home > njuz > Najavljen CEST IS D'BEST

kontakt | search |

Najavljen CEST IS D'BEST

Danas je u Zagrebu u prostoru Hotela Palace održana konferencija za novinare na kojoj su organizatori i predstavnici sponzora najavili i predstavili program sedamnaestog po redu Međunarodnog uličnog festivala Cest is d'Best koji će se ove godine održati od 5.do 12. lipnja.

U sklopu festivala Zagrepčani i njihovi gosti imat će priliku kroz sedam dana uživati u bogatom glazbenom, likovnom i performerskom programu u sklopu kojeg će nastupiti oko 500 izvođača iz 15 zemalja. Parkovi ulice i trgovi u centru Zagreba postat će šarena i vesela pozornica , a organizatori predviđaju da će i ove godine u festivalu uživati više tisuća građana i turista.

"Performeri koji će ove godine nastiupiti na festivalu svojim će akrobatskim, žonglerskim i mađioničarskim vještinama će očarati zagrebačku publiku koja u posljednjih nekoliko godina izvrsno reagira i u velikom broju prati njihove nastupe. Drago mi je što će osim mene publika u Zagrebu moći vidjeti potpuno nove performerske skupine , dok je ovo meni oproštajni nastup na Cest is d' Best festivalu " - izjavio je Gavin Hay koji je prije 10 godina po prvi put nastupio na ovom festivalu i ostao živjeti u Zagrebu.

Na Trgu bana Josipa Jelačića i ove će godine tijekom festivala zaživjeti "Žuja performer plac",na kojoj će svaki dan nastupati veći dio performera i to svakoga dana od 10,00 do 22,00 sata. Iznad trga će se tradicionalno već petu godinu za redom zavijoriti festivalske zastavice nastale u sklopu likovnog natječaja na koji se ove godine odazvalo 40 umjetnika. " Zagrebačka pivovara prije četiri godine prepoznala je vrijednosti koje festival promovira i prihvatila svoju društvenu odgovornost podržavši ga kao zlatni sponzor budući da Cest is d'Best mnogo znači za kutulrnu i turističku ponudu grada, ne samo na nacionalnom već i na međunarodnom nivou. Ovim putem također najavljujemo degustaciju naših proizvoda u subotu 8 .lipnja između 17 i 18 sati" - izjava je Tine Puhalo voditeljice odnosa sa javnošću Zagrebačke pivovare.

Likovni program na konferenciji je predstavila njegova voditeljica Dijana Nazor koja je istaknula da je ove godine bilo otvoreno ukupno pet natječaja na koje je pristiglo puno radova kako iz Hrvatkse tako i iz svijeta. " Vrlo sam zadovoljna odazivom i kvalitetom pristiglih radova te vjerujem da će likove instalacije i radovi izloženi u sklopu festivala privući pažnju brojnih posjetitelja i prolaznika u centru grada i u prostoru Arena Centra gdje ćemo ovog i sljedećeg vikenda održavati radionice za sve zainteresirane posjetitelje."

Također novinarima se predstavio i direktor Arene Centra Mike Pugh "Sretni smo što možemo doprinijeti realizaciji festivalskih ciljeva odnosno promociji kulturnog uličnog izražaja, ali ponajviše što dijelimo važan cilj: stavljanje osmijeha na lica naših posjetitelja te očaravanje istih sa akrobatskim izvedbama kao i razveseljavanje djece sa mađioničarskim trikovima. Duh festivala će zauzeti svaki kutak i prolaz u Arena Centru s početkom od ovog vikenda, a sve Vas pozivamo da nam se pridružite."
Prostor Zrinjevca ponovno će biti oaza za najmlađe i obitelji jer će svakodnevni program sadržavati više različitih koncerata, kazališnih predstava, likovnih radionica i performerskih nastupa za najmlađe, a u večernjim satima Zrinjevac postaje mjesto susreta brojnih plesača i ljubitelja latino ritmova. Kao glavni pokrovitelj programa namjenjenog najmlađima od 2010. je tvornica Dukat ispred koje je voditeljica odnosa sa jašvnoću tvrtke Kristina Klarić Rubčić izjavila da su Izuzetno sretni što su i ove godine dio šarmantnog, zabavnog i rasplesanog festivala na ulicama Zagreba. Sigurno smo da će Cest i ove godine biti prepun dječjeg smijeha, kreativnosti i znatiželje. Posebno su najavili već tradicionalnu i vrlo popularnu "Dukatino utrku beba" koja će se održati u subotu 9.lipnja.

