home > njuz > Ljeto u gradu Zrinskih @ Čakovec, 13-15/07/2012

kontakt | search |

Ljeto u gradu Zrinskih @ Čakovec, 13-15/07/2012

Petak, 13. srpnja Muzej Staroga grada Zrinskih - 19:00

Otvorenje izložbe:
2. SALON FOTOGRAFIJE ČAKOVEC 2012.

Salon fotografije Čakovec pokrenut je s namjerom da se popularizira dobra fotografija, da se izvuče iz mora prosječnosti i istakne u prenapučenom medijskom prostoru i ljudskoj svijesti.
Osnovni kriterij je da dobra fotografija prije svega mora odisati dobrom idejom i originalnošću dok su likovni elementi i tehnička kvaliteta, iako važni, ipak u drugom planu. Naposljetku, što je lijepa fotografija bez ideje? Kratki vizualni doživljaj koji brzo isčezne iz memorije promatrača. S druge strane, dobra fotografija motivira, asocira, emocionalno potiče, inspirira, propitkuje, ostaje upamćena. Stoga odabir glavne ovogodišnje teme (vjerojatno stalne teme Salona), kolekcije na slobodnu temu, nije slučajan. Zadatak je jasan, ali ne i jednostavan: prikazati ideju kroz niz povezanih fotografija.
Svoju prvu inkarnaciju Salon je doživio u studenom 2011. Iako je tada bio nacionalnog karaktera, odaziv je bio van svih očekivanja: 157 autora iz svih krajeva države sa preko 1400 pristiglih radova.
Članovi ovogodišnjeg žirija dolaze iz tri različite zemlje, a svaki od njih ima višegodišnje iskustvo u ocjenjivanju radova na međunarodnim natječajima.
Vjerujemo zato da će večerašnja izložba u Galerijskom prostoru Muzeja Međimurja biti istinski doživljaj za posjetitelje.

www.salon-cakovec.fotografija.hr

Stari grad Zrinskih - 20:30

Koncert:
ZADRUGA

Legendarni zadrugari s majstorom ceremonije Krešom Končevskim nakon dugo vremena napokon dolaze u Čakovec.
Njihov kajkavski izričaj i specifičan zagorski humor u kombinaciji s rock ritmovima doprinio je kultnom statusu i velikom interesu za bend unatoč činjenici što već dugo nisu izdali novi album.
Hitovi poput Živim u malome selu, Mala Čiči, Dok bil sam mlad, Krava mi je v detelju vušla, Sraka, Dvaput po dva i mnogi drugi, garant su dobre zabave.

facebook.com/zadrugajeto


predgrupa:
POD SILOM ŽIV

Pod silom živ iz Nedelišća, vjerni su čvrstom beskompromisnom gitarski orijentiranom rock zvuku, uz dva glavna vokala koji se izmjenjuju. Nakon pobjeda na lokalnim festivalima mladih bendova i plasmana u finale HR demo kluba u organizaciji Hrvatskog radija, bend će predstaviti nedavno izašli album Mesec vu vodi.

www.podsilomziv.com

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Prostoru.

Stari Hrast • 23:00 • after party
DJ MARIO KOVAČ

Nakon koncerta, na ljetnoj terasi Staroga Hrasta DJ Mario Kovač - dobro nam poznati kao kazališni redatelj (koji porijeklo vuče iz Međimurja) - predstavit će se u DJ izdanju sa urnebesnim setom Štala - koji spaja naizgled nespojive glazbene pravce, a redovito ga predstavlja u zagrebačkoj Močvari i na gostovanjima diljem Hrvatske.

Subota, 14. srpnja Stari grad Zrinskih - 20:30

Koncert:
KAWASAKI 3P

Kawasaki 3p zagrebački je bend, dobitnici su Porina za oba albuma, a nastupili su i na Dori, gdje su pokupili simpatije gledatelja i plasirali se u finalnu večer. Autori su ultimativnih hitova Antonija, Ni da ni ne, Puta Madre, Niska Rastaman, a kao headlineri mnogih festivala rasplesali su publiku svojom izvedbom u kojoj dominra zarazni ska punk reggae ritam pojačan bras sekcijom i specifična crnohumorna nota kojom su obojeni tekstovi.

www.kawasaki3p.com

predgrupa:
OCTOBER LIGHT
October light iz Pušćina skupina su vrsnih glazbenika koji sviraju i u našem Big bendu. S nestrpljenjem se očekuje njihov nastup na velikoj pozornici i predstavljanje novog albuma Free!.

octoberlight.net

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Prostoru.

Stari Hrast • 23:00 • after party

DJ FUNK GURU & DJ MMMENIGA

Funk Guru (Nenad Barić), DJingom se počeo baviti od svoje petnaeste godine u rodnom Čakovcu. Jedan je od osnivača Confusion ekipe i često nastupa diljem Europe kombinirajući veoma raznolik spektar žanrova elektronske glazbe, od drone zvukova, apstraktnih beatova,
techna i post dubstep ritmova pa do minimalističnog drum'n'bassa i juke/footwork ritmova...

soundcloud.com/funkguru

DJ MMMeniga (Vedran Meniga), Šibenčanin sa zagrebačkom adresom, pokretač je mnogih događanja s reggae/dub predznakom (organizator je Seasplash i Outlook festivala). Kao bubnjar svirao je u bendovima Nula i Radikal Dub Kolektiv. Vlasnik je impozantne kolekcije vinilnih izdanja koju nadopunjuje tjedno, te će svoj set "vrućih" dubstep izdanja odvrtjeti na gramofonima.

www.seasplash-festival.com• outlookfestival.com

Nedjelja, 15. srpnja Stari grad Zrinskih - 20:30

Koncert:
EDO MAAJKA

Vratio nam se i Edo!

Legendarni hip hoper je novim albumom Štrajk mozga potvrdio status jednog od najboljiih MC-ja Balkana!
Albumima Slušaj Mater, No Sikiriki, Stigo Ćumur, Balkansko a naše, Spomen ploča... Edo je odavno osvojio naša srca, ali i mnoštvo nagrada i pohvala u medijima. Impresivan je niz bendova i glazbenika s kojima je surađivao: TBF, Hladno Pivo, Pips Chips i Videoclips, Letu Štuke, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee...
Njegove pjesme govore o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu, grafitima, hip hopu i ljudima uopće - u maniri storytellinga, reprezenta pa i bettlea.
Kritika sa jednog od ovogodišnjih koncerata: "...Edo Maajka, Frenkie i DJ Soul sinoć su ispustili dušu na pozornici zagrebačkog Aquariusa - bila je to teatralnošću ogoljena promocija novog albuma 'Štrajk mozga' i istinski reperski manifest ovog izvrsnog trojca! Užarena atmosfera, ručnici natopljeni znojem u backstageu i ruke publike u zraku najbolje pokazuju žestinu koncerta!
Tko nije bio - neka mu bude žao jer - Maajka se vratio!"

Dakle, večeras - svi pravac u Stari grad Zrinskih!

www.edomaajka.com

predgrupa:
MEDO & FODY

Dvojac Medo & Fody kičma je današnje čakovečke hip-hop scene. Večerašnjim će nastupom promovirati novi, drugi po redu album Inquiro i, uz već poznate, premijerno izvesti i nove pjesme. Posebnost novog uratka je u raznolikosti stilova, ponajviše jazz, funk i reggae - koji u fuziji sa klasičnim hip-hopom daju potpuno novu dimenziju.

facebook.com/MedoFody

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Prostoru.

Podroom • 23:00 • after party

promo guy // 12/07/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*