home > njuz > Tjedan @ Park & Purgeraj, 15/10 - 20/10/2012

kontakt | search |

Tjedan @ Park & Purgeraj, 15/10 - 20/10/2012

Tjedan počinje s čak tri koncerta u dvorani Park: američkim bendovima White Hills i Mamiffer i kanadskim drone/black metal dvojcem Menace Ruine. Utorak je dan za akustične svirke, ovaj put uz Trnje Acoustic. U sličnom tonu nastavljamo i u srijedu uz Marka Mrakovčića i njegove dečke. Do kraja tjedna izmjenjivat će se DJ programi Take Me Out!, Mixtape District i Parkiranje, a poslastica za kraj tjedna definitvno je koncert benda Igra Staklenih Perli u subotu u dvorani Park.
Donosimo vam pregled programa u Purgeraju & Parku od 15. do 20. listopada 2012.

Ponedjeljak, 15. listopada 2012., 21h, dvorana Park
cijena ulaznice: 80/100 kn
WHITE HILLS_usa
White Hills je njujorški psohodelični space/noise/indie bend koji je kao solo projekt započeo gitarist Dave Wineberg. Naime, Wineberg ga je osnovao u nadi da napravi ultimativni space-rock bend koji neće prezati od eksperimentiranja, što im je i uspjelo u godinama koje su uslijedile. Uskoro, bendu se pridružuje basistica Ego Sensation, a kroz godine izmjenjuju se razni glazbenici na bubnjevima. Iako je tokom godina imao potencijalne hitove, White Hills se oduvijek snažno odupirao komercijalizaciji benda. Svoj stav, prezir prema konzumerizmu i potrošačkom društvu, često dolazi do izražaja i u njihovoj glazbi.
Posljednji album, "Frying on the Rock" je osnažujući space-rock album; album koji je sposoban odjednom kanalizirati energiju rođenu iz kolektivne mržnje u psihodeličnu, brutalnu glazbenu izjavu koja automatski pronalazi svoj put ravno do srca slušatelja.
+MAMIFFER_usa
Glazbeni projekt pod nazivom Mamiffer, predvođen pijanisticom Faith Coloccia govori jezikom čijim je korijenima teško ući u trag. A kako je do toga došlo? Naime, nakon eksperimentalističkog projekta pod nazivom Everlovely Lightningheart, Coloccia se uspjela odmaknuti od improvizacije (nastupi u galerijama, pustim krajobrazima, kanalizacijama) i udahnula strukturu svojim kompozicjiama. Rezultat toga je Hirror Enniffer, njen debi pod nadimkom Mamiffer. Oko sebe je okupila plejadu glazbenika s područja Seattle-a: bubnjar Chris Common, basist Brian Cook, čelistica/vokalistica Annie Hozoji Matheson-Margullis, gitarist Aaron Turner i Ryan Frederiksen, koji su njene razlomljene neoklasične kompozicije začinili ambijentalnim električnim brujanjem.
Dvije godine nakon toga, Coloccia je bila spremna za drugi studijski album - Mare Decendrii. Za taj pothvat, uz svog partnera (u glazbenom i ljubavnom smislu) Aaron Turnera i suradnika Travis Rommereima, okupila je družinu vrsnih glazbenika (Brian Cook, Don McGreevy, Eyvind Kang, Timba Harris, Moriah Neils, Aaron Harris, Joe Preston, Sera Timms,Jussi Lehtisalo, Mika Ratto, Jessika Kenney i Parvaneh Daneshvar) koji su dali svoj doprinos. Krajnji rezultat? "Kompozicije su organske i poprimaju razne oblike. Pjesma ima fiksni i trajni oblik na albumu, ali poprima potpuno drugačiju inkarnaciju prilikom nastupa uživo".
+MENACE RUINE_can
Menace Ruine, kanadski drone / black metal bend osnovali su 2006. godine S. de la Moth i Geneviève, dvojac iz Montreala koji je i ranije surađivao na raznim glazbenim projektima. Srž pjesama ovog benda je slučajna kreacija; ništa ne rade s predumišljajem i nikada ne planiraju unaprijed. Tokom godina, četiri albuma i EP-eva, skovali su unikatan zvuk sačinjen od prostranih, ditorziranih - ali uvijek melodičnih tekstura začinjenih markantnim glasom Geneviève Beaulieu. Za posljednji album "Alight in Ashes" možemo reći da je čudnovata mješavina folk glazbe, drone-a i grubih gitarskih tonova, s naglaskom na harmoničan ženski vokal.
Menace Ruine su u velikoj mjeri svirali po Kanadi i SAD-u, dijeleći pozornicu s raznim izvođačima kao što su Francisco López, Nadja, Daniel Menche, Wolf Eyes and Watain. Na prvu europsku turneju odlučili su se tek u proljeće 2011. godine, a u sklopu ove turneje s bendom Mamiffer dolaze u Park predstaviti svoj novi album.

