home > njuz > Tjedan @ Močvara 22/10 - 27/10/2012

kontakt | search |

Tjedan @ Močvara 22/10 - 27/10/2012

PONEDJELJAK 22.10. • VRATA 20:00
PODRŽI SCENU!
LIFE IN PERIL (Varaždin), WHAT MATTERS MOST (Koprivnica), TOMORROW WE HUNT (Zagreb)

upad: 0 KN

Podrži scenu! je koncertni program koji u klubu Močvara počinje sa novom sezonom. Namjera nam je, putem redovitih mjesečnih koncerata, dati priliku za predstavljanje mladim, nedovoljno afirmiranim bendovima i izvođačima iz Zagreba, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Uz besplatan ulaz na sve koncerte kao dodatnu pogodnost, želimo mlađoj publici pružiti priliku da dođe u kontakt s recentnim događanjima na novoj hrvatskoj glazbenoj sceni, te na taj način kreirati svojevrstan inkubator nove kulture mladih u Zagrebu.

Glazbeni okvir projekta Podrži scenu! žanrovski nije ograničen - predstaviti ćemo bendove i izvođače koji se bave najrazličitijim vidovima nekomercijalnog glazbenog djelovanja - punk, reaggae, ska, eksperimentalna glazba, metal, elektronika… Ono što nam je važno je da svi oni sviraju autorsku glazbu i da su što autentičniji u svom izričaju. Uz sve to, nastojat ćemo povremeno kao podršku pozvati i nekoga od "veterana scene".
[  ]

Ova večer je s naglaskom na hardcore scenu:

LIFE IN PERIL (Varaždin)
http://lifeinperil.bandcamp.com/
www.facebook.com/lifeinperil
Brzi su. Melodični su. Kaotični su. Disonantni su. Hardkor.

WHAT MATTERS MOST (Koprivnica)
http://whatmattersmost1.bandcamp.com
www.facebook.com/pages/What-Matters-Most/138027896296672
Melodični hardcore bend iz Koprivnice pod utjecajem bendova poput: Have Heart, Set it straight, Defeater, Your Demise, Counterparts, Ruiner, Champion, Another Breath...

TOMORROW WE HUNT (Zagreb)
http://tomorrowwehunt.bandcamp.com/
www.facebook.com/TomorrowWeLovimo
Mračni i melodični hardcore bend iz metropole.

---------------------------------------------------------------------------------

UTORAK 23.10. • VRATA 20:00 POČETAK 21:00
CIRKUS PUNK FEŠTA
WATTICAN PUNK BALLET (Armenia), KOBOK (Zagreb)

upad: 25 KN

WATTICAN PUNK BALLET (Armenija)
www.facebook.com/watticanpunkballet
www.last.fm/music/Wattican+Punk+Ballet

Ako ste mislili da su Pussy Riot najpunkerskiji suvremeni bend iz krajeva bivšeg SSSR-a ili da su System Of A Down najžešće što je Armenija dala povijesti rocka, razmislite još jednom! U Močvaru dolaze Wattican Punk Ballet, armenijski freak punk dance duet sastavljen od brata i sestre prema kojima su svi raniji bratsko-sestrinski dueti (uključujući obitelj Kerum) čista kamilica. Karen (buraz na gitari) i Gaya (seka za bubnjevima) Arutyunyan skriveni pod maskama, kostimima i začudnim make-upom sviraju kabaretski punk čije inspiracije se kreću u rasponu od Wagnera preko Brechta i Kurta Weilla sve do Dresden Dolls. Samo je pitanje trenutka kada će ih prvi puta čuti Bjork ili Madonna, pa ih povesti sa sobom na turneju i učiniti ih svjetskim megazvijezdama, stoga ne propustite biti među onima koji će se pohvaliti da su ih među prvima gledali i slušali uživo!
[  ]

KOBOK (Zagreb)
www.reverbnation.com/kobok
Kao savršena uvertira dolazi nam po prvi put nova grupa Kobok, šesteročlana posada odmetnika i odmetnica s raznih domaćih gusarskih brodova kao što su Bamwise, Vergl Grind, Tigrova mast, Rens Argoa, Škripzikl... Na ruži vjetrova hvataju pravce šansona, bluesa, duba i folka, cirkuskih, crtićkih te inih melodija modernih i starinskih. Prepustite se proganjajućem glasu sirena, pipcima divovskih lignji i grmećim topovima odmetnute šestorke! Nek vam Kobok iščaši labavi bok!