"Ponovno smo , vjerujem uspješno odgovorili izazovu i pripremili program koji će zadovoljiti mnoštvo posjetitelja svih generacija i ukusa te pretvoriti Zagreb u živahnu europsku metropolu. Dovodimo preko 500 izvođača koji će u više od 300 sati programa tijekom dva najavna vikenda u Arena Centru i u periodu od 5 do 12 .6 u centru grada izvesti preko 300 sati programa i to na 7 pozornica. Svakako bih najavio koncerte Marijana Bana i Diktatora u četvrtak, 6.6., zatim Gustafa u petak 7 .6. te Jinx-a u subotu 8. 6. Zahvaljujem festivalskom timu, sponzorima i medijima na odličnoj suradnji zbog čega s ponosom možemo pozvati građane i goste Zagreba na 17. Međunarodni ulični festival Cest is d′ Best." Izjavio je direktor festivala Zlatko Petrović Pajo.

KONCERTI NA CVJETNOM PLACU:

MARIJAN BAN I DIKTATORI - Možete li zamisliti Bana u kolaboraciji sa diktatorom? Nemoguće, jel' da. Ali ako je Diktatora pet I ako tako dobro sviraju - stvar je moguća pa čak I poželjna. A Ban, kao Ban , nizat će za Vas svoje najbolje stihove, svoje najveće hitove , svoje morske vile I ruzinave brodove, sve dok od diktature ne ostane samo " 'ajmo svi skupa". Ovo vam je ujedno I kondicioni trening za more.

GUSTAFI - Većina od nas sigurno ima ponekog prijatelja iz Istre i svaki put kada ga/je vidimo zarazi nas svojom energijom, otkačenošću, veseljem .E, pa Gustafi su takvi prijatelji na N-tu potenciju. Doći će iz svog Vodnjana, okrenuti vam život naopako, uvući u svoj svijet zabave i nesputane radosti. Kako ćete poslije,kada odu ? Lakše, ako im dopustite da vam napune baterije.

IVANA RUSHAIDAT & A LITTLE DROP OF POISON - Ako volite Toma Waitsa a zanima vas kako njegove stvari zvuče kada ih pjeva krhka djeva, ako općenito volite blues , onda je ovo pravi koncert za vas. Ivana I njeni dečki, (sve glazbene ale) uvući će vas u svoj doživljaj bluesa a vi ćete tu prekrasnu glazbu još dugo nositi u sebi.

JINX - Ako smijemo reći svoje mišljenje Jinxsi su jedan od glazbeno najelegantnijih bendova u nas. Glazba je vrhunska a vokal "kozmički". Zabavni u pravoj mjeri, ozbiljni u pravoj mjeri, ma što reći? Fini jedni ljudi. Uživajte u njihovom koncertu. Predobro da bi se propustilo.

POZORNICA "CHARLIE"

Kroz ovih 17 godina kako radimo Cest, pozornica kod Charliea (mala pozornica) uspjela je stvoriti svoju tradicionalnu publiku. Pomno birana glazba, novi bendovi, zarazno mladenačko veselje kako izvođača tako i slušatelja odavno su ovoj pozornici uskratili pravo da se zove MALA. Ove godine kod Chaliea možete slušati :

LOONEY TOONES - Naši prijatelji iz ovog veselog i odličnog benda već su vam poznati. Kada su prvi put nastupali kod nas nisu svi stali na pozornicu pa su svirali i iz publike. Provod je bio nezaboravan a nema nikakvog razloga da tako ne bude i ove godine. Ako vas je potrebno razveseliti i zabaviti - znajte da mi uvijek nudimo najbolje- Looney Toones su lijek za neraspoloženje.

NATAŠA I BORIS - Naši dragi prijatelji i gosti iz Slovenije , Nataša i Boris,poslije 4 godine opet su na Cestu. Borisove majstorije na gitari i Natašin fini i senzualni glas kombinacija su koja džez standardima daje jednu novu dimenziju. Poslušajte i uživajte

VALERIJA NIKOLOVSKA QUARTET - Još jedno ime koje ne treba posebno predstavljati. Ljubitelji jazza uživat će u najljepšim standardima , maštovitim aranžmanima I divnom Valerijinom glasu. Kao veliki ljubitelji jazza sa ponosom Vam nudimo ovaj glazbeni doživljaj.

RADIO AKTIV - REGE, REGE, REGE- Ne, ne slušate žabe, to mi gromoglasno najavljujemo bend Radio Aktiv iz Pule. Oni, pogađate, sviraju rege i to odlično. Još jedna od veselih i plesnih svirki na Charlieu - zagarantirana.