Utorak, 16. listopada 2012., 21h, Purgeraj
Ulaz: slobodan
TRNJE ACOUSTIC
Trnje Live Acoustic je tročlani bend iz Krapine koji svira akustične obrade rock, country i blues hitova 60tih, 70tih i 80tih. Bend je osnovan 2004. godine, a nakon početnih lutanja bespućima rock žanra, rada na autorskim stvarima i promjene članova, konačna postava zvuči ovako: Zoran Zok Čavužić (vokal, usna harmonika, kazoo, tamburin), Ante Radak (gitara, bek vokal) i Tomo Presečki (gitara). Trojac se nedavno odlučio vratiti svojim korijenima pa se tako danas na njihovom reperoaru nalaze Rolling Stonesi, E. Clapton, CCR, Elvis, Queenovci, Beatlesi, Johnny Cash, Azra, Haustor i sl. Posljednje tri godine rade punom parom; odsvirali su više od 150 koncerata po klubovima i bircevima na potezu od Šibenika do Čakovca, ponešto i u susjednoj nam Sloveniji te nekoliko festivala od kojih izdvajamo Špancirfest, Rujan Fest na Bundeku, Moto susret MK Jal Ivanec u Trkošćanu, Dane grada Ivanca, Dane Lepoglave i završnu večer Krapinskog festivala na središnjem gradskom trgu.
Trnje Live Acoustic već se nekoliko puta dokazalo na Purgerajevim daskama, publika ih je objeručke prihvatila, a zašto i ne bi? Dečki praše po tvrdom rock'n'rollu, vrsni su muzičari, sviraju svima omiljene stvari i dođu kao dobra nagrada nakon sivog jesenskog utorka.

Srijeda, 17. listopada 2012., 21h, Purgeraj
Ulaz: slobodan
MARK MRAKOVČIĆ
Mark i njegovi dečki već su nekoliko puta oduševili našu publiku svojom neopterećenom i veselom svirkom pa nije bilo razloga da ih ne pozovemo nazad u goste. Dođete li na koncert, vidjet ćete da je njihova pozitivna vibra zarazna i otići doma sretni i poletni..ili još bolje ostati nakon koncerta i provesti noć pod našim krovom.
Kada smo pitali Marka kako zvuči njihova svirka bio je kratak i jezgrovit pa ćemo ga u potpunosti citirati: "Sviramo easy listening stvari koje koketiraju sa različitim stilovima - etno, blues, pop, elektronikom i crtanim flmovima :)"
Markovu pratnju čine dva jednako mlada i simpatična mladića; na bubnju i udaraljkama leđa će mu čuvati Toni Mrakovčić, a na klaviru ćete gledati i slušati jazzera/progresivca Ivana Vondračeka. Možda vam se njihova etno-crtić kombinacija na prvu može učiniti čudnom, no vjerujte nam na riječ, ovu neobičnu fuziju vrijedi doći poslušati. Još ako napomenemo da je ulaz besplatan, nedolazak više nije opcija!

Četvrtak, 18. listopada 2012., 22h, Purgeraj
Ulaz: slobodan
TAKE ME OUT! [CRITICAL INVADERS]
Indie Mišo Kovač i Dražen Zečić pripremili su vam svoju standardnu večer gitara i muzike na struju iz indie foldera. Imaju cijelo skladište pjesama za sve osjećaje od duboke potresenosti do euforične sreće izazvane prečestim odlaskom na šank. Nisu bez razloga Critical Invadersi ljubimci publike, oni točno znaju koju pjesmu želite prije vas samih. Znaju i kad je vrijeme za tešku artiljeriju tj. onaj dio večeri kad svi mislimo da imamo pokrete ko Đeger i kako je vrijeme da ih pokažemo svijetu. Jednom riječju, znaju sve, a vi bi trebali znati da nema opravdanja za propuštanje ovog spektakla muzike, plesa i životne radosti kao takve.
Četvrtak je u našoj knjizi službeni dio vikenda već dobre 3 godine, zato se slobodno sredite i idemo odradit večer kao da sutra ne postoj. Makar postoji i imate tonu stvari za obavit u petak. I vjerojatno ništa nećete stići. I bit ćete umorni cijeli dan. I nema veze jer skoro će smak svijeta. Uvijek kažemo pravu stvar, jelda?

