home > njuz > METALFEST 2012 - POTVRĐENO 17 BENDOVA IZ HRVATSKE I REGIJE !!!

kontakt | search |

METALFEST 2012 - POTVRĐENO 17 BENDOVA IZ HRVATSKE I REGIJE !!!

Neki od najboljih bendova iz Hrvatske i regije potvrdili su nastup na Metalfestu Hrvatska 2012. Probrana kvaliteta izmjenjivat će se na 'Liburnian stageu' na kojem će posjetitelji premijerno moći čuti mnoštvo pjesama, promocije nekoliko albuma i novih postava bendova. Okružena hladovinom borova, 'Liburnian pozornica' bit će pravo utočište nakon kupanja u moru i veliko iznenađenje za mnogobrojne posjetitelje koji će se iznenaditi kvalitetom metal scene u regiji. Donosimo Vam imena koja ćete tamo moći pogledati i otkriti jedan novi svijet.

MONOX (http://www.monox.org)
Monox je death/thrash metal bend iz Rijeke, osnovan 2002. godine kako bi postao tvorac glazbe koju članovi vole. Trebalo je nekoliko godina 'traženja' da bi shvatili kakvu vrstu glazbe mogu stvarati njih petero. 2007. godine završio je jedan period benda, a novi je počeo, te se sada nalaze u studiju i snimaju prvi album u vlastitoj nakladi. U međuvremenu, održali su brojne koncerte, među kojima i zapažene nastupe na slovenskim festivalima Paranoid Open Air i Metalcamp.

MORTUS DELICT (http://www.reverbnation.com/mortusdelict)
Ideja osnivanja zadarskog benda Mortus Delict pojavila se 2007. godine kada su četiri prijatelja odlučila promijeniti svoju dnevnu rutinu koju su kasnije i opisali u prvoj pjesmi "Peharček". Jedno vrijeme su imali problema s pronalaskom stalnog gitariste, zbog čega su se i probe smanjile, no uskoro je i to riješeno pa su uslijedile brojne svirke.

Potaknuti energijom publike na koncertima stvarali su novi materijal pa su tako snimili promo CD "Blood(s)pit" na kojem su se našle pjesme nastale u razdoblju od 2008. do 2010. godine. Hardcore metal ekipu čine Jure Jurenec (vokal), Jadran Karinja (gitare), Marijan Moric (bas gitara i vokal) i Dejan Damjanic Teća (bubnjevi i vokali).

ASHES OF ETERNITY (http://www.reverbnation.com/ashesofeternity)
Ovaj melodic death metal benda dolazi iz Kutine i postoji od 2008. godine, kada su ga osnovali Goran Forgač i Goran Kordić, a svirao je obrade bendova kao što su Arch Enemy, In Flames, Dimension Zero ili Devil Driver. Ashes of Eternity je promijenio line-up u jesen 2010. kada je otišao suosnivač Goran Kordić zbog nedostatak vremena za probe. Kasnije su ponovno snimili stare pjesme za demo izdanje, a u planu je i debitanski album.

EMBRIO (http://www.reverbnation.com/embriomusic)
Embrio je sinjski gothic-rock/metal bend koji je dobio ime po Black Sabbathovom songu "Embryo" i moglo bi ga se opisati kao kombinaciju ranog HIM-a, Sentenceda druge faze djelovanja i Type O Negative. Na sceni je od 2000. godine kada su ga osnovali pjevač/gitarist Branimir Vugdelija i basist Vlade Marinović, a kasnije im se za bubnjevima pridružio Branimirov mlađi brat Rino. Prvi demo "To My Beloved..." snimili su 2002., nakon čega su uslijedile brojne svirke, da bi "Gabriels Grief" izašao 2005. godine.

Dvije godine kasnije, u tijeku priprema za snimanje novog albuma, 21.07.2007., bend je zadesila tragična Branimirova smrt, i to neposredno nakon koncerta "Resurrection". To je svakako bio najteži trenutak za Embrio, no usprkos nezamjenjivom gubitku bend odlučuje nastaviti, znajući da bi Branimir to želio, te ulogu pjevača preuzima klavijaturist Petar Radović. Embrio je nastavio s aktivnostima, a jedan od najznačajnijih nastupa je na Metalcampu 2009, kada su na Second stageu održali odličan koncert.

