home > njuz > ŠPANCIRFEST 2013 - Još dva dana do početka

kontakt | search |

ŠPANCIRFEST 2013 - Još dva dana do početka

Špancirfest Arena Pozornica ponovo otvara svoja vrata za sve noćne ptice željne zabave. Na atraktivnoj lokaciji kod Gradske sportske dvorane uz rijeku Dravu, svake večeri za vrijeme trajanja Špancirfesta, od 22 sata pa sve do 6 sati ujutro, špancirere koji žele Festival dobrih emocija iskusiti do krajnjnih granica, zabavljat će mnoga zvučna imena europske i svjetske klupske scene, izvrsni bendovi, a na njoj će se odigrati i službeni After program.

Popis gostujućih DJ-a je dug no izdvajamo francuski duo DJ Jean Marie-K i perkusionista Manu Lokole, koji će otvoriti Arena pozornicu. Tu je i legendarni njemački EDM hit-maker Tomcraft, vruća i erotična DJ-ica Niki Belucci, dok će svoju varaždinsku premijeru doživjeti australski duo Progress Inn i beogradski techno majstor Dejan Miličević.

Osim izvrsnih DJ gostovanja, ove će godine, u dane kada na Antena Zagreb pozornici Špancirfesta neće biti programa (ponedjeljak-srijeda), na Arena pozornici svirati bendovi poput Sane, Kandžije i Gole žene dok je ponedjeljak 26. kolovoza rezerviran za rock trash zabavu uz uvijek popularnog gosta - Maria Kovača.

Špancirfest Arena Pozornica će u četvrtak i nedjeljom biti domaćin After programu, gdje vas nakon izvrsnih koncerta u gradu, očekuje glazbena zabava uz Diskobajagi i to kao službeni after nakon koncerta Skunk Anansie, 'Buraka After' uz CFSN DJ-a Phillipea i goste iznenađenja tijekom i nakon nastupa afro-elektro atrakcije Buraka Som Sistema i Triggerfingers na Starom gradu te za zatvaranje jubilarnog 15. Špancifesta, after naziva Dance Hard & Rock, uz vrsnog zagrebačkog DJ-a imena Kneža.

Kako bi se svi zainteresirani mogli sigurno zabaviti, i ove je godine svake večeri od 23 do 6 sati osiguran besplatni Pan bus do i od Špancirfest Arena pozornice.

U prodaji je i dalje dostupan ograničen broj festivalskih ulaznica za Arena pozornicu po cijeni od 150 kuna za svih 10 dana Špancirfesta, te neograničen broj dnevnih ulaznica od 20 do 70 kuna, ovisno o danu programa, s tim da je cijena ulaznice do ponoći uvijek niža. Ulaznice se mogu kupiti putem Entrio prodajnih lokacija i online.

----------------------------------------------------------------------

Špancirfest već nekoliko godina njeguje posebni program kreative, namijenjen prije svega djeci i mladima, koji će ove godine imati svoje najveće i najbogatije dosadašnje izdanje.

Na sjenovitom prostoru iza varaždinske katedrale, uz ulicu Jurja Habdelića i ove će godine niknuti "Park kreative", čarobni svijet inspiracije za djecu i mlade ljude, koji će svih deset dana održavanja Špancirfesta, uz pomoć iskusnih voditelja punih dobrih emocija, moći istražiti vlastitu kreativnost i talente te ostaviti svoj trag u povijesti festivala.

Kao i svaki puta, Špancifest će posjetiteljima i u ovom segmentu pružiti program sastavljen od provjerenih radionica iz prošlih godina te novog, svježeg sadržaja. Popis ovogodišnjih kreativnih radionca najveći je do sada, a s obzirom na popularnost i edukativnu vrijednost ovog programa, "Park kreative" je postao jedan od važnijih sadržaja Festivala dobrih emocija, na što je organizator, Turistička zajednica grada Varaždina, izuzetno ponosna.

Mladi špancireri i njihovi roditelji ove će godine moći uživati u ovim radionicama:

Mala škola hrvatske tradicionalne kuhinje
Mala škola hrvatske tradicionalne kuhinje je zabavno-kreativna igraonica sa pravim tijestom, brašnom i kuhinjskim predmetima. Zapravo se radi o igri kuhanja i pečenja tradicionalnih jela i slastica našeg podneblja na način kako su to radile nekadašnje domaćice, naše bake; bez suvremenih kućanskih pomagala u prostoru uređenom i opremeljenom na autentični, starinski način, kao što su izgledale stare, skromne varaždinske kuhinje od prije stotinjak godina.

