home > njuz > Kraj 2012 u PARKu

kontakt | search |

Kraj 2012 u PARKu

Bilo koji umjetnički izričaj prezentiran širem auditoriju biti će izvrsno prihvaćen ako su akteri na sceni poznate ličnosti iz javnog života tj. iza sebe imaju vidljive rezultate uspjehe ili pak redovne neuspjehe. Još veće ovacije i interes publike izazvat će nastupi naših omiljenih 'poznatih' lica u nekom drugom izričaju od onog profesionalnog: npr. sportaša u ulozi plesača, novinara u ulozi pjevača, glumca u ulozi glazbenika, etc.

S obzirom na božićno/novogodišnju atmosferu, za kraj godine odlučili smo staviti šlag, a i višnju na kraj prve polovice koncertne sezone u dvorani PARK. Dvije večeri zaredom, pred samu Novu godinu, 28. i 29. prosinca predstavit ćemo zagrebačkoj publici na pozornici šarmantne dvorane PARK tri žanrovski raznorodna glazbena sastava sačinjena od: mlađe generacije uspješnih glumaca i redatelja, poznatog multimedijalnog umjetnika, te vrhunskih glazbenika poznatih hrvatskih POP bendova okupljenih u novoj formaciji.

Koncert 28.12. u dvorani PARK započet će audio vizualnim performansom 363rd DAY OF THE YEAR u izvedbi izvanredno talentiranih kompozitora/glazbenika, glumaca, performera Nenada i Alena Sinkauz (East Rodeo-bend, Manje je Dovoljno, b kao znak za povisilicu, Rose is a rose is a rose-predstave, etc) zajedno sa svjetski priznatim multimedijalnim umjetnikom Ivanom Marušićem - Klifom te sound dizajnerom Miroslavom Piškulićem. Projekt 363rdDOTY kroz improvizaciju i live sampling istražuje odnos zvuka i videa te pokazuje proces nastajanja "instant composition-a" u electro/ambient/noise maniri. Naziv projekta se mijenja prema rednom broju dana u godini na dan izvedbe kako bi se naglasila posebnost svakog nastupa.

Nakon AV performansa od strane ponajboljih u takvoj vrsti izričaja nastupit će žestoki RnR bend LUNI MEGUMI sačinjenog od uspješnih hrvatskih glumaca i režisera mlađe generacije. Ivana Roščić, Danilo Šerbedžija, Goran Bogdan, Jadran Puharić odlučili su svirati RnR i sviraju već skoro dvije godine. Radi se bendu LUNI MEGUMI čiji izričaj možemo usporediti sa ranom fazom Iggy Popa, zatim Sonic Youthom, tj. sa scenom s kraja 70s i početka 80s u New Yorku poznatom pod imenom No Wave. Spomenuta scena 80s odlikovala se potpuno slobodnim izričajem u RnR-u gdje nije bila osnova biti virtuoz na instrumentu vec znati 100% putem energije sa stagea prenijeti na publiku bunt, želju za slobodom, najsuroviju iskrenost= delirij na stageu, buka, distorzija, nertikulirani pokreti i glasovi..

Spremite se na totalno ludilo na stageu, RnR buku okićenu mračnim i uvrnutim tekstovima u izvedbi mile Ivane Roščić koja se na stageu pretvara u ženu zvijer. Ostala karizmatična ekipa glumaca Danilo, Goran i Jadran na stageu se transformiraju u odmetnike pobjegle sa ekrana filma Pobješnjeli Max. Zanimljivo?!

Veliko je pitanje kako ćete promatrati vaša omiljena lica sa malih ekrana i kazališnih dasaka nakon koncerta 28.12. u dvorani Park. Možda ćete ih voljeti još više ili ćete zauvijek promjeniti mišljenje koje ste do tada gajili. Cijena ulaznice za koncert: 363rd Day of The Year+ Luni Megumi iznosi 35Kn, a moći će se kupiti na samom ulazu u dvoranu. Početak koncerta je najavljen za 22h15, a vrata za publiku se otvaraju u 21h30.

Dan kasnije u subotu 29. prosinca u dvorani PARK nastupit će ponajbolji i jedini instrumentani party bend ABOP- After je bolji od partija sačinjen od vrsnih glazbenika popularnih hrvatskih bendova: Elemental, Lollobrigida.
ABOP je audio-vizualni udar na čula. ABOP nije samo bend, već iznimno kvalitetno osmišljen koncept pred kojim je nemoguće biti ravnodušan. Jednostavnije rečeno; teško da nećete plesati, ako se zateknete na nastupu ove neobične umjetničke skupine nastale nakon zajedničke frustracije jednim neimenovanim partyjem kojeg su pohodili njeni članovi. Estetiku i kvalitetu benda ABOP ponajbolje ćemo opisati usporedvši ih sa svjetski poznatim velikanima žanra: Daft Punk, Prodigy, The Chemical Brothers. Vizualni dio nastupa Abopa poseban je dio priče. Ivan Marušić Klif http://vimeo.com/imklif je poznati zagrebački video umjetnik, a kinetičke video instalacije kojima lucidno upravlja tijekom nastupa na nekoliko uređaja (računajući tu ne samo ruke, već i noge) stvaraju nevjerojatno intezivan ugođaj u kojem velika projekcija u potpunosti diše zajedno s glazbom.
Ulaznice po cijeni od 30Kn prodavaće se u Kino EUROPA/shopu (Varšavska 3) od 27. do 29. prosinca do 18h. Cijena ulaznice na samom ulazu iznositi će 45Kn. Početak koncerta najavljen je za 22h15, a vrata za publiku se otvaraju u 21h30.

promo guy // 21/12/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*