MINDARK (http://www.reverbnation.com/mindark)
Mladi šibensko-splitski bend MindArk osnovan je 2009. pod imenom Cyber Slave, pod kojim je djelovao neko vrijeme, a sukladno proširenim glazbenim horizontima nakon nekoliko koncerata promijenio ga je u MindArk. Bend kombinira thrash s progressive metalom i spada u nade hrvatskog metala, čije vrijeme tek dolazi.

AGHARTI (http://www.myspace.com/aghartiband)
Samoborsko/zagrebački bend Agharti počeo je s radom u proljeće 2009., a zvuk balansira između žešćeg rocka i melodičnog metala. U proljeće 2010. godine snimilo je prvi demo album pod nazivom "...Thoughts Of A Sleepless Night...", a u studenom 2011. godine i prvi profesionalno snimljeni EP "Away From Here". Do sada ih se moglo čuti u različitim klubovima i festivalima, od kojih valja istaknuti nastup sa nizozemskom symphonic-metal bendom Epica u ožujku 2011. godine, kada su dobili puno pozitivnih kritika.

Sudjelovali su i na brojnim natjecanjima, pa su tako u svibnju 2010. godine osvojili prvo mjesto na 'Rock In Time' natjecanju demo bendova, kada su za nagradu jesen proveli u studiju snimajući neke od novih pjesama, a u listopadu 2011. godine osvojili su prvo mjesto na 'O'Rock festivalu' u Oroslavju

WAR-HEAD (http://www.war-head.net)
War-Head spada u kategoriju najpoznatijih i najuspješnijih, pa i ponajboljih hrvatskih metal bendova. Ovi su thrash/death metalci osnovani prije deset godina u Osijeku, a gotovo da bi se moglo reći da van Hrvatske uživaju veći ugled.

Snimili su dva dema, 2003. i 2004. u Češkoj, u Hellsound Studiu, te album "No Signs of Armageddon", koji je 2011. remasteriziran i u Velikoj Britaniji objavljen preko Denim & Leather Production. War-Head iza sebe ima mnogo uspješnih turneja, koje uključuju nastupe sa Devastation, Warbringer, Eure Erben (ex-Darkness), na najvećem mađarskom Open Air festivalu, Rockmaraton Festival, a nedavno su okončali turneju sa Grave Desecrator.

SUFOSIA (http://www.myspace.com/sufosia)
Sufosia je zagrebački thrash metal bend, osnovali su ga krajem 2006. Davor Garašić i Ozren Futivić krajem 2006., a prvi koncert održali su početkom 2007. godine i od tada je svirala stotinjak koncerata i festivala u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. Krajem 2007. godine objavila je demo "Chaotic Dreams", a u ožujku 2011. izlazi prvi album "Inspiration Breakdown", snimljen u zagrebačkom TOP studiju.

2011. godine dugogodišnji basist Ozren Futivić napušta bend, a na njegovo mjesto dolazi Marko Josipović, producent i snimatelj prvog albuma. Mesec dana kasnije Sufosia nastupa u finalu HGF-a kao pobjednik finalne metal večeri, a uoči Božića 2011. snimili su i spot za novi singl "The Christmas Prayer". Sufosia se intenzivnim i tehnički preciznim koncertnim nastupima etablirala kao jedan od jačih bendova na domaćoj thrash metal sceni, što je dokazala nedavnim 2. mjestom na Metalfest/Metalcamp Battle natjecanju, koje im je osiguralo još jedan nastup na Metalcampu.

STIMULANS (http://www.myspace.com/stimulans)
Heavy metal kvartet StimulanS iz Splita osnovan je 2001. godine i nakon nekoliko izmjena postave posljednjih osam godina je u istom sastavu, predvođen pjevačem/gitaristom i glavnim autorom pjesama Mariom Čuljkom. Iako je zvuk Stimulansa u osnovi heavy metal, tijekom godina pokazalo se da to ne predstavlja prepreku fanovima žešćeg metala kao ni starijim rock/blues fanovima.

