home > njuz > INmusic festival predstavlja mlade snage: Reptile Youth, Stuttgart online i Hype

kontakt | search |

INmusic festival predstavlja mlade snage: Reptile Youth, Stuttgart online i Hype

RePTILE YOUTH

Glazbeni duo Reptile Youth (u početku znani i kao Reptile and Retard) trenutno su jedan od najinteresantnijih live bendova na europskoj sceni. Dinamiku njihova live nastupa opisuju kao "ludu i frenetičnu", a kako to izgleda moći ćemo se uvjeriti ovo ljeto na INmusic festivalu!

Do sada su međunarodno prepoznati svojim live nastupima diljem Europe i Japana. Svirali su na pozornicama najznačajnijih europskih festivala poput Roskilde Festivala u Danskoj, Reeperbahn Festivala u Njemačkoj, Montreux Jazz Festivala u Švicarskoj, Waves Vienna u Austriji, Sonic Visions u Luksemburgu, također i na Unit Tokyo u Japanu.

Osim što su održavali live svirke diljem Europe, ovaj interesantan duo prošlo je ljeto i jesen davao posljednje zahvate svom debi albumu kojeg ćemo moći čuti na INmusic festivalu. Debi album je uglavnom sniman u Londonu sa producentima Markom Ralphom, znanom po suradnji sa Hot Chipom, koje smo također imali prilike gledati na INmusic festivalu i Daveom M. Allenom, koji je producirao bendove poput Sisters of Mercy, Human League i većinu albuma The Curea.

Album je uspio uhvatiti dinamiku i frenetičnost live nastupa Reptile Youtha, a album manifestira glazbeni stav benda kojeg mnogi nazivaju "organskim punkom".

STUTTGART ONLINE

Grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a web magazin Popboks ih proglašava najboljim debitantima 2007. godine. Prvi album, "Radost svakom domaćinstvu" snimaju tijekom 2009. godine u beogradskom studiju Digimedia sa producentom Borisom Mladenovićem i objavljuju iste godine za izdavačku kuću 'Odličan hrčak'. U međuvremenu grupa je održala veliki broj nastupa u Srbiji i regiji, a njihovi singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama.

"Prava stvar" je ime novog, drugog po redu albuma koji je snimljen tokom 2011. godine i ovog puta u studiju Digimedia, s producentom Borisom Mladenovićem. Album sadrži 11 novih pjesama i predstavlja, po riječima autora, punokrvnu rock'n'roll ploču sa velikim brojem budućih hitova.

Izuzetan doprinos u izradi oba albuma nesebično su dali članovi beogradskih grupa Repetitor, Multietnička atrakcija, Nežni Dalibor, Veliki prezir, Kriške, Grupa kao takva i Straight Mickey and the boys.

Stuttgart Online su: Bojan Slačala (bas i glas) i Marko Barišić (bubnjevi i glas).

www.facebook.com/people/StuttgartOnline-Bend
www.myspace.com/stuttgartonline

HYPE

Zrenjaninsko-pančevačka četvorka "Hype", nastala 2009. godine, praši alternativni rock s iskrenošću i energijom garažnog benda, fanatično posvećenog autentičnosti izraza.

Njihova zvučna slika je kako sublimacija klasičnog rocka i proto-punka, tako i reperkusija vibe-a iz najblistavijih epoha na scenama Detroita, Seattlea i Los Angelesa, uobličena u beskompromisni rock'n'roll 21. stoljeća.

"Hype" sve podređuju muzici i stoga ignorantno prolaze kroz zidove žanrova i podžanrova, oslobađajući pjesme nasilnog definiranja i dopuštajući da svaka vodi svoju priču, svoj život.

Bend nema političku ili ideološku agendu, ali se strasno predaje crnohumornoj, satiričkoj penetraciji i razobličavanju fabula masovne kulture.

Eksplozivna mješavina režećih gitara, bubnjarskih paterna koncipiranih na grooveu, melodičnih bas pasaža i vokala u spektru od razorne suptilnosti do čiste agresije, kao i neograničena količina uvijek dobrodošle subverzivnosti, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

"Hype" su: vokal Dragana Mijatović aka Gaga Lee, bubnjar Darko Kurjak ("Partibrejkers", "Memlah"), gitarista Pavle Kirćanski ("Impurita") i basista Miloš Kralj ("Memlah ").

Hype trenutno završavaju miks svog debi albuma koji se uskoro očekuje!

www.hype-band.com
www.myspace.com/hypezr
www.facebook.com/hypezr

"Fanga" na Dioula dijalektu, jednom od mnogih zapadnoafričkih dijalekata, znači "snaga uvjerenja".

Sastav Fanga osnovan je 2001. godine prema zajedničkom glazbenom konceptu repera Korba iz Burkine Faso i programera Sergea Amiana. Ovaj ključan bend suvremene world music scene čini osam članova s juga Francuske, čija glazba korijene vuče iz nigerijske i ganske tradicije. Njihova glazba mješavina je afrobeata, jazza i funka s izraženim utjecajima hip-hopa i elektronske glazbe.

Neočekivano snažna limena sekcija i ritmičnost održavaju zvuk Fange konstantno novim i svježim. Njihov hvaljeni album "Natural Juice" iz 2007. godine predstavio je suradnje s legendama poput Tonya Allena i Segun Damise, a nedavno su izdali i novi album pod imenom "Sira Ba". Tekstovi Fange opjevani na Dioula dijalektu, francuskom i engleskom fokusirani su na pitanja ljudskih prava, odbijanja nesrazmjera između sjevera i juga i promicanje prava na različitosti. Prepoznati od kritike i definitivni miljenici publike, Fanga su izvrstan primjer suvremenog afrobeata.

Fanga je jedan od niza izvođača koji će nastupiti na INmusic festivalu u sklopu projekta "Multiculturalism in Music" - pilot projekta realiziranog u suradnji s regionalnim partnerima (Exit festivalom, Novi Sad, i Taksirat festivalom, Skopje). "Multiculturalism in Music" nastoji kroz glazbu kao medij ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture. Projekt "Multiculturalism in Music" dio je europskog programa "Kultura 2007-2013".

Dosadašnji line up INmusica čine The Cranberries, Franz Ferdinand, Gorillaz Sound System, Plan B, Mando Diao, Gogol Bordello, General Elektriks, Retro Stefson, Fanga, Human Woman, Iness Mezel i Tamikrest. INmusic festival održat će se 28., 29. i 30. lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži, a festivalske ulaznice po cijeni od samo 340 kuna nalaze se u prodaji u Tisak media centrima u Hrvatskoj!

promo girl // 29/04/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*