-----------------------------------------------------------------------

ČETVRTAK 25.10. • VRATA 20:00 POČETAK 20:30
ZAČARANA MOČVARA: KANTAUTORSKI FEST 2
ZVONKA OBAJDIN (Zagreb), ERNA IMAMOVIĆ (Zagreb), ELMA BURNIĆ (Zagreb), IVANA PICEK (Zagreb), NINA ROMIĆ (Zagreb), MELITA SABLJO (Zagreb), SONJA AGATA BIŠČAN (Zagreb), SARA RENAR (Zagreb), IRENA ŽILIĆ (Zagreb), IVANA BASTAŠIĆ (Jastrebarsko)

upad: 25 KN

Kako smo ono pisali zadaćnice u osnovnjaku? Jesen je stigla u naš grad, staze su dobile nove boje, ptice su negdje daleko odletjele, a miris pečenog kukuruza zamijenio je miris pečenih kestena i sve je opet zaživjelo. Povratak u prošlost se događa dok u šetnji gradom na par punktova susrećemo performere, žonglere, mlade i stare trubadure (ne isključivo svirače trube), a cappela pjevače čija se pjesma ori iz prolaza i stapa s ritmom grada. Pjesme, vesele, razigrane, tamne, sjetne, tople i bliske odvode nas daleko…

Kantautorska scena je uvijek postojala, no zadnjih par godina je buknula i dogodila se erupcija novih, mladih, osebujnih, originalnih, kvalitetnih, upečatljivih lica i autora koji svakako imaju nešto za reći. Bilo to na energičan, tugaljiv, introvertiran, šokantan, direktan ili sasvim osoban način. Svaki od njih je poseban, što smo imali prilike čuti na večerima ovoga tipa, u raznim klubovima grada Zagreba. Bile su tu večeri u MMC Koprivi, Booksi, Sobi, Retru gdje su se brusili talenti i stjecala publika tako da smo odlučili skupiti sve snage na jedno mjesto, u klub Močvaru i predstaviti publici autore koje možda i nisu imali prilike čuti do sada, a smatramo da ih ne smijete propustiti! Jedna večer nam za to nije bila dovoljna.

Na brzinu se prisjetimo sjajne prve večeri Kantautorskog festivala održanog prošli mjesec gdje su za vas svirali mladi kantautori na čak tri stagea, njih desetorica i definitivno vas nisu ostavili ravnodušnima. O festivalu se pričalo danima iza. S nastrpljenjem smo dočekali i listopad, novu Začaranu Močvaru i drugu večer Kantautorskog Festa gdje će se predstaviti deset naših ponajboljih mladih kantautorica. Ovaj puta ćemo biti na dva stagea i glazbenice će vam predstaviti svoje autorske pjesme uz pratnju instrumenta.
[  ]

Za vas će svirati :

SONJA AGATA BIŠĆAN (Zagreb)
www.myspace.com/sonjaagatabiscan
Mlada talentirana studentica prava koja je i maturirala flautu svirat će nam svoje pjesme uz pratnju klavijatura. Zahvaljujući Jeunesses Musicales Norway bila je na jazz radionicama u Søgne i to ju je dodatno motiviralo za rad na autorskom materijalu.

ZVONKA OBAJDIN (Zagreb)
http://soundcloud.com/zvonka
Pod utjecajima americane i folka, ali i Beatlesa i Clasha, a ponajviše poezije naše svagdašnje, rado i bučna i bijesna kad je u bendovskom izdanju (bend Svemir), ili nježnija i tiša kad je sama uz gitaru ili klavir.

NINA ROMIĆ (Zagreb)
http://youtu.be/JoulMNSX0K0
Glazbenica koja iza sebe ima objavljena 2 albuma za Aquarius Records (Daljine 2010. & Ptice 2012.) trenutno radi na materijalima za treći album. Iako ima peteročlani prateći bend jako je vesele nastupi u akustičnim varijantama poput ovoga.