Imali su brojne nastupe, između ostalog svirali s Helloween i Blazeom Bayleyem, te na Metal Campu 2006. i Metal Mania Open Airu 2006. Krajem 2010. godine objavljen je prvi CD naslova "Dust" u izdanju One Records. U međuvremenu, bend intenzivno radi na nasljedniku, za koga je materijal većim dijelom spreman. Iako su tekstovi pjesama u načelu na engleskom jeziku, pjesma "Omiški gusar" (jedina na hrvatskom) odabrana je za promotivni video, u režiji Hrvoja Svaline

MOLTENCORE (http://www.reverbnation.com/moltencore)
Moltencore je peteročlani melodic death metal bend iz Kutine, a njihov je zvuk pod utjecajem švedske škole death metala i bendova At The Gates, In Flames, Arch Enemy, The Crown ili Dark Tranquillity. Najveći uspjeh benda do sada je nastup na jednom od najvećih metal festivala u Europi,

Metal Camp 2008, a svirao je i sa Behemoth, Bleed From Within, te brojnim bendovima iz Hrvatske i iz regije. Rekapitulacija bendova prvog kreativnog razdoblja je debitantski album "Infinite Metamorphosis", a nove, na neki način različitije i osuvremenjenije pjesme su u pripremi.

PROGNAN (http://www.reverbnation.com/prognan)
Vukovarski black metal bend Prognan osnovali su Kob i Vortran 2008. godine, a unutar nekoliko mjeseci napravili su materijal koji bi ih predstavljao, te su se već iduće godine pridružili i ostali članovi. Okupljeni, otišli su u studio snimiti svoj prvi demo "Follow The Blind" koji je bio srednjeg tempa, povremeno s bržim elementima. To je ono što karakterizira Prognan.

Nakon godinu i pol dana izbivanja sa scene i live svirki Prognan se vratio s novom postavom, kada je promovirao EP "Vuk" na kojem su se našle tri pjesme. Danas bend čini pet članova, Kob i Izrod, a kao gosti sudjeluju Scott Briggs na bubnjevima, Hena i Bogis na vokalima. Ekipa se priprema za odlazak u studio kada će skupa s osječkim bendom Mardraum snimiti split CD.

FLAMETHROWER (http://www.reverbnation.com/flamethrowermetal)
Flamethrower je formiran u 2004. u Koprivnici i od samih početaka počeo je raditi na svojoj glazbi. Glazbeni stil je u domeni heavy metala s utjecajima drugih žanrova kao što su thrash i progressive metal, a neke od pjesama sadržavaju tradicionalne hrvatske ritmove i melodije. Tekstovi se temelje na osobnim iskustvima i osobnoj interpretaciji nekih povijesnih događaja.

Prvi demo objavljen je u travnju 2007. pod nazivom "The Birth of Flame", dok je prvi album "A Treason or the Truth" izašao izdanju benda u travnju 2010, a 2011. ga je službeno objavio One Records. Flamethrower iza sebe ima brojne nastupe u Hrvatskoj i smatra se jednim od najaktivnijih hrvatskih metal bendova, a prva svirka van Hrvatske bila je na Metal Campu 2010. Band je nedavno završio snimanje materijala za novi album.

KRYN (http://www.reverbnation.com/krynofficial)
Riječki band Kryn osnovan je 2003. i otada je imao malo promjena u line-upu. Frontmen benda Karlo Horvat, bivši gitarist i pjevač, odlučio se više posvetiti pjevanju razvijajući svoj vokalni stil, unatoč činjenici da je još uvijek odlučio pisati i glazbu za bend. Neven Vukić ga je zamijenio na gitari, i tako, od mladog i spremnog kvarteta nekad poznatog kao Downfall, nakon što je glazbeno i mentalno odrastao, pretvorio se u kvintet koji se zove Kryn, čelnika modernog heavy zvuka u Hrvatskoj.

