home > njuz > HARTERA 8 ZAOKRUŽUJE LINEUP - glazbene poslastice za sve i svakoga -

kontakt | search |

HARTERA 8 ZAOKRUŽUJE LINEUP - glazbene poslastice za sve i svakoga -

HARTERA 8 ZAOKRUŽUJE LINEUP
- glazbene poslastice za sve i svakoga -
[  ]


Hartera i ove godine pored niza poznatih i aktualnih inozemnih izvođača dovodi pažljivo birane sudionike domaće i regionalne scene, od kojih su neki već poznati širem auditoriju, dok je za neke ovo idealna prilika da mu se predstave.

Tako će se u četvrtak 19. srpnja zagrebačkim sastavima Svadbas i ABOP na Rock & DJ pozornici pridružiti mlade riječke kolege Sunshine Madness i Moskva, čiji se nedavno izašli singl i spot "U tvojim rukama" brzo našao na svim važnijim domaćim top listama. Za ljubitelje elektroničkog zvuka tu su CFSN DJs, kolektiv koji se već godinama bavi promocijom audio vizualnih umjetnosti, organizatori su illectricity festivala i niza klupskih događanja, te redoviti gosti svih relevantnih festivala u regiji. Njihov četverosatni set vizualno će popratiti liik.

Na skrivenom plesnom podiju, do kojeg će posjetitelji moći doći isključivo prateći upute dobivene putem Harterine mobilne aplikacije (ili potajno/javno prateći one koji je koriste...), prvog dana festivala nastupaju vodeći hrvatski techno udarnik Ogi te jedan od najperspektivnijih mladih DJ-a i producenata Mateo Klaić.

U petak 20. srpnja vas na Rock & DJ podiju pored Dječaka i Ruiza od bendova očekuju riječki indie rockeri Losing Focus te jedan od najcjenjenijih pop rock sastava iz Srbije Veliki Prezir, nakon čega pult preuzimaju DJ-i. To su redom Dojaja, veteran slovenske scene uz kojeg se vežu projekti Consumer Recreation, Astrodisco, Rotor i Temponauta, poznata riječka DJ-ane Virgin Helena i dvojac Mystic vs Okmanow.

Pult skrivenog floora u petak drže Osječanka Miss Sunshine, jedina hrvatska DJ-ane s redovitim nastupima po Europi i Južnoj Americi i sve etabliranija producentica, te riječki glazbeni promoter, DJ i producent Arexx. Očekuje vas minimalistični i eksperimentalni techno zvuk, koji će savršeno odgovarati ambijentu ovog do sad nekorištenog prostora na Harteri.

U subotu 21. srpnja se ranije najavljenom Rambu Amadeusu i Damiru Avdiću na velikoj Harterinoj pozornici pridružuju riječki alternativni rock bend One Possible Option i A Skitzo, nekima poznat i po aliasu DJ Ahmaad, gramofonski virtuoz u čijem setu možete očekivati zaista svega, od hip hopa, breaksa i dubstepa do funka i pop rock mashupova. Subota je dan kada će u sklopu festivala nastupiti i Art Pollution Trio, avantgradni riječki projekt kojim Zoran Majstorović, Rajko Ergić i Denis Razumović istražuju glazbu kako bi dobili novi izričaj u free jazz eksperimentalnom miljeu.

U očekivanju Hartera festivala imate priliku u ovu subotu, točno u podne, posjetiti Energanu i pogledati kako napreduje gradnja fantastičnog spomenika pivu u suradnji s Tuborgom - Fontane di Hartera, upoznati Trokutu (njezinu glavu, vrh i bit) i društvo i ubosti ili prodati nešto na tradicionalnom Buvljaku.
Da podsjetimo, Fontana di Hartera bit će, uz ostale pozornice, vrlo važno mjesto na Hartera festivalu jer će na njoj pomoću jedinstvene Harterine aplikacije posjetitelji sami moći stvarati glazbu i slike, a Tuborg će prisutne tijekom happy houra iz nje počastiti pivom!

Hartera 8
19.-21.07.2012

Laurent Garnier pres LBS, GusGus, Asian Dub Foundation Sound System, Azari & III, Gesaffelstein, Rambo Amadeus, Darkwood Dub, Damir Avdić, Svadbas, Dječaci, Veliki Prezir, Ogi, Miss Sunshine, Highland Brothers INC., Ruiz, ABOP, Moskva, Dojaja, Virgin Helena, CFSN DJs + VJ liik, A Skitzo, Arexx, Mateo Klaić, Mystic vs. Okmanow, Art Pollution Trio, One Possible Option, Losing Focus, Sunshine Madness.

Ulaznice su dostupne u sustavu Eventima, festivalske po cijeni od 250kn, jednodnevne za četvrtak i petak po 150kn, za subotu 80kn. Na ulazu će cijena festivalske iznositi 280kn, jednodnevne za četvrtak i petak 180kn, za subotu 90kn. Kupovinom festivalske ulaznice putem harterine mobilne aplikacije ostvaruje se poseban popust te cijena tada iznosi 230kn.

hartera pr // 30/06/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*