home > njuz > Predstavljen 4. Međunarodni gitaristički festival Omiš guitar fest

kontakt | search |

Predstavljen 4. Međunarodni gitaristički festival Omiš guitar fest

U utorak navečer je u Vip clubu u Zagrebu održana press konferencija/prezentacija ovogodišnjeg 4. Međunarodnog gitarističkog festivala Omiš guitar fest koji će se održati u Omišu od 18. do 20.4. ove godine.

Pred okupljenim novinarima, u opuštenoj atmosferi uz doček sa tradicionalnim jelom grada Omiša - soparnikom i kroštulama, konferenciju je moderirala Irena Perišić. Prezentacija Omiš guitar festa započela je predstavljanjem gostiju i razgovorom sa predsjednikom gradskog vijeća grada Omiša Dr. Zvonimir Močićem i to nakon kratke minijature na električnoj gitari vrhunskog gitariste Josipa Pešuta. Gospodin Močić je istaknuo koliko je festival važan za sam grad Omiš i njegove stanovnike, naglašavajući da je samo prošle sezone, u vrijeme trajanje festivala Omiš posjetilo preko 200 gostiju iz 20 zemalja zbog čega je iznimno sretan što će se Omiš guitar fest nastaviti i ove godine želeći festivali dug i sretan život. Nakon nastupa još jednog vrhunskog gitariste, Branka Bogunovića - Pifa, koji je uz neskriveno oduševljenje novinara, virtuozno na akustičnoj gitari odsvirao svoju skladbu, konferencija je nastavljena razgovorom sa ravnateljem festivala Nenom Munitićem i članom organizacijskog odbora festivala Antom Pupačićem -Pupijem, ujedno i osobom zaduženom za natjecatelje na električnim gitarama.

Pokretač i ravnatelj Omiš guitar festa Neno Munitić izrazio je svoju veliku zahvalnost gradu Omišu, predsjedniku Ivi Josipoviću na pokroviteljstvu i što je prošle godine svojim osobnim dolaskom uveličao festival, kao i svim sponzorima i donatorima koji su prepoznali važnost i veličinu festivala naglasivši kao veliko priznanje što im se nakon suradnje sa globalnim kompanijama poznatim po gitarskim žicama poput Strings by mail i Elixir Strings, nedavno javila i prestižna francuska kompanija Savarez - Rolls Royce među gitarskim žicama. Naglasio je i da su posebno ponosni što se do sada na natjecanje prijavilo preko sto natjecatelja i to iz svih krajeva svijeta poput Nepala, meksika, Norveške, Njemačke, Poljske, Armenije, Rusije, Italije itd. ali i da su prijave otvorene još dva dana odnosno do 5.4.2013. Gospodin Munitić naglasio je i da su vrlo ponosni što sva sredstva zarađena od prodaje ulaznica finalne večeri u kategoriji električne gitare doniraju Udruzi za brigu o djeci sa posebnim potrebama Agape.
[  ]

Član organizacijskog odbora festivala Ante Pupačić - Pupi, govorio je o djelu natjecanja posvećenog električnoj gitari i mladim gitaristima koji se prijavljuju na natjecanje istaknuvši da se uvijek među njima krije neki neotkriveni talent. Kako je u pitanju ipak bila prezentacija gitarističkog festivala, organizator su se pobrinuli i za izvan serijske goste. Tako je nakon razgovora sa Munitićem i Pupačićem nastupio Ansambl Laurum - mladi hrvatski komorni ansambl sastavljen od učenika jednog od najboljih klasičnih gitarista današnjice prof. Carla Marchionea, koji ujedno nastupaju i kao gosti festivala u hotelu plaža u Omišu 19.4.. Valja svakako naglasiti da Ansambl Laurum čine četiri mlada profesora: Hrvoje Ton, Tamara Perc, Vlade Brzović i Antonio Rumenović.

Pred kraj Press konferencije je govorio graditelje gitara Žaljko Stubičar koji je također izrazio svoju naklonost Omiš guitar festu potvrđujući to i doniranom gitarom izrađenom od hrvatskog drveta i vrijednosti od oko 5.000 eura koju će osvojiti pobjednik u kategoriji klasične gitare bez ograničenja u godinama. Nakon službenog djela press konferencije i razgovora sa gostima, po završetku je Ansambl Laurum izveo još jednu skladbu koju će izvoditi i na Omiš guitar festu.

Po svemu sudeći, Omiš guitar fest već je u svojoj četvrtoj godini postojanja dosegnuo status jednog od najznačajnijih međunarodnih gitarističkih natjecanja u ovom djelu svijeta, a tko će od natjecatelja osvojiti prestižne nagrade i titulu najboljeg od najboljih, saznat ćemo nakon 20. travnja ove godine.

promo guy // 03/04/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*