home > njuz > TERRANEO 2012 - Potvrđeni prvi izvođači

kontakt | search |

TERRANEO 2012 - Potvrđeni prvi izvođači

Drugo izdanje festivala Terraneo, koje će se održati od 07.-09. kolovoza 2012. u Šibeniku obećava tri dana odlične glazbe i pet dana prekrasnog odmora, zabave i nezaboravnih iskustava. Sada je napokon spremno ono što su svi s nestrpljenjem iščekivali - potvrđen je prvi dio izvođača koji će nastupiti na festivalu Terraneo 2012. To naravno nije sve, ovaj popis tek je prvi dio onoga što možete očekivati u glazbenom dijelu programa; do ljeta slijede još dvije jednako uzbudljive ovakve najave, no sve u svoje vrijeme.

Za sada, izvođači koji su potvrdili nastup na festivalu Terraneo 2012. su:

THE XX
FRIENDLY FIRES
THE HORRORS
THE TING TINGS
THE NOTWIST
DIGITALISM
SWANS
ANNA CALVI
THE VERY BEST
FUTURE ISLANDS
ELEMENTAL
DJEČACI
GOLEM
GATUZO

_EKOLOŠKI PROGRAM FESTIVALA TERRANEO 2012.

Ekološki program festivala Terraneo dijelimo u tri osnovne cjeline: Eko Akcije, Eko Art i Eko Smart!

Eko akcije odvijaju se za vrijeme trajanja festivala ali i tijekom cijele godine, prema mogućnostima organizacije. Prva akcija ovogodišnjeg izdanja festivala biti će akcija čišćenja tvrđave Sv. Nikole u Šibeniku koja će se održati krajem svibnja 2012. Akciju će provesti provjerena ekipa (vatrogasna postaja grada Šibenika, speleološko društvo DISKF Dinaridi i volonteri) koja je uvelike pomogla realizaciji prošlogodišnje akcije čišćenja buduće gradske plaže Banj u Šibeniku.

Eko Smart program odvija se za vrijeme trajanja festivala, a posvećen je edukaciji i razvijanju ekološke svijesti posjetitelja festivala. Bogat eko smart program obilovati će kreativnim radionicama, izložbama, predavanjima i filmskim projekcijama. Najboljim prošlogodišnjim radionicama, poput radionice proizvodnje prirodnih sapuna, izrade nakita od prirodnog i otpadnog materijala, kao i vježbama joge pridružiti će se neke nove radionice te zanimljiva predavanja i filmske projekcije.
U svojim programima nastojat ćemo ukazati na važnost promicanja ekoloških vrijednosti, kao i na važnost primjene principa ekologije u suvremenom životu.

Eko Art program festivala spaja umjetnost i ekologiju, a prošle godine bio je obilježen vrlo uspješnim natječejem te izložbom pod nazivom "Kap po kap" koja je bila postavljena u centru Šibenika, i za vrijeme festivala na samoj lokaciji. Da podsjetimo, zadatak je bio izraditi plakat na temu uštede vode, a trebalo je izraziti globalni problem prevelike potrošnje vode, te hitnu potrebu za njenom racionalizacijom. Svi posjetitelji su imali priliku pogledati 16 najboljih plakata (od 109 pristigllih radova). U sklopu Eko Art programa i ove ćemo godine ponoviti koncept natječaja i izložbe, no s novom eko temom.

Što želimo postići ovim programima? Educirati, zabaviti, informirati i komunicirati!

_ULAZNICE

U četvrtak, 1. ožujka 2012. u prodaju kreću festivalske ulaznice po cijeni od 350kn. Broj ovih ulaznica je ograničen. Također, tijekom ožujka u prodaju kreću i ulaznice za kamp, a detaljne infomacije donosimo uskoro.

Prodajna mjesta na kojima možete kupiti svoj godišnji odmor ove godine su: Dirty Old Shopu (Zagreb), klub Purgeraj (Zagreb), glazbena knjižara Rockmark (Zagreb), poslovnica Dallas Recordsa i Šešula bar u Šibeniku kao i sva prodajna mjesta u sustavu Eventima diljem Hrvatske te online na www.eventim.hr.

***

Odličan glazbeni program, strani i domaći bendovi, dj gostovanja, non-stop party zone, radionice i predavanja, izložbe i performansi, kampiranje, zabavni sadržaji, ekologija, kupanje, sunce i more... jednom rječju Terraneo,glazbeni festival koji pruža tjedan dana nezaboravnog ljetovanja i zabave!

Terraneo se održava u napuštenoj vojarni nedaleko centra Šibenika koja se za vrijeme trajanja festivala pretvara u pravi mali grad koji poprima atmosferu Woodstocka. Pogodno lociran u srcu Dalmacije i s datumom održavanja početkom kolovoza, Terraneo je savršena nadopuna turističkoj ponudi te regije, što ju čini primamljivom destinacijom tisuća mladih urbanih ljudi željnih zabave.

Prvo izdanje festivala Terraneo u kolovozu 2011. godine privuklo je u Šibenik više od 30 000 posjetitelja iz cijele Europe. Glazbeni program u trajanju od 5 dana sa više od 120 izvođača na 3 open-air pozornice i dva dj hangara bio je koncipiran na način da zadovolji i najistančanije glazbene ukuse. Terra, Aqua i Aero pozornice imale su čast ugostiti aktualna imena svjetske glazbene scene kao što su: The National, Janelle Monae, La Roux, The Fall, Crystal Castles, Mogwai i mnoge druge.

U hotelskom naselju Solaris održan je trodnevni ekološki program koji se sastojao od kreativnih radionica, predavanja, projekcija, a raznolika ponuda zabavnih sadržaja i pozitivna atmosfera kojom je Terraneo od prve do zadnje minute trajanja odisao ostavilo je dojam da je Terraneo bio jedna hrabra ideja koju je vrijedilo pretvoriti u stvarnost.

Terraneo ima za cilj postati vodeće glazbeno događanje u regiji koje razvija i njeguje koncept društveno odgovorne i ekološki svjesne zabave. Nadalje, zadaća mu je promovirati prirodna bogatstva i ljepote šibenske regije; predstaviti Šibenik i Hrvatsku kao aktualne i atraktivne svjetske turisticke destinacije. Nadasve, Terraneo želi zabaviti, širiti pozitivnu energiju u najopuštenije doba godine i dati posjetiteljima priliku da uživaju u glazbi aktualnih imena svjetske i domaće glazbene scene.

promo girl // 28/02/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*