home > njuz > Subota na 10. ZFF-u

kontakt | search |

Subota na 10. ZFF-u

Subota na Zagreb Film Festivalu započinje filmskom završnicom programa Bibijada - u 11 sati sve zainteresirane klince častimo projekcijom nizozemskog filma Male šanse. Riječ je o obiteljskom filmu autorice Nicole van Kilsdonk u čijem je središtu devetogodišnja Kiek. Iako njihova zemlja već dugo nije pogođena ratom, Kiekina obitelj ipak osjeća posljedice ratova. Naime, Kiekin otac radi kao doktor u Afganistanu, što ju plaši, pa ona odluči preuzeti stvari u svoje ruke. Ovaj zanimljiv uradak koji progovara o značajnim životnim pitanjima ovjenčan je nagradom Cinekid za najbolji nizozemski film 2011., a namijenjen je djeci u dobi od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.
Kraj festivalskog tjedna donosi nam i reprize filmova iz glavnog programa, ali i jednu zagrebačku premijeru.
[  ]

U kinu Europa u 15 sati ponovo gledamo Vulkan -dramu Rúnara Rúnarssona o posljednjem poglavlju ljubavne priče starog bračnog para u slikovitom predgrađu Reykjavika.
Program se nastavlja u 17 sati debitantskim dugometražnim uratkom Djeca Kinshase belgijskog redatelja Marca-Henrija Wajnberga. "Djeca čarobnjaci korijen su svih problema u Kinshasi", viče jedna žena dok istrčava iz svoje kuće i juri za djetetom. U ovom brzorastućem glavnom gradu Konga živi 30.000 djece optužene za čarobnjaštvo i izbačene iz svojih kuća. Da bi ubili vrijeme koje provode na najopasnijim ulicama svijeta, formiraju glazbeni sastav i zajedno, na instrumentima kojih se mogu domoći ili na raznim pokvarenim elektroničkim igračkama, maksimalno iskorištavaju okolnosti u kojima žive. Film je kombinacija dokumentarizma i fikcije - inspiriran nevjerojatnom pričom iz Kinshase u čijem je središtu skupina djece koju je društvo odbacilo, a oni se svojom sudbinom nose tako da formiraju rap bend.
U 20 sati službena je ceremonija zatvaranja 10. Zagreb Film Festivala i dodjela nagrada. Nakon ceremonije na rasporedu je omnibus Zagrebačke priče vol. 2 koji donosi novih šest zanimljivih priča o ljubavi i obitelji u današnjem Zagrebu. Autori priča u omnibusu su Hana Veček, Aldo Tardozzi, Sara Hribar, Ivan Sikavica, Josip Visković te Radislav Jovanov Gonzo.

Kino Tuškanac u subotnje poslijepodne i večer donosi tri reprizne projekcije iz programa Moj 3. film: u 17 sati na rasporedu je Vila, treći film francusko-belgijskog redateljskog trojca - Dominiquea Abela, Fione Gordon i Brune Romyja - koji su već nagrađeni ZFF-ovim Zlatnim kolicima za prijašnje uratke Ledenjak i Rumbu. Vila je priča o neobičnom odnosu vile Fione i noćnog portira Doma, praćena nizom slapstick situacija koje se naslanjaju na radove Charlieja Chaplina, Bustera Keatona i Jacquesa Tatija.
U 19 sati bit će prikazan novi uradak ruskog redatelja i glumca Andreja Zvjagincea koji je za oba svoja ranija filma, Povratak i Izgnanstvo, nagrađen glavnom nagradom ZFF-a. Film Elena je psihološka drama o skromnoj ženi koju su očaj i majčinska briga za sina naveli da počini zločin, odnosno da ubije svog bogatog muža. Program u kinu Tuškanac završava projekcijom filma U svakom slučaju, Laurence produktivnog mladog kanadskog autora Xaviera Dolana. Spomenuti film epska je priča o neodrživoj ljubavnoj vezi kada se jedan od partnera odluči na promjenu spola.

Dokukino KIC danas pak uključuje dva dokumentarca - Život u slikama i Čedo. Život u slikama uradak je izraelske redateljice Tamar Tal, a prati priču Miriam Weissenstein koja nije ni sanjala da će s 96 godina okretati novu stranicu u svom životu. No kad je fotografski studio Kuća fotografija - životno djelo njenog pokojnog supruga Rudija - bilo određeno za rušenje, čak i toj upornoj i beskompromisnoj ženi bilo je jasno da će joj trebati pomoć. Obiteljska tragedija zbližila je Miriam i njezinog unuka Bena te oni kreću na dirljivo putovanje koje sadrži i mnoge duhovite trenutke - putovanje koje zahtijeva puno ljubavi, hrabrosti i suosjećanja.
Potonji film domaćeg autora Nikole Strašeka Čedo već je premijerno prikazan u četvrtak; riječ je o dokumentarcu o čovjeku s margine čiji je život, osim problema s alkoholom i drogom, obilježila i činjenica da je dijete iz miješanog braka.
[  ]

Za zabavu ove festivalske subote pobrinut će se dji confusiona: u kinu Europa nastupa dj Phillipe, dok će u kinu Grič muziku puštati Funk Guru.

promo guy // 20/10/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*