home > njuz > I Dallas records ima biblioteku...

kontakt | search |

I Dallas records ima biblioteku...

Dallas Records pokrenuo je 'Pop Up' biblioteku, ediciju kojoj je ideja predstaviti mnoštvo naslova s područja glazbe i pop kulture, promovirati domaće autore i publici ponuditi relevantne, aktualne i zanimljive inozemne naslove s područja publicistike, esejistike i proze.

'Odbijamo vjerovati da se u slučaju hrvatske i regije društvena kriza očituje u nedostatku interesa za pop kulturom, dobrom glazbom i knjigom. 'Pop Up' biblioteka je praktični primjer pokušaja animiranja zainteresirane publike za djela vrijedna pažnje i neki novi vjetar u leđa ljubiteljima glazbe i literature.' najavio je urednik biblioteke Anđelo Jurkas.

'Pop Up' biblioteka kontinuirano će donositi nova izdanja, te Dallas Records njome namjerava popuniti mjesto glazbene biblioteke koja se bavi suvremenom glazbom na domaćem terenu.

Prvo izdanje koje će ujedno i predstaviti biblioteku je knjiga 'Fornikacija: Priča o The Red Hot Chili Peppers' Jeffa Aptera.
[  ]

Ekskluzivno uz premijerno gostovanje Peppersa pred hrvatskom publikom i koncert na zagrebačkom hipodromu predstavljamo biografiju crossover rock lunatika. Kako je bend koji je nastao iz šale postao jednom od najvećih rock and roll sila svijeta odgonetava nam ova knjiga. Od njihovih prvih susreta u jednoj losangeleskoj srednjoj školi preko ranih početaka i funk rock dana preko nezamislivog rasta i internacionalnog uspjeha albumima "Blood Sugar Sex Magik", "Californication" i "By The Way", zaključno s aktualnom svjetskom turnejom i gostovanjem u Hrvatskoj, njihov je razvoj pratio Jeff Apter vodeći australski publicist, autor 12 biografija i višegodišnji novinar i urednik popularnog Rolling Stone magazina, uz prijevod, dodatak i nadopunu domaćeg autora, novinara Marka Podruga.

Knjiga će se naći u trgovinama 20. kolovoza, ali Dallas Records svima zainteresiranima pruža mogućnost prednaručivanja putem kojega je moguće i uštediti.

Naime, ukoliko naručite knjigu preko web stranice www.dallasmusicshop.com do 17. kolovoza moći ćete ju kupiti po posebnoj cijeni od 79,90 kn što je 20,00 kn jeftinije od cijene koju će knjiga imati kasnije u trgovinama! U posebnoj ponudi na dallasmusicshop.com, zahvaljujući partnerstvu sa Dancing Bearom možete kupiti i paket knjiga + RHCP 'Greatest Hits' CD po cijeni od samo 122,00 kn, dok će isti paket u trgovinama koštati 142,00 kn!

Više informacija o prednarudžbama potražite na www.dallasmusicshop.com.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Među naslovima koji će do kraja godine biti objavljeni pod etiketom 'Pop Up' biblioteke nalaze se i sljedeća zanimljiva izdanja:

Rujan 2012.

ADELE: BIOGRAFIJA (Chas Newkey Burden)

Prva i zasad jedina biografija najveće pjevačke zvijezde današnjice, djevojke iz susjedstva koja je osupnula svijet glasom, pjesmama, izvedbom, prkoseći pravilima showbiznisa u kojem se eksploatira izgled. Nakon dva albuma "19" i "21" Adele je pošlo za rukom ono o čemu najveći dio konkurencije sanja, osvojiti svijet pjesmama, u konzumerističkom sistemu ne biti one hit wonderom nego izrasti u pjevačicu o kojoj se već nakon nekoliko godina trajanja na sceni govori kao o evergreenu. Njezinu je interesantnu životnu priču predočio, a tajnu pokušao otkriti britanski publicist Chas Newkey Burden, kojem je to 29.-i naslov u spisateljskoj karijeri. Prijevod knjige na hrvatski potpisuje Merita Arslani, cijenjena domaća novinarka i autorica Kiklopom nagrađenog debi romana 'Anđeli će samo zaspati' dok je naslovnica djela glasovitog fotografa Briana Rasica, službenog fotografa Rolling Stonesa.

Listopad 2012.

OFF THE RECORD - priče sa svjetle strane (Anđelo Jurkas)

(knjiga + glazbeni album)

Četvrti samostalni literarni naslov i drugi glazbeni solo album u zajedničkom multi kulti pakiranju sumira i grupira anegdote, humoreske, karikature, skandale, tragedije i slične crtice vezane za rad i djelovanje glazbenika s teritorija znanog kao Hrvatska, Ex Yu, ali i svjetske glazbene scene. Bitna je dramaturgija, interesantnost, duhovitost, suludost priče. Naglasak je na događajima koji se zbivaju off the record iliti onkraj pozornice. 'Cilj nije raskrinkavati krimi djela, mjerkati dekagrame ili litre potrošenog alkohola ili droge, nabildavati seksualna ega već pokazati zabavnu, duhovitu, dramatičnu stranu trajanja glazbenih zvijezda, bez stilskog, žanrovskog, vremenskog i teritorijalnog ograničenja. Eseji i sjećanja će doticati dosad nečuvenih epizode ili pak rado spominjanih anegdota ili drama iz vremena i rada Hladnog Piva, Riblje Čorbe, Prljavog Kazališta, TBF-a, LET 3, Laufera, El Bahatteeja, Ede Maajke, Azre, Olivera Dragojevića, Thompsona, Colonie, od Marija do Miše Kovača, Vuce, Josipe Lisac, Boe, Haustora, Divasica, Bijelog Dugmeta, Discipline Kičme, Partibrejkersa, Bareta i Majki, Psihomodo Popa, Električnog orgazma, Dine Dvornika, Satana Panonskog, Arsena Dedića, Laibacha, Ramba Amadeusa... nepoznate priče iz glazbenih ladica Henryja Rollinsa, Toma Waitsa, Iggy Popa, Marilyn Mansona, Chucka Berryja, stotina drugih glazbenika i izvođača, kao i podosta autorovih epizoda iz svih segmenata bavljenja glazbom posljednjih petnaestak godina vezanih za AC DC, U2, Rolling Stonese, Guns And Roses, Faith No More, Soundgarden, Jesus Lizard, Jon Spencer Blues Explosion... Od osmijeha do fight cluba tanka je linija, a zove se Off The Record'. Smijeh i zabava zagarantirani, kažu čitatelji prve verzije rukopisa.

Uskoro očekujte najave novih izdanja i više informacija o promociji 'Pop Up' biblioteke i aktivnostima vezanima uz izdavanja spomenutih naslova, a detalje potražite i na Dallasovim web stranicama i društvenim mrežama.

promo girl // 12/08/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*