, Bob Dylan, The Fugs, Big Brother & Holding Company, Jefferson Airplane, Can, Faust, The Clash, The Crass, Mano Negra, Manu Chao, Bob Marley & The Wailers, Rage Against The Machine,…

Koncert je organiziran u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Češke.

upad: 0 KN

---------------------------------------------------------------------------------

SRIJEDA 07.12. • VRATA 20:00 POČETAK 21:00 @ MOČVARNI ŠANK FLOOR
ETNO VEČER S DUNJOM KNEBL
DUNJA KNEBL (Zagreb)
www.dunjaknebl.com
www.myspace.com/dunjaknebl
Još jedna u nizu Dunjinih večeri u maloj "šank" prostoriji Močvare donosi nam
u ovoj zimskoj večeri topli intimni ugođaj uz stare hrvatske narodne pjesme, ali i one iz nekih drugih dijelova svijeta. Na Dunjinim večerima u Močvari publika se redovito osjeća kao kod kuće, jer u opuštenoj neformalnoj atmosferi mogu učestvovati u izboru pjesama, ali i pridružiti se u pjevanju i sviranju. Zato dođite, pjevajte i svirajte s Dunjom i njenim gostima ili se jednostvno prepustite čarima prekrasnih melodija kojima će Močvara biti obavijena.

upad: 0 KN

--------------------------------------------------------------------------------

ČETVRTAK 08.12. • VRATA 20:00 POČETAK 21:00
HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL predstavlja…
TURBINA - TURBO TRIBINA: "Deset godina kasnije: što se promijenilo?"

29.10.2001. tijekom projekcije filmova "Posljednja jugoslavenska reprezentacija" i "Kao da nam je lopta pala na glavu" u sklopu regularnih Močvarinih filmskih večeri, tridesetak naoružanih naci-skinheada uletjelo je među gledatelje udarajući koga su stigli. U petominutnom blitzkriegu uništena je tehnička oprema, rastrgano platno, polomljen inventar kluba, izudarani posjetitelji i osoblje kluba, oštećeni parkirani automobili. Policija je došla tek nakon desetak minuta kada su se napadači razbježali. Ovaj jezivi napad bio je medijski najpopraćeniji od svih "akcija" koje su tih godina bile uobičajene po cijelom Zagrebu kada si je grupica nacionalistički zaluđenih klinaca uzela za pravo da u ime viših interesa terorizira sve one koji izgledaju i razmišljaju drugačije od njih. Prešutnu podršku u njihovim krvavim pohodima svojim nedjelovanjem im je pružala policija, a svojom huškačkom retorikom čitava niska desno orijentiranih političara i "novinara".

Ova tribina nema namjeru kukati i prikazivati Močvaru kao žrtvu i mučenika tih vremena, već nam je namjera s gostima, od kojih su mnogi neposredni svjedoci te krvave večeri, napraviti reviziju proteklih deset godina i vidjeti koje stvari su se u našem društvu izmijenile od tada: koje kazne su dobili napadači (ako su ih uopće dobili), koje posljedice su ostale na žrtvama, što se dogodilo s agresivnim ultradesnim skupinama, koje obličje danas ima nasilje među subkulturama. Dođite, pitajte, sudjelujte u razgovoru i pogledajte bezazleni dokumentarni film o Milku Đurovskom koji je navodno bio motiv napada!

Gosti: svjedoci napada Aleksandar Stanković i Ivan Ramljak te Gordan Bosanac (Centar za mirovne studije).

upad: 0 KN
[  ]

-------------------------------------------------------------------------------

PETAK 09.12. • VRATA 20:00 POČETAK 22:00
Amnesty International Hrvatske i Human Rights Film Festival povodom dočeka Međunarodnog dana ljudskih prava predstavljaju…
FIGLI DI MADRE IGNOTA (Italija)
www.figlidimadreignota.it
www.myspace.com/figlidimadreignota