CHAINED IN AGONY (www.myspace.com/chainedinagony)
Chained In Agony je peteročlani sastav lociran u Novom Marofu koji prezentira svoju verziju death metala, nešto eksperimentalniju i progresivniju od one na što je većina navikla, s debelim utjecajem ranije škole švedskog melodičnog death metala, a posebno nezaobilaznih At The Gatesa. Ta kombinacija lijepo zvuči na papiru, no treba to i provest u slušljivu cjelinu. Chained in Agony su na dobrom putu da naprave materijal koji zbilja ubija. Bend je snimio demo materijale "The Agony Has Just Begun" (2007.) i "Mind Abortion" (2010), a Metalfest Croatia 2012 bit će mu najveći nastup do sada.

INSOLITVS (http://www.reverbnation.com/insolitvs)
Insolitvs je instrumentalni kvartet sa sjedištem u Varaždinu, osnovan 2006. s već poznatim lokalnim glazbenicima, a bend je svirao niz nastupa u kratkom vremenu. Uz stečeno iskustvo i utjecaje svoju je glazbu razvijao iz dana u dan. Insolitvs je 2010. godine snimio prvi album "Op. I" sa Tomislavom "Tompa" Novoselom i Igorom Malečićem u Maisterwerk Productions.

Kombinirajući nemilosrdni death metal sa širokim rasponom žanrova - od klasične i latinske glazbe, smooth-jazza do folk melodija i šire, četiri su glazbenika opravdala svoj ugled i "Op. I", kojeg je u svjetskoj distribuciji objavio Layered Reality Productions, označava vrhunac njihove karijere.

THE EQUASION (http://www.reverbnation.com/theequasion)
Slovenski bend The Equasion iz Murske Sobote nastao je tijekom jam-sessiona 2007. godine, kada su članovi benda shvatili kako glazba koju stvaraju ne zvuči tako loše. U početku su to bili samo David, Miloš i Goran, a kasnije su otkrili da dobro zvuče i uz klavijature, čiju ulogu je preuzeo David. U pravom trenutku su pronašli i basistu, te sada sviraju instrumentalnu glazbu koja kombinira razne žanrove. Postavu čine David Horvat (klavijature), Miloš Barber (gitare), Goran Kološa (bubnjevi) i Andrej Gorčan (bas gitara).

EAT YOUR BRAINS (http://www.myspace.com/eatyourbrainsheavy)
Volite Godzillu, Mothru, Brocka Samsona, Forbidden Planet i Zebra Mana ? Srce vam kuca brže dok gledate kartonski Tokyo kako gori? Onda vam ne treba objašnjavati što je to 'action metal'. Osnovan 2008. godine, a kompletiran 2009., Eat Your Brain nakon prvog dema odrađuje veliki broj koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu.

Sada, s gomilom novog autorskog materijala i pripadajućim EP-om u pripremi željno iščekuju koncerte iz kolekcije proljeće/ljeto i jesen/zima. Bend se sastoji od šest članova: Marko Horvat (vokal), Eugen Makek (gitara), Marko Baketa (gitara), Igor Vuk (bas), Jure Buljević (klavijature), Renato Palatinuš (bubanj).

ULAZNICE:

Cijena jednodnevne ulaznice limitirane na 500 komada (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html, www.ticket4you.org) je 314 kuna/42 eura, a festivalske do 30. travnja (aprila) 429 kuna/59 eura plus pretprodajna usluga. Dostupne su i u sustavu Eventim na području Hrvatske i Slovenije, bilo putem Interneta (www.eventim.hr, www.eventim.si) bilo na prodajnim mjestima čije su lokacije navedene na spomenutim web adresama. Na području Srbije ulaznice se mogu kupiti preko sustava Gigstix (http://gigstix.com).

Od 1. svibnja (maja) do 1. lipnja (juna) cijena ulaznica bit će 469 kuna (64 €), plus pretprodajna usluga, dok će na blagajni festivala koštati 639 kuna (89 €).

