home > njuz > Izložba koncertnih fotografija Straight to r'n'r kreće na turneju po Hrvatskoj!

kontakt | search |

Izložba koncertnih fotografija Straight to r'n'r kreće na turneju po Hrvatskoj!

Nakon zapaženih kritika fotografske i likovne struke te izvrsnog prijema publike, jedini logičan sljedeći korak za autore izložbe koncertnih fotografija "Straight to r'n'r" bila je - turneja po hrvatskim gradovima!
[ Anastazija Vržina i Željko Jelenski ]

Anastazija Vržina i Željko Jelenski

Nakon zagrebačke premijere izložbe u prosincu u Caffeu "Rocknroller/Rockstar", Anastazija Vržina i Željko Jelenski odlučili su ovu uspješnu izložbu i glazbeni r'n'r duh prenijeti i u ostale gradove Lijepe naše:

- Prva stanica na turneji bit će gostovanje u Križevcima u vrijeme Culture Shock Festivala u Klubu Kulture od 8. - 31. ožujka pod pokroviteljstvom glazbenog portala www.soundguardian.com s kojim Anastazija Vržina surađuje kao glazbeni novinar i kritičar, sklopu serije radionica o koncertnoj fotografiji koje organizira spomenuti portal a na kojima će jedan od predavača biti i Željko Jelenski.

- Iz Križevaca se "Straight to r'n'r" seli na more također na tri tjedna - u rockerski grad Rijeku, u Galeriju Palach s otvorenjem 27. travnja do 17. svibnja.

- Još jedna postaja na turneji s "K" slovom - u Karlovcu izložbu "Straight to r'n'r" ugošćuje Likovni salon Gradske knjižnice I.G. Kovačić od 21. svibnja do 2. lipnja.
[ Arcade Fire ]

Arcade Fire   © Anastazija Vržina i Željko Jelenski

Za lipanj je bilo planirano da se izložba i autori malo "odmore", no čini se - za to ne postoje garancije!

- Sve jednom, a pogotovo ljeti, stigne i u Dubrovnik i Cavtat pa tako i "Straight to r'n'r" - od 7. srpnja izložba će najprije biti postavljena u "LivingRoom Rock Baru" u Dubrovniku, a zatim će do kraja kolovoza pokušati zainteresirati i Romana Abramoviča u Cavtatu, ukoliko se ovaj odluči iskrcati na obalu. Može i Jon Bon Jovi, a niti Angeline se autori neće braniti.

p.s. U kolovozu će izložba možda na kratko "pobjeći" iz dubrovačko-neretvanske županije do jednog prekrasnog dalmatinskog grada i ljetnog festivala, ali...pssst!

- U jesen se izložba vraća na kontinent - zov baroknog Varaždina za rock'n'rollom već je sada prejak, a Samoborcima će feštanje na Fašniku biti još predaleko, pa će feštu napraviti sa "Straight to r'n'r" u Gradskoj knjižnici od 26. listopada do 26. studenog!

I to nije sve, ali kako ne možemo baš sve otkriti odjednom, možemo vas samo pozvati da pogledate večerašnju (novu i odličnu) televizijsku glazbenu emisiju pod nazivom "Ružiona", prilog o autorima i izložbi "Straight to r'n'r" uz nekoliko internih pričica o snimanju Beyonce, Rammsteina, Lenny Kravitza...

Ne zaboravite - "Ružiona" na HTV 2, u utorak 21.2. (večeras!!) s početkom od... upalite TV prije ponoći i sigurno nećete ništa propustiti!
[ Parni valjak ]

Parni valjak   © Anastazija Vržina i Željko Jelenski

O KONCERTNOJ FOTOGRAFIJI I O IZLOŽBI

U kulturnom obilju raznih izložbi koje se događaju u našoj metropoli i šire, rijetko ćete naići na izložbe tako usko specijaliziranog karaktera kao što su to izložbe s glazbenom tematikom, točnije izložbe koncertne fotografije. Profesionalna koncertna fotografija, iako poprilično zapostavljena u fotografskoj djelatnosti i strukovnim krugovima, uglavnom radi činjenice što se malo fotografa njome aktivno i bavi - jedna je od objektivno najtežih disciplina u fotografiji, primarno zato što je, poput reportažne fotografije, podložna izuzetno brzom odvijanju događanja, restriktivnih, ponekad gerilskih uvjeta i vrlo ograničenog i kratkog trajanja po jednom snimanju. U vrhunskoj umjetničkoj koncertnoj fotografiji do izražaja najviše dolaze umiješnost, okretnost, domišljatost, urođeni ritam i umjetnički talenat osobe koja se nalazi iza objektiva fotoaparata.

Konceptualna izložba dvoje od najistaknutijih predstavnika koncertne fotografije Anastazije Vržine i Željka Jelenskog nazvana "Straight to R'n'R" ("Objektivom u Rock'n'Roll") prikazuje izvođače s jednog koncerta kroz dva objektiva - dva viđenja istog izvođača na istom koncertu: Anastazija Vržina u atraktivnim izražajnom koloru, a Željko Jelenski u elegantnoj crno-bijeloj tehnici. Prikazano je preko 18 konceptualnih setova svjetskih izvođača: Arcade Fire, Billy Idol, Darko Rundek, Deathstars, Iggy Pop, Jon Bon Jovi, Joe Cocker, Lenny Kravitz, Parni Valjak, Roger Waters, Santana, Sade, Shakira, Skin (Skunk Anansie)...

promo girl // 21/02/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*