home > njuz > SLURP festival - Terry Lee Brown Jr 13.07. i Silicone Soul 03.08. na Slurpu!

kontakt | search |

SLURP festival - Terry Lee Brown Jr 13.07. i Silicone Soul 03.08. na Slurpu!

Najavljujemo headlinere na Slurp! festivalskim događanjima u srpnju i kolovozu: poznati tech-house producent i DJ Terry Lee Brown Jr će na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule nastupiti 13. srpnja, dok će legende elektronske plesne glazbe Silicone Soul Hrvatsku posjetiti 03. kolovoza 2013.

Slurp! događanja ovog ljeta zadržavaju festivalski koncept kroz 4 pojedinačna događanja tokom ljetne sezone, po jedan svakog mjeseca (lipanj, srpanj, kolovoz i rujan). Okupiti će najpoznatija imena domaće i regionalne elektronske glazbe i cijenjene inozemne goste na nekoliko živopisnih pozornica tvrđave Punta Christo u Štinjanu kraj Pule, a održati će se u četiri termina: 15. lipnja, 13. srpnja, 03. kolovoza i 28. Rujna 2013.. Uz već najavljene Petra Dundova 15. lipnja i Mr. C-a 28. rujna, ovom prilikom line up-u se pridružuju : Terry Lee Brown Jr 13. srpnja i Silicone 03. kolovoza.

Terry Lee Brown Jr/Plastic City/DE

A.k.a. Norman Feller smatra se članom međunarodne elite house producenata i jednim od vodećih imena originalnog europskog deep i tech house zvuka već gotovo 20 godina. Jedan je od onih kojih se istarska i primorska party publika rado prisjeća iz zlatnih vremena partijanja, budući da je Terry 1998. nastupao u Ambasadi Gavioli, 2002. u opatijskom Colosseumu, godinu kasnije na Rabac Summer Festivalu te posljednji put 2007. na Hallowindu u Medulinu i svaki put ostavio odličan dojam.

Terry DJ-ira od 1989., a glazbu stvara od 1993. 1995. pokreće, danas kultnu etiketu Plastic City za koju izdaje svoj prvi album "Brother For Real", a na koji danas gledamo kao na preteču tehc-housea s inkonporiranim elementima jungle i trance glazbe. ''Brother For Real'' izazvao je ogroman interes javnosti, čak i na tržištu Velike Britanije i SAD-a, a britanski Muzik uvrstio ga je u top 10 albuma 1996. godine. Drugi album "Chocolate Chords" slijedi uspjeh debija : američki Mix Mag uvrstio ga je u top 5 albuma 1997. Treći album "From Dub Til Dawn" nastavlja Terrijevu tradiciju žanrovskog naslanjanja na house i spaja teži bass groove sa toplom atmosferičnom produkcijom i fragmentiranim vokalima s nagalskom na zvuk i ritam što rezultirala fuzijom housea, duba i two stepa. Danas Terry iza sebe ima 7 albuma, 30-ak singlova i 20-ak DJ kompilacija, među kojima najpoznatiji serijal ''Terry's Cafe'', kojeg je pokrenuo još 1997. Četrnaesati po redu ''Terry's Cafe'' izašao je prošle godine, čime je ovaj serijal postao jedan od najdugovječnijij, najcjenjenijih i najprodavanijih DJ mikseva svih vremena.

Silicone Soul/Darkroom Dubs, Soma Quality Recordings/UK
10 years of Darkroom Dubs tour


Od prvog pojavljivanja na vodećem škotskom Soma Quality Recordingsu 1998. koju vodi još jedan legendarni škotski dvojac, Slam; Craig Morrison i Graeme Reedie aka Silicone Soul zauzeli su posebno mjesto na prenapučenoj sceni elektronske plesne i house glazbe zahvaljujući dubini i kvalitetnih njihovih glazbenih radova, poznavanju glazbenog naslijeđa i stalnog glazbenog razvoja. Spadaju među rijetke glazbenike koji su se, unatoč prilici da iz underground zakorače u mainstream, odlučili ostati vjerni svom originalnom izričaju.
Takva prilika pružila im se 2001. Nakon izdavanja planetarnog hita "Right On" (featuring Louise Claire Marshall) po kojem su i danas najpoznatiji. Manje je poznato da se u tom hitu krije sample "Right On For The Darkness" Curtis Mayfielda, no zato se zna da je razvalio plesne podije i radio postaje širom svijeta, da ga je potom izdao Virgin, Ultra i Jive i da se i danas često vrti. No, iako su tih godina zakoračili u poslove s tzv. ''major'' izdavačkim kućama i svjetskim mega-festivalima, 2003., na opće iznenađenje osnivaju vlastitu izdavačku kuću Darkroom Dubs i time se vraćaju u underground izdavaštvo i clubbing. Specifičnost Darkroom Dubsa je i ta što sami Craig i Graeme gotovo da i ne izdaju vlastitu glazbu kroz njega, već promoviraju glazbenike poput Ralpha Lawsona, Martineza, Anthonya Collinsa ili Extrawelta. Oni se pojavljuju, uglavnom kao selektori za Darkroom Dubs kompilacije, koje su ubrzo postale neizostavni sadržaj svakog deep-tech house DJ casea.
Unatoč povratku u underground, Silicone Soul do danas su nastupali diljem svijeta, kako po brojnim festivalima, tako i po klubovima, u Hrvatskoj posljednji put u Sirupu 2010. i Stereo Dvorani prošle godine. Njihov nastup na Slurp! festivalu dio je njihove europske turneje na kojoj slave 10 godina Darkroom Dubsa.

Slurp! festivalska događanja održavaju se na jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo na istoimenom malom poluotoku u blizini Štinjana i Pule, nasuprot Nacionalnom parku Brijuni. Tvrđava je sagrađena 1862. na 45 metara nadmorske visine, prostire se na više od deset tisuća četvornih metara i s nje puca pogleda na pulski zaljev. Tvrđavu odvaja duboki rov preko kojeg vode tri ulaza, a u unutrašnjosti se nalaze tri dvorišta iz kojih je moguće ući u podzemne prostorije ove fascinantne građevine. Javnosti je postala poznata kao kolijevka Seasplash festivala, a nakon što je udomila Outlook, najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, postala je popularna diljem svijeta kao top festivalska lokacija i destinacija, oduševljavajući sve koji su je do sada posjetili.

Early bird ulaznice po cijeni od 50 kuna za pojedinačno Slurp! festivalsko događanje za posjetitelje iz Hrvatske i zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije mogu se nabaviti na službenoj web stranici festivala

promo girl // 23/04/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*