home > njuz > ROKAJ FEST, U NAJAVLJENOM OBLIKU, SE OTKAZUJE!!! SLAYER, MASTODON I GOJIRA U DVORIŠTU MOČVARE U PETAK, 8.6.2012.

kontakt | search |

ROKAJ FEST, U NAJAVLJENOM OBLIKU, SE OTKAZUJE!!! SLAYER, MASTODON I GOJIRA U DVORIŠTU MOČVARE U PETAK, 8.6.2012.

Rokaj Fest, na veliku žalost organizacijskog tima, neće se održati u predviđenom obliku i s najavljenim line up-om. Nezadovoljavajuća prodaja ulaznica uzrokovana, očito, teškom financijskom situacijom u zemlji dovela je do otkazivanja postojećeg koncepta festivala.

Rokaj Fest tim pokušao je na sve načine spasiti ovogodišnji festival, prilagođavajući i smanjujući raznim akcijama već ionako prilično nisko postavljenu cijenu ulaznice, no i takvi potezi nisu se pokazali učinkovitima.

Ulazeći u proces vraćanja Rokaj Festa na regionalnu festivalsku mapu, organizacijski tim imao je u vidu dugogodišnji proces kojim bi se festival iz godine u godinu dizao, svake godine sa sve upečatljivijom postavkom izvođača, kao i popratnim sadržajima. Financijski smo bili spremni na gubitke, kako ove, tako i u narednim godinama, no uz uvjet da publika prepozna ideju, želju i prihvati festival kao nešto potrebno ovom gradu i državi. To se nažalost nije dogodilo, pa smo odlučili biti iskreni prema sebi, našim partnerima i publici, i reći da projekt u zamišljenom obliku jednostavno ove godine nije uspio. Festival je trebao biti realiziran kao veliki događaj, u dva dana s tri pozornice, ogromnom produkcijom i preko 30 izvođača. Održati takav festival uz ipak nedovoljan interes publike bilo bi porazno, prije svega za izvođače, za publiku koja ne bi dobila od Rokaja ništa od onoga što smo predvidjeli dati, te na koncu za nas same. Financijski udarci koje smo pretrpili donošenjem ovakve odluke su ogromni, no smatramo da je to jedino fer prema našoj publici i partnerima.

Moglo se ići smanjivati produkciju, broj pozornica, otkazivati pojedinim izvođačima, ali to onda ne bi bilo fer prema ikome, niti bi to bio Rokaj kakav smo zamislili.

Duboko smo vjerovali da ovakav program uz ovako pristupačne cijene ulaznica može proći, no nažalost kriza je izgleda ipak prevelika.

Kako je Rokaj prema svojoj publici uvijek bio otvoren i krajnje iskren, tako i ovoga puta nismo htjeli zamotavati istinu u razne tehničke razloge otkazivanja, bolesti izvođača ili nešto treće. Istina je da ovogodišnji program na postavljenoj lokaciji i uz izrazito povoljne cijene ulaznica, nije pobudio dovoljan interes za realizaciju festivala.

SLAYER, MASTODON I GOJIRA U DVORIŠTU MOČVARE
Da ostanemo fer do kraja, proveli smo sate i dane razgovarajući s izvođačima i dijelom naše publike u cilju nuđenja barem dijela programa koji je trebao biti na Rokaju. Taj dio je paket Slayer / Mastodon / Gojira, koji će nastupiti u Dvorištu Jedinstva/Močvare u petak 08. lipnja. S punim setovima, ova 3 banda ponuditi će paklenu višesatnu zabavu onima koji preferiraju takav zvuk i koji su svoje Rokaj ulaznice i kupili zbog tih bandova. Nakon te furiozne svirke u Dvorištu, u klubu Močvara biti će nastavljen program u formi metal after partya uz nekoliko žestokih domaćih bandova, čija imena ćemo objaviti uskoro.

POVRAT NOVCA
Svi kojima taj program nije dovoljno privlačan, dobiti će naravno povrat novca za svoje Rokaj ulaznice.

Povrat novca, isključivo na prodajnim mjestima gdje su one kupljene, počinje u petak 25. svibnja i traje 10 dana, zaključno s nedjeljom 03.06. navečer. Svi koji imaju dnevne ulaznice za četvrtak ili festivalske ulaznice, moći će ostvariti povrat novca u iznosu koji su platili za ulaznicu.
Oni koji su svoje ulaznice kupili tijekom trajanja Records Store Day akcije, novac mogu dobiti isključivo na prodajnim mjestima gdje je akcija ostvarena, na način kako je paket i kupljen, dakle 4 ulaznice trebaju biti vraćene za dobivanje 690 kn. Podsjećamo, tijekom trajanja RSD akcije za 3 kupljene ulaznice, četvrtu smo davali gratis.
Kupci ulaznica na štandu u Avenue Mallu svoj povrat novca mogu ostvariti u Tvornici Kulture.

Oni s dnevnim ulaznicama za petak ili festivalskim ulaznicama, koji žele 08.06. na Slayer/Mastodon/Gojira paket, ulaznicu ne moraju vraćati već im ona vrijedi za ovaj koncert.
Ukoliko pak ovaj program ne smatraju dovoljno zanimljivim, također mogu svoje ulaznice vratiti na prodajnom mjestu gdje su kupljene i dobiti natrag puni iznos.

NOVE ULAZNICE ZA 8.6.
Oni koji do sada nemaju niti jednu verziju Rokaj Fest ulaznica, a zanima ih koncert Slayer / Mastodon / Gojira, moći će, od ponedjeljka 21.05., kupiti nove jedinstvene ulaznice po cijeni od 190 kn na službenim prodajnim mjestima Rokaja.

Koncert u Dvorištu Jedinstva/Močvare bit će limitiranog kapaciteta.

Rokaj Fest, kao svojevrsnu ispriku fanovima nudi i ostale mogućnosti:
Svi oni s kupljenom Rokaj kartom mogu idući tjedan, od ponedjeljka do petka, u Tvornici kulture kupiti ulaznicu za Kyuss Lives! koncert 30.05., za samo 120 kn (trenutna cijena je 150 kn).
Ta pogodnost ostvariva je samo na prodajnom mjestu Tvornice kulture i ograničena je na prvih 200 zainteresiranih.

Rokaj fest još se jednom zahvaljuje svima koji su ga podržali u nastojanju da se s orginalno zamišljenim konceptom vrati na scenu. Hvala svim izvođačima, medijima na nesebičnoj podršci, sponzorima i brojnim udrugama koje su stale uz nas.
Nažalost, planirani povratak nije uspio i koncert u Dvorištu Močvare 8.6. je pokušaj da barem na jedan dan publici priuštimo okus Rokaja.

terapija // 19/05/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover: PETRALE obnavlja stare albume novim dodacima i najavljuje 8. album

PETRALE obnavlja stare albume novim dodacima i najavljuje 8. album

| 22/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: AQUERELL s novim singlom

AQUERELL s novim singlom "Rosa" najavljuje album

| 22/07/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kolaboracijski album RATEL FURAX & MAN IN THE SHADOW

Kolaboracijski album RATEL FURAX & MAN IN THE SHADOW "Chloroforme"

| 21/07/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Lov na vještice - Istina o goth sceni" - Povijesni pregled goth kulture

| 18/07/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: OGENJ i ANALIZA UMA imaju nove singlove!

OGENJ i ANALIZA UMA imaju nove singlove!

| 18/07/2024 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*