Petak, 19. listopada 2012., 22h, Purgeraj
Ulaz: slobodan
MIXTAPE DISTRICT: Miss Iconic
Miss Iconic ovoga petka prvi puta pod okriljem novostvorenog Mixtape Districta radi ono što je radila sama kao prst puno puta prije - pušta muziku i daje vam razlog da ne stojite na podiju u tišini jer bi to bilo stvarno čudno. Njen vedri duh tjera je da pušta najplesnije stvari koje ste ikada čuli i prenosi dobru vibru na cijeli klub pa ako ćete u 4 ujutro biti raspoloženi za još 4 sata plesa, e to vam je magija Miss Iconic. Žena pušta cijelo polje kuruze što se žanrova tiče, a zna potegnuti u 80-te i vratiti se u 2012. dok si rekao šank. I kad smo već kod šanka, trebat će vam tekućine jer što je bliži kraj, tempo je sve brži. Naš savjet vam je da se natankate na happy houru i nadate se najboljem.
Brzo, brže, warp speed; u petak ćete do fajrunta raditi piruete, puhati u zapaljene džonove i izgubiti 5 cm u struku. Kakve tablete za mršavljenje, Mixtape District skida kile ili vraćamo novac od upada.

Subota, 20. listopada 2012., 21h, dvorana Park
Cijena ulaznice: 55/70 kn

IGRA STAKLENIH PERLI: THE NEXT GENERATION_rs
Iako se za početke psihodelije na ovim prostorima navode rani radovi bendova Time i Korni grupa, do pojave Igre Staklenih Perli u drugoj polovini 70-tih, nije bilo nijednog benda koji je mogao istinski prisvojiti epitet psihodeličnog rock benda. Godine 1978. ulaze u studio i za PGP RTB snimaju fenomenalni, istoimeni album prvenac koji i do danas ostaje zabilježen kao najbolji psihodelični album ikada objavljen u bivšoj Jugoslaviji. Bend je svojevremeno prestao sa radom nakon svega dva albuma ("Igra staklenih perli" i "Vrt svetlosti"). Krajem prošle godine, ideja o ponovnom okupljanju napokon je ostvarena.
Poslje više od 30 godina, originalni članovi benda ponovo nastupaju zajedno kao IGRA STAKLENIH PERLI - the next generation u sastavu:
Predrag 'Wolff' Vuković: udaraljke
Draško 'Drak' Nikodijević: bass, glas, klavijature, lupovi, semplovi
Sinister Borg: bubnjevi
Ivan Stanković: gitare, glas

Subota, 20. listopada 2012., 22h, Purgeraj
Ulaz slobodan

PARKIRANJE
Subotama krećemo s novim programom pod nazivom "Parkiranje". Cilj nam je svake subote prezentirati publici mješavinu naaaajbolje plesne glazbe koju je svijet ikada čuo u režiji tri Groovefathera domaće DJ scene koje je spojio sam bog plesa i dobrog provoda. Za početak, dopustite da vam predstavimo gospodu rezidente, to su: DJ Chill, DJ Oli Dobolli i DJ UncleFunk. Dinamični trojac će se mijenjati i nadopunjavati pa će svaki vikend biti svojevrsno iznenađenje što se postave tiče. Nekad će Parkirati po dvoje, a nekad i svi troje zajedno. Bit će tu tematskih večeri te gostovanja raznih domaćih i stranih dj-a, sljedbenika groove kulta i prvaka u prsnom i leđnom mash-upu. A direktori plesnog Parkinga će najpažljivijom selekcijom miješati staro i novo, soul i funk, r'n'b i disco, dancefloor, hip hop i jazz, latin i reggae… putovanja će do voditi od cvjetnog uzorka 60′ih i ludih 70′tih do aktualnih drmeža s prvih mjesta najkvalitetnijih glazbenih top lista. Oli, Chill i UncleFunk će vam puštati glazbu koju ste čuli i koju niste čuli - ali koju ćete sigurno obožavati!

promo guy // 15/10/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*