LINE-UP METALFEST CROATIA 2012:

MEGADETH (www.megadeth.com) Metalfest nastupi festivalska ekskluziva u 2012.
W.A.S.P. (www.waspnation.com) 30th Anniversary Show!
FEAR FACTORY (http://www.fearfactorymusic.com)
DARK TRANQUILLITY (www.darktranquillity.com)
IN EXTREMO (www.inextremo.de)
BLIND GUARDIAN (http://www.blind-guardian.com)
KREATOR (http://www.kreator-terrorzone.de) Metalfest nastupi festivalska ekskluziva u 2012.
ELUVEITIE (www.eluveitie.ch)
BEHEMOTH (www.behemoth.pl)
HYPOCRISY (http://www.hypocrisy.tv) Metalfest nastupi festivalska ekskluziva u 2012.
MOONSPELL (http://www.facebook.com/moonspellband)
GRAND MAGUS (www.grandmagus.com)
VADER (www.vader.pl)
DEATH ANGEL (www.deathangel.us) - izvode "The Ultra-Violence" album
LEGION OF THE DAMNED (http://www.legionofthedamned.net/2011)
SEPTICFLESH (http://www.septicflesh.com)
FLESHGOD APOCALYPSE (http://www.fleshgodapocalypse.com)
ENSIFERUM (http://www.ensiferum.com)
BRAINSTORM (www.brainstorm-web.net)
ALESTORM (www.alestorm.net)
POWERWOLF (www.powerwolf.net)
STEELWING (www.myspace.com/steelwing)
HATE (http://www.hate-metal.com)
LAKE OF TEARS (www.lakeoftears.net)
TRIPTYKON (www.triptykon.net)
GRAVEWORM (www.graveworm.de)
FUELED BY FIRE (www.facebook.com/FueledByFireOfficial)
SKULL FIST (http://www.facebook.com/skullfisted)
NEXUS INFERIS (www.myspace.com/nexusinferis)
EMERGENCY GATE (www.emergency-gate.de)
HUNTRESS (http://huntresskills.com)
BEHOLDER (http://www.facebook.com/beholderuk)
BEJELIT ((http://www.facebook.com/bejelit)
SIN DEADLY SIN (http://www.facebook.com/pages/Sin-Deadly-Sin/151033972595)
NOCTIFERIA ((http://www.facebook.com/noctiferia)
RE-ARMED (http://www.facebook.com/rearmed)
ASHES YOU LEAVE (www.ashesyouleave.org)
COLD SNAP (www.cold-snap.com)
EVIL BLOOD (http://www.myspace.com/evilbloodthrashmetal)
RISING DREAM (www.rising-dream.net)
RAPID STRIKE (http://www.facebook.com/rapidstrike)
BREZNO (www.myspace.com/breznospace)
KELLER (www.keller-metal.com)
DOOMED (www.myspace.com/doomedband)
INMATE (www.inmate-band.com)
E.N.D. (www.myspace.com/endzadar)
INFERNAL TENEBRA (www.infernaltenebra.com)
INSANE (www.insanemusic.hu)
UNINVITED (www.myspace.com/uninvitedcro)
MEPHISTOPHELIAN (www.myspace.com/mephistophelian)
TOXICDEATH (www.toxicdeath.com)
GORTHAUR'S WRATH (www.gorthaurs-wrath.com)
DECONTROLLED (www.myspace.com/decontrolledband)
INVERTED PUSSYFIX (http://www.myspace.com/invertedpussyfix)
MONOX (http://www.monox.org)
MORTUS DELICT (http://www.reverbnation.com/mortusdelict)
ASHES OF ETERNITY (http://www.reverbnation.com/ashesofeternity)
EMBRIO (http://www.reverbnation.com/embriomusic)
MINDARK (http://www.reverbnation.com/mindark)
AGHARTI (http://www.myspace.com/aghartiband)
WAR-HEAD (http://www.war-head.net)
SUFOSIA (http://www.myspace.com/sufosia)
STIMULANS (http://www.myspace.com/stimulans)
MOLTENCORE (http://www.reverbnation.com/moltencore)
PROGNAN (http://www.reverbnation.com/prognan)
FLAMETHROWER (http://www.reverbnation.com/flamethrowermetal)
KRYN (http://www.reverbnation.com/krynofficial)
CHAINED IN AGONY (www.myspace.com/chainedinagony)
INSOLITVS (http://www.reverbnation.com/insolitvs)
THE EQUASION (http://www.reverbnation.com/theequasion)
EAT YOUR BRAINS (http://www.myspace.com/eatyourbrainsheavy)

promo guy // 11/04/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*