ERNA IMAMOVIĆ (Zagreb)
http://www.youtube.com/watch?v=4c1m1thaZpo
Muzički put izvođačice započinje u osnovnoj školi kada po prvi put slaže akorde na gitari uz pjevanje. Biva prepoznata po različitim festivalima poput Imagine festivala ili Youth Song natječaja. U pjesmama prevladava nepresušna inspiracija - ljubav, no i općenita razmišljanja o međuljudskim odnosima i tajnama koje kriju.

IVANA BASTAŠIĆ (Jastrebarsko)
http://www.youtube.com/watch?v=_Epbrsd0qUY
Mlada kantautorica iza koje su dva nastupa. Raduje se trećem.

MELITA SABLJO (Zagreb)
www.myspace.com/melitasabljo
Glazbom se bavi od 2002. kada je u svom prvom bendu zasvirala bubnjeve. Osim sviranja bubnjeva i stvaranja glazbe u bendovima bavi se pisanjem poezije. Osim glazbe koju stvara na raznim instrumentima, ova talentirana glazbenica piše i svoje autorske pjesme koje svira uz pratnju gitare.

SARA RENAR (Zagreb)
http://www.youtube.com/watch?v=GX0pLbNuosM
Kantautorica iz Zagreba, istovremeno je i diplomirana arhitektica i model. Glazba koju stvara može se opisati kao spoj modernog bluesa, southern rocka i indie popa. Pjesme ozbiljne i one malo manje ozbiljne tematike piše na hrvatskom jeziku. Uz pomoć talentiranih glazbenika i prijatelja Sara Renar trenutno snima debut album koji će uskoro biti objavljen za Aquarius Records.

IRENA ŽILIĆ (Zagreb)
http://www.myspace.com/582569303
Nepoznata kantautorica koja izvodi apsolutno nepoznate autorske pop-folk uspješnice.

IVANA PICEK (Zagreb)
http://www.facebook.com/pages/Ivana-Picek/165591386825407
Mlada kantautorica koja pjeva o svakakvim čudnovatim ali i normalnim dogodovštinama. Od slova nj, preko levitiranja i života u wc-u, do bijega od današnjeg načina života i povratka prirodi. U pjesmama se znaju naći i razni mali instrumenti, a tu i tamo joj se pridruži i sestrična Antonija na ksilofonu.

ELMA BURNIĆ (Zagreb)
http://www.youtube.com/watch?v=s8P1-rVsFG0
Ona jako voli pse. I čokoladu. Ponekad se smješka u tramvaju, iako ju je mama davno naučila da to izgleda čudno. Često ne razumije Svijet. Ali mu se uvijek vraća. Oblači bijelo i voliiiii pjevati. Igra se riječima i bojama i pretvara ih u zvuk..

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić.

-----------------------------------------------------------------------------

SUBOTA 27.10. • VRATA 23:00 POČETAK 23:00
MINISTARSTVO PSIHODELIJE
CRYSTAL MONKEY (Švicarska), MUSIKA-EX-MACHINA (Samobor), PILA (Zagreb), INDIGA.PANJ (Slovenija)

upad: 30 KN

Ministarstvo Psihodelije w. Crystal Monkey @ Močvara
Live:
CRYSTAL MONKEY (Švicarska, Elestial Records)
MUSIKA-EX-MACHINA (Samobor, Freelance)

Intro/outro:
PILA (Zagreb, Ministarstvo Psihodelije)

Deco:
INDIGA.PANJ (Slovenia)

Extra: Chai & palačinke

Link:
http://www.dymons.com/
http://www.elestialmusic.com/
http://soundcloud.com/elestialmusic
http://soundcloud.com/musica-ex-machina

Ministri nam na otvaranju sezone pripremaju pravu majmunariju! U goste nam dovode psychedelic projekt Crystal Monkey. A kristalni majmun nije nepoznanica našem trance auditoriju. Iza njega zapravo stoji Daniel 'Dymons' Symons; bubnjar psy benda The Peaking Goddess Collective, producent poznat pod pseudonimima Dymons i Cosmosophy, te vlasnik izdavačke kuće Elestial Records. Daniel će ovaj put močvarnoj publici predstaviti svoje malo brže, ali jednako sočne, glazbene umotvorine. Plesnjak ne bio bio potpun bez domaće potpore. Ovaj su put su tu rezident ministar Pila i live izdanje samoborskog maga subliminalnog psy trensa Musika-ex-Machina.

Vidimo se na plesnom podiju ;)

promo guy // 21/10/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*