home > njuz > Premijera novog spota grupe Bad Blood

kontakt | search |

Premijera novog spota grupe Bad Blood

[  ]

Muzička avantura koja je započela prije godinu dana, ponovnim okupljanjem kultnog međimurskog thrashcore banda, doživjela je vrhunac upravo ovih dana - premijerom novog spota grupe Bad Blood, prvog najavnog singla s novog albuma "Silence = Death".


Filmed by Igor Malečić and Igor Raguž
Directed and edited by Igor Malečić
www.facebook.com/Meisterwerk.Productions

Veterani hrvatske metal i hardcore scene, skupina Bad Blood, pod budnim okom Igora "Meistera" Malečića dovršila je miksanje i mastering materijala za novi album "Silence = Death". Treći po redu album Bad Blooda sadržavati će osam pjesama, a ovih dana objavili su prvi najavni spot, u kojem su ostvarili - za hrvatsku metal/hc scenu - rijetko viđenu inozemnu suradnju.
[ Bad Blood - Silence = Death ]

Bad Blood - Silence = Death

SILENCE = DEATH
popis pjesama
1. Freedumb State Of Mind (feat. Gary Meskil / Pro Pain)
2. Predators
3. Enough
4. Mirror Broken
5. Urban Genocide
6. Gratitude (feat. Petar Štokan / .upset)
7. Sins Of Our Fathers
8. Cowards Not Men


Naime, Bad Blood se posebno ponosi što im na albumu i official videu za pjesmu"Freedumb State Of Mind" gostuje Gary Meskil, vokal i osnivač legendarnog Pro Paina. Suradnja je rezultat dugogodišnjeg prijateljstva dvaju bendova, pa je Meskil rado pristao svojim vokalom i pojavljivanjem u spotu uveličati veliki comeback ovog kultnog banda hrvatske underground scene.

Pjesmu "Freedumb State Of Mind" moguće je u mp3 formatu besplatno skinuti sa soundcloud.com/badbloodcro ili www.reverbnation.com/badbloodcro

Bad Blood postoji od 1998. godine, svira mješavinu stilova od Pantere, Pro Paina, Hatebreeda, Sepulture i Lamb Of Goda, uvijek su bili rado viđen live band zbog atraktivnih i energičnih nastupa, a dosad su snimili dva dugosvirajuća demo albuma "Reality Screams" 2000. godine i "To Sin By Silence" godinu dana kasnije.

Bend je novi uzlet doživio početkom 2012. godine, dolaskom novog gitariste Brune Grobelšeka (ex-Throattwister) u bend, a nešto kasnije i basiste Nenada Ratajca (ex - LIV). Preseljenjem vokala i osnivača banda Branka Nađa prije nekoliko godina u Zagreb, band je povremeno djelovao na relaciji Čakovec - Zagreb, pa su tako u veljači prošle godine započeli s maratonskim vikend probama. S novom postavom i novim entuzijazmom. S jednim jedinim ciljem - napisati comeback album, kojim će potvrditi da još nisu za "staro željezo".

Dovršeno je osam pjesama i snimanje započinje u lipnju. Tijekom ljeta marljivo se radi, već se dogovaraju i prve promocijske svirke za jesen, međutim, kada je album krenuo u proces miksanja, dotadašnji bubnjar Ljudevit Binder neočekivano napušta bend.
Bad Blood se našao pred svojevrsnim zidom, međutim, ne odustaju od ovog njima prevažnog projekta, te započinju suradnju s producentom Igorom "Meisterom" Malečićem iz Zagreba. Istovremenom s miksanjem i masteriranjem materijala za album, Malečičev Meisterwerk u suradnji s momcima iz Smartcube Productionsa kreće sa snimanjem spota za prvi singl Bad Blooda, koji upravo imate prilike gledati.

Bad Bloodu je za potrebe snimanja spota uletio Marko Tršinski, bubnjar zabočkih hc prvaka .upset, čiji pjevač Petar Štokan ujedno gostuje na jednoj od pjesama s albuma "Silence = Death".

Stoga, Bad Blood još uvijek traži novog bubnjara, a uvjeti podrazumijevaju da je dotični iz Zagreba ili bliže okolice, da posjeduje vlastitu opremu, da je dobar s duplom bass pedalom i da ima volje i energije dugoročno se pridružiti bendu u promociji novog albuma u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao i radu na novim pjesmama. Zainteresirani bubnjari mogu se javiti na branko2502[at]gmail.com

Bad Blood posebno zahvaljuje Gradu Čakovcu, koji im je pomogao zatvoriti financijsku konstrukciju snimanja albuma.

Više informacija o bendu, novosti, fotke i video materijale pratite na www.facebook.com/badbloodcro

terapija // 24/01/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*