BLUE WORLD - Svojevrsna mini super-grupa, sačinjena od vrhunskih glazbenika iz raznih bendova okupljena oko glazbe koju iz sveg srca vole svirati. Atmosfera nostalgije, ugođaja iz finih Bečkih kavana iz nekog romantičnijeg vremena. Neočekivane obrade klasike ili gipsy swinga. Melodija koje znate ali ih sigurno niste čuli tako fino i virtuozno odsvirane.

ERIC TARANTOLA - Ovaj moderni trubadur sa juga Francuske, donosi na zagrebačke ulice široku paletu zvukova svirajući nekoliko instrumenata poput trombona, gitare, bubnja …

ERRICHETTA UNDERGROUND - Errichetta Underground je Klezmer/Balkan sastav, rođen 2008 na ulicama Rima. Od tada su odrasli i stasali na pozornicama europskih klubova, festivala i ulica a sačinjni su od francuskog saxofoniste poljskog porijekla, mladog rimskog jazz virtuoza na saxofonu, jednog filmskog redatelja na bubnjevima te braće i prijatelja koji sviraju harmoniku, trombon, kontrabas ili klarinet...prema potrebi. U kojoj god varijanti da sviraju, njihova energija će vas natjerati da plešete cijelu noć.

COBARIO - AUSTRIJA
Glazbeni trio iz srca Austrije svoju glazbu opisuje kao"gipsy classic" sa primjesama Španjolskih, Irskih i Orijentalnih zvukova. Izbrusili su se kao ulični svirači na brojnim Europskim festivalima a sada je red došao da ih predstavimo i našoj publici.

ALTERNATIVA U SUMRAK -"Kada umjetnost okružiš sa svih strana, ona raste u vis"
U terminu rezerviranom za ovu akciju slušat ćete slijedeće bendove:

Seineje nastao u gimnazijskim danima kao kantautor jedinac. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Svoju glazbu opisuju kao ekspresivni romantični folk.

Nina Romić-Predvodnica nove kantautorske scene i zasigurno jedna od najcjenjenijih hrvatskih singer songwritera mlađe generacije. Osvojila je kritiku i publiku diljem Hrvatske i regije pa time zasjela na većinu top lista za 2012. Nastupa sa peteročlanim bendom koji doprinosi intimnoj atmosferi sa etno/folk i psihodeličnim utjecajima.

Zvonimir Varga-Neopterećen bilo kakvim strahotama aktualnih društvenih i političkih zbivanja, Zvonimir Varga se u svojim pjesmama dostojanstveno posvećuje vječitoj temi - ljubavi. Njegova najveća snaga je baratanje riječima i odmjerenim stihovima u čulnom svijetu obraćajući se ženskoj muzi inspiracije.

Ivana Picek- kantautorica je pjesama koje su sve samo ne obične. Njen drugi album izdan za nezavisne izdavače prema mnogim portalima svrstan je među najbolje albume 2012. godine. U pjesmama se mogu čuti razni instrumenti poput ksilofona, ukulelea, harmonike, usne harmonike, gitare.

Svemir- je četveročlani zagrebački bend okupljen oko materijala kantautorice Zvonke Obajdin. Iako je glazba koju izvode u mnogočemu klasično kantautorsko žensko pismo, zbog zanimljivih aranžmana i strastvenih izvedbi, ipak izmiču svrstavanju u uobičajene ladice.

Mika Male- su alternativni rock sastav iz Zagreba.Njihova intimna poetika isprepliće se s kompleksnim glazbenim aranžmanima. Zanima ih ono što skrivaju slojevi svakodnevnih lica koje nabacujemo, poniru u dubine ljudskog i iskreno progovaraju o tome što se tamo odvija.

Miki Solus & bend- za sebe kažu u biografiji: "Thug life" i tako se može i najbolje opisati. Ringišpil se vrti, krafna ubija Boga, mrtva vjeverica i sladoled od jagode... Sve te slike možete doživjeti na njegovim neponovljivim nastupima

Radost!-se nazivaju retro post rock bendom, članovi se kunu u nedostižne legende avangarde poput Beefhearta, Residentsa i Zappe, a uspoređivali su ih sa svim i svačim od Gang of Four preko Buldožera do Arsena Dedića i Tome Bebića. Kompromisno ih možete smatrati kombinacijom Funkadelica i Kinksa koji su upravo počeli slušati kraut rock, a žele da im album zvuči poput Jesus Lizarda uz koji solo od Slayera.

promo girl // 25/05/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*