Bajkaonica
Bajke imaju posebnu ulogu u odrastanju i teško je zamisliti da netko od nas nije strepio nad Ivicom i Maricom ili poželio svijet gledati očima Palčića. Radionica "Bajkaonica" svijet bajki donosi na nov i svjež način pružajući djeci jedinstveno iskustvo dvojezičnog čitanja bajki te popratnim zabavnim sadržajima (bojanjem, crtanjem i sl.) kojima se djeci pružaju osnove stranih jezika.

Smjehaonica - radionica osmijeha i dobrih emocija
Jedan smiješni zmaj imenom Spuki živio je na jednoj smiješnoj planeti zvanoj Spukson Šmukson. Dovedite mališane i saznajte koga je Spuki na varaždinskim ulicama sreo? Kako se zabavljao? Zašto se gradom orilo "ha-ha, he-he, hi-hi, ho-ho, hu-hu"? Nakon priče o špancireru Spukiju, nakon razgovora i smijeha, zajedno ćemo crtati i izrađivati maskice s veeelikim osmijesima, a s ciljem da ovogodišnji Špancirfest učinimo još šarenijim i veselijim.

Španciraonica
Za one željne likovnog izražavanja, Španciraonica će biti savršeno utočište. Sudionici će oslikavati vlastite, autorske zastave, koje će biti izložene u Parku kreative, oslikavat će se
interaktivne konstrukcije od drva i ljepenke, s rupom za glavu za fotografiranje, a tijekom Špancirfesta će nastati i instalacija sastavljena od maski izraženih od papira, oslikanih rukama i prstima malih sudionika.

Dječji glazbeni svijet
Prve korake u svijet jedinog istinskog univerzalnog jezika - glazbe, donosi "Dječji glazbeni svijet". Klinci će u opuštenom okruženju moći istraživati zvukove i funkciju mnogih edukativnih i zanimljivih glazbenih instrumenata, naučiti osnovne melodije te možda osnovati i prvi bend.

Baja buf
Ples, predstava i igra za bebe. U za za njih posebno opremljenom prostoru (sigurnom za spontano kretanje, a u kojem su prisutni i roditelji) odvija se interakcija između glumaca, plesača i beba te se tijekom svake pojedine radionice izvodi drugačija predstava. Tijekom te neverbalne komunikaciji bebe usvajaju vještine komunikacije s nepoznatim odraslim osobama i svojim vršnjacima.

Foto Vidi Onica
Fotografija je IN, a prvi kontakt s njezinim čarolijama polaznici osnovnošklskog uzrasta moći će ostvariti kroz jednu od novih radionica - Foto Vidi Onicu. Od camere obscure, gotovo zaboravljenih negativa i razvijanja filmova, digitalne fotografije pa do shvaćanja filmske fotografije, klinci zainteresirani za vizualno izražavanje kroz objektiv fotoaparata uživat će u svakom trenutku.

Filmsko kazalište ili kazališni film
Mladi budući glumci i redatelji će zajedno s vrhunskom (a i slavnom) ekipom u pet dana snimiti kratki film na temu ljubavi, dramaturški podijeljen u pet scena u kojima će se naći i ispred, ali i iza kamere glumeći, pjevajući, režirajući i animirajući lutke. Sva ta kreativna energija pretočit će se u filmsko djelo koje će se prikazati zadnji dan radionice, a poslužit će i kao promo film Špancirfesta

Kuća koze Roze
Poznati varaždinski dječji zbor Štigleci osmislio je brdo aktivnosti za sve koji vole veselje, glazbu i zabavu. U Kući koze Roze sudionici će se moći zabavljati sa domaćicom - Kozom Rozom i drugim Štiglec likovima, održavat će se zabavna radionica klavira - Klaviraonica, Štigleci će imati otvorene probe u parku, igrat će se društvene igre, organizirat će se karaoke show, a večeri su rezervirane za pravo malo glazbeno kino.

promo guy // 21/08/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*