home > njuz > Glory Dayz Festival - predstavlja SuperOperater

kontakt | search |

Glory Dayz Festival - predstavlja SuperOperater

SuperOperater novo je ime na popisu izvođača koji će nastupiti na Glory Dayz Festivalu 28. i 29. rujna na Zagrebačkom Velesajmu!

Organizatore Glory Dayz Festivala razveselila je vijest o okupljanju iskusnih glazbenika koji su svirali u nekima od najboljih i najpopularnijih hrvatskih rock bendova pa su odlučili repertoar dodatno proširiti i hrvatskim rock zvukom! GloryDayz i SuperOperater predstavit će gostima Festivala dobro poznate glazbenike iz slavne "Fiju Briju" generacije koji donose prepoznatljiv zvuk u novom ruhu.

Alen Marin, vokal (ex Kojoti, Elektrobuda), Vanja Marin, bas (ex Kojoti, Majke, Pips, Chips & Videoclips), Kruno Domaćinović, gitara (ex Majke, Elektrobuda), Alen Tibljaš, bubanj (ex Laufer, Majke, ) udružili su snage i bogato iskustvo koje su stekli u dobrim starim vremenima "Fiju Briju" generacije, osnovali novu grupu "Superoperater", a kako zvuče nove pjesme pokazat će nam na Glory Dayz Festivalu.

- Naš "nulti" ili najavni singl (Trač, DancingBear/Menart, 2012.) donosi svirački nesto jednostavniju, ali žestoku i moćnu punk-rock pjesmu, dok ostale sadrže nešto kompleksniju svirku i aranžmane. Izbor imena grupe je najtezi zadatak koji smo morali odraditi. Svi smo odrasli uz film KAKO JE PROPAO ROCK'n'ROLL.... U filmu postoji divan lik, SuperOperater koji nam je bio super i od tuda ime. Uz to ironično je da je taj naslov filma postao jedno zaista ogromno i istinito pitanje osobito za nas četvoricu: Kako je i zasto propao r'n'r u nasim životima? Ipak smo ipak čvrsto odlucili da nije. - poručuju članovi grupe koji novi , povratnički album izdaju ujesen.
Premijeru najavnog, nultog singla "Trač "poslušajte u programu Soundseta, u utorak, 28. rujna, između 10:00 i 14:00 sati!

Band je počeo nastajati nakon raspada postave Majki, krajem 2009. godine, kada je gitarist, Kruno Domaćinović, uz potporu tadašnjeg kolege iz benda, a "porijeklom" bubnjara legendarne grupe "Laufer", Riječanina Alena Tibljaša, odlučio krenuti svojim putem.

Na Krunin poziv, grupi se pridružio pjevač još jednog većinski vinkovačkog benda, grupe "Kojoti", Alen Marin. Krug je zatvoren početkom 2012. godine kada se grupi pridružio i basist nekadašnje grupe "Kojoti" (također i nekadašnji privremeni basista Majki), Vanja Marin.

Tako je na scenu stupio još jedan bend iz uvijek obećavajućih Vinkovaca, s "laganim" riječkim pojačanjem na bubnju.

"SuperOperater" se pojavio, čini se, u pravom trenutku za hrvatsku scenu - na kojoj trenutno nedostaje grupa koja izvodi žestoki gitaristički rock - s tekstovima na hrvatskom jeziku.

Pokušaj benda je prije svega bio ne ličiti ni na jedan od matičnih bendova, a glazba je inspirirana svim onim sto je ovoj četvorci prošlo kroz uši i srce tijekom godina...Tako ćete na desetak novih pjesama čuti žestoku svirku, u čijim se temeljima naziru utjecaji Hendrixa, Stonesa, MC5, Stevie Wondera preko nešto modernijih i suvremenijih Black Crowesa, a jos više Peppersa i možda, u zvuku, modernih i popularnih Black Keysa...

------------------------------------------------------------------------------

Saint Etienne, Spiritualized, Peter Hook & The Light, Kitty, Daisy & Lewis, Cults, Josh T. Pearson, Svadbas, Nipplepeople, Pavel, Intruder, Kimiko, Darkwood Dub, New Wave Syria, Goribor, Lollobrigida, Pink Studio i Rebel Star i SuperOperater nastupit će 28. i 29. rujna na prvom Glory Dayz Festivalu. Prvog jesenskog vikenda nastupit će na dvije pozornice smještene u zatvorenom prostoru Zagrebačkog Velesajma.

Do 1. rujna cijena karte je 270 kuna, a nakon toga za ulaznicu je potrebo izdvojiti 20 kuna više!

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima i na www.eventim.hr !

Festival će uz regionalne izvođače, po prvi puta u Hrvatskoj kroz svoj koncept predstaviti aktualne inozemne izvođače koji do sada kod nas nisu nastupali, a nedavno su izdali hvaljene albume ili su na hvaljenim turnejama!

Legendarni Spiritualized i Saint Etienne su se nakon nekoliko godina stanke na scenu nedavno vratili s odličnim novim albumima kojima su pokazali kako su i dalje aktualni i kako nam još puno toga imaju za reći kroz svoje pjesme. Svojim nastupima to također potvrđuju pa vjerujemo da će oduševiti i zagrebačku publiku!

Peter Hook (ex Joy Division i New Order) dolazi s bendom "The Light" s kojima će izvesti najveće hitove legendarne grupe Joy Division uz koje su odrasle mnoge generacije - albuma "Unknown pleasures". Samo nekoliko dana nakon zagrebačkog Festivala u svijetu je najavljen i izlazak Hookovih memoara o grupi Joy Division!

Festival je namijenjen svim pravim zaljubljenicima u glazbu te onima koji će se s izvođačima prvog festivalskog izdanja susresti prvi put i otkriti neke nove note, neke nove vokale, podsjetiti se starih, a možda čak i zaplesati dok dobrog provoda neće manjkati!

Festival nudi bogat repertoar istinskim ljubiteljima glazbe, a organizator Menart odlučio je da je baš ova jesen pravi trenutak za to - nakon 15 godina rada, mnogobrojnih izdanja te organizacije koncerata domaćih i stranih izvođača, došao je trenutak za potpuno drukčiji, novi indoor festival na Zagrebačkom Velesajmu!

promo girl // 24/08/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*