home > njuz > Popratni događaji na 8. Zagreb Doxu

kontakt | search |

Popratni događaji na 8. Zagreb Doxu

SONY PROIZVODI ZA 35MM FILMSKU PRODUKCIJU
Utorak, 28.02.2012. 12.00 - 13.30, dvorana 5. 
Predavačica: Anna Doublet, SONY

SONY, jedan od vodećih proizvođača profesionalne opreme za audio, video i filmsku proizvodnju predstavit će svoju proizvodnu liniju za filmsku produkciju. Osim već dobro poznatog kamkordera PMW-F3, premijerno predstavljenog tijekom prošlogodišnjeg ZagrebDoxa, na prezentaciji će biti prezentiran ulazni model NEX-FS100 i nova kamera sa slikovnim senzorom CMOS razlučivosti 8k, F65. Ovaj vrhunski model već je u prodaj, a prvi primjerci isporučeni su najpoznatijim holivudskim i europskim filmskim kućama početkom ove godine.

FADE IN - RAZGOVOR O AKTIVISTIČKOM DOKUMENTARCU I PREDSTAVLJANJE KNJIGE O 'DIREKTU'
Utorak, 28. 2. 2012, 17:00, Festivalski centar
Moderira: Diana Nenadić, selektorica retrospektive FADE IN-a

U nepunih dvanaest godina postojanja u produkciji FADE IN-a snimljeno je tridesetak autorskih (dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih) filmova, nekoliko dokumentarnih serijala, deseci namjenskih i edukativnih filmova te više od 800 reportaža. Uz retrospektivu filmova nastalih u produkciji FADE IN-a razgovarat ćemo o aktivističkom dokumentarcu i predstaviti knjigu o 'Direktu', serijalu rađenom za Hrvatsku televiziju koji je postao zaštitni znak FADE IN-a.

KOFFIE VERKEERD* S ALLY DERKS
Srijeda, 29. 2. 2012, 12:00, Festivalski centar

Ally Derks osnivačica je Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA) i njegova direktorica od 1989. godine. Dobila je nekoliko nagrada za svoj doprinos na polju dokumentaristike, uključujući i nagradu za životno djelo na festivalu DocAviv u Tel Avivu 2007, IJ Prijs grada Amsterdama, nagradu PricewaterhouseCoopers (2008) i Doc Mogul na Hot Docsu 2011. Tijekom kratkog boravka u Zagrebu pružit će nam uvid u proces selekcije na IDFA-i, a reći će nam nešto i o promjenama do kojih je došlo u dokumentarnim filmu nakon osnivanja IDFA-e.

BALTIČKI DOX
Srijeda, 29. 2. 2012, 17:00, Festivalski centar
Moderira: Tue Steen Müller, selektor retrospektive baltičkog dokumentarca

Razgovor o financiranju i plasmanu dokumentarnih filmova u Estoniji, Latviji, Litvi i Hrvatskoj ZagrebDox organizira u suradnji s MEDIA deskom Estonije, Nacionalnim filmskim centrom Latvije i MEDIA deskom Hrvatske. U razmjeni znanja i ideja sudjelovat će Ilze Gailite Holmberg, direktorica Nacionalnog filmskog centra Latvije, Marje Jurtshenko, urednica programa na estonskoj televiziji ETV2, litvanski dokumentarist Audrius Stonys, čiji su filmovi uvršteni u ovogodišnji program ZagrebDoxa, Martina Petrović, voditeljica ureda MEDIA deska Hrvatske, producent Siniša Juričić, član upravnog odbora Hrvatske udruge producenata, Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra te direktor ZagrebDoxa i Factuma, Nenad Puhovski.

PITCHING FORUM
Četvrtak, 1. 3. 2012, 10:00, Movieplex, dvorana 2
Moderiraju: Leena Pasanen i Stefano Tealdi, voditelji radionice za razvoj projekata ZagrebDox Pro

Dvanaest dokumentarnih filmova u različitim fazama razvoja stiže iz osam zemalja predstaviti se panelu televizijskih urednika, predstavnika filmskih centara i distributera. Pitching forum otvoren je za javnost i publici omogućava jedinstveni uvid u budućnost festivalskog i televizijskog dokumentarnog programa. Službeni jezik pitching foruma je engleski.

RADIONICA MEDIA DESKA
Petak, 2. 3. 2012, 12:00, Festivalski centar
Vodi: Martina Petrović, voditeljica ureda MEDIA deska Hrvatske

Aktivnosti MEDIA deska u Hrvatskoj bitni su instrumenti naobrazbe, informiranja i umrežavanja hrvatskih filmskih profesionalaca. Organiziranjem radionice čiji će naglasak biti na natječajnim prijavnicama za televizijsko prikazivanje te i2i Audiovisual za razvoj projekata nastojat će se upoznati sve zainteresirane s mehanizmima financiranja i strategijama prilikom ispunjavanja određenih prijavnica.

PREDSTAVALJANJE DANSKE FILMSKE ŠKOLE
Petak, 2. 3. 2012, 17:00, Festivalski centar
Predstavljaju: Arne Bro, selektor retrospektive Danske filmske škole i Torben Simonsen, član mladog žirija ZagrebDoxa

Danska filmska škola osnovana je 1966. godine. Pod pokroviteljstvom je danskog ministarstva kulture kao umjetnička škola i od svog osnutka na jednom od svoja četiri odjela, Odjelu za televiziju, odgaja generacije vrsnih, svjetski prepoznatih dokumentarista. Uz retrospektivu Danske filmske škole u programu ZagrebDoxa na predstavljanju ćemo čuti više o njezinim posebnostima od predstojnika Odjela za televiziju Arnea Broa i redatelja i nastavnika škole Torbena Simonsena.

MASTERCLASS JAYA ROSENBLATTA
Subota, 3. 3. 2012, 12:00, Festivalski centar

Jay Rosenblatt karijeru je počeo kao psihoterapeut u New Yorku, a sredinom 1980-ih preselio se u San Francisco i počeo se baviti filmom. Njegovi poetični filmovi nastali pretežno iz arhivskog materijala bez iznimke impresioniraju gledatelje. Autor više od dvadeset i pet filmova, dobitnik više od stotinu nagrada, predavač na fakultetima poput Stanforda ili sveučilišta u San Franciscu te na umjetničkom institutu u San Franciscu svoje će iskustvo podijeliti sa zagrebačkom publikom.

robert tabula // 27/02/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*