Jedan od omiljenijih bendova zagrebačke publike, naši stari znanci i razveseljivači iz Milana po nebrojeni put dolaze pokoriti Močvaru i svoje fanove! Za one koji ne znaju Figli Di Madre Ignota ili "Sinovi nepoznate majke" je jedan od najsimpatičnijih bendova, a sviraju temperamentni ska začinjen balkan ritmovima, ugođajem šansona, surfom i drugim retro elementima. Dok ih neki pokušavaju definirati kao klezmer-polka-ska-swamp-o-billy bend, drugi ih opisuju i ovako: patchanka, maccaroni swing, rumba, mambo, ska i rocksteady miks. Da je ljubav između Močvare i "Sinova nepoznate majke" velika, ali i obostrana, najbolje govori podatak da su jednu pjesmu nazvali upravo Fanfara Mocvara, dok je Močvarin ilustrator Hof napravio i omot njihovog albuma "Fez Club". Ovom prilikom odsvirat će nam i neke pjesme sa njihovog novog albuma "Combat Disco Casbah". U svakom slučaju temperamentni Talijani obučeni u smiješna odijela stvaraju na koncertima urnebesnu atmosferu zbog koje publika tokom koncerta, ali i dugo poslije ne skida osmijeh s lica.

Na koncertu ćete se, ujedno, moći uključiti u aktivnosti Amnesty Internationala Hrvatske u korist pojedinaca diljem svijeta čija se ljudska prava krše. Zabava + aktivizam - ima li boljeg načina da dočekamo 10. prosinca, Međunarodni dan ljudskih prava?!

+ DJ SERO (FEŠTA BALKANIKA/ Ruke i noge u zrak) (Zagreb)
www.festabalkanika.org
DJ Sero počeo je svoju karijeru daleke 2000. puštajući upravo hitove Figli Di Madre Ignota. Danas im odaje počast rumba-balkan-tsiganeze-punky-sevdah-klezmer kombinacijom. Malo drugačiji Sero nego ste navikli, ali i dalje polulud, polupijan, potpuno veseo i samo vaš!

upad u pretprodaji: 40 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 50 KN

---------------------------------------------------------------------------------

SUBOTA 10.12. • VRATA 20:00 POČETAK 20:00
DIRTY OLD BOOKING PREDSTAVLJA
ADEPT (Švedska)
MORE THAN A THOUSAND (Portugal)
WALKING WITH STRANGERS (Švedska)

Lost Boys je kultni film s vampirskom tematikom, a isto tako i naziv zajedničke europske turneje na kojoj će u Močvari u organizaciji Dirty old bookinga nastupiti sve popularniji švedski hardcore/metal bend Adept, uz koje kao posebni gosti dolaze More Than a Thousand, žestoki metalcore iz Portugala te Walking With Strangers (Švedska). Zajedničko pakiranje navedena 3 banda garantira vrlo moćnu i usijanu zimsku večer.

Adept će na ovoj turneji nastaviti promovirati svoj drugi album "Death Dealers" koji je objavljen u ožujku ove godine za Panic & Action, a koji su već vrlo uspješno predstavili na koncertima (support za A Day To Remember i Caliban) i ljetnim festivalima (Graspop, Vainstream, Nova Rock, Greenfield...). Na svim tim nastupima su Adept zasluženo osvojili epitet jednog od najboljih bendova na europskoj sceni. Uz najavu novog singla "Lost Boys" (inspiriranog već spomenutim kultnim filmom) vrijeme je da Adept, ovaj put kao headlineri, uz navedene goste, pruže energičnu svirku u nekim već poznatim, a isto tako i u novim mjestima i klubovima. Ova turneja će biti i predstavljanje novog člana benda Gustava Lithmammara (ex-Saving Joshua).
Lokalna podrška će biti objavljena uskoro.

Za sve informacije: info@dirtyoldempire.com // www.dirtyoldempire.com.
upad u pretprodaji: 70 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 90 KN
Ulaznice u pretprodaji potražite u Dirty Old Shopu, Tratinska 22.

promo guy // 01/12/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*