home > njuz > TRODNEVNO OTVARANJE SUBKULTURNOG CENTRA U ZAGREBU!

kontakt | search |

TRODNEVNO OTVARANJE SUBKULTURNOG CENTRA U ZAGREBU!

TRODNEVNO OTVARANJE
SUBKULTURNOG CENTRA U ZAGREBU!
OD PETKA 27. DO NEDJELJE 29. RUJNA 2013.
UKLJUČUJE: OTVARANJE KLUB.-A, OTKRIVANJE SPOMENIKA JOEU STRUMMERU, BLOCK PARTY I JOŠ MNOGO TOGA!

Na proljetnom predstavljanju programa Tvornice kulture najavljeno je otvaranje Subkulturnog Centra (SKC), ekstenzije Tvorničke djelatnosti, čija je misija širenje urbane kulture u njezinim brojnim inačicama: glazbi, kazalištu, književnosti, filmu, likovnoj umjetnosti. Nakon više mjeseci rada i priprema prvi dio SKC-a bit će svečano otvoren na trodnevnim događanjima u samom centru Zagreba od petka 27. do nedjelje 29. rujna.

SUBKULTURNI CENTAR

Subkulturni Centar smješten je u Pavla Hatza 14-16, na zagrebačkom zelenom valu u smjeru istoka, s desne strane nesporedno prije križanja s Palmotićevom ulicom. U dvorišnom kompleksu već uspješno radi Beertija, dok se u petak svečano otvara klub naziva Klub., a samo dvorište će se neslužbeno preimenovati u Trg Joea Strummera. To je, dakako, samo dio ambicioznog plana u kojem će se u SKC-u u bližoj budućnosti otvoriti nakladnička kuća i TV studio, studentski hostel i još mnogo različitih sadržaja.

PETAK, 27.9.2013. OD 20 SATI
OTVARANJE KLUB.-A I OTKRIVANJE SPOMENIKA JOEU STRUMMERU


Od petka, 27. rujna, Zagreb će postati bogatiji za još jedan klub u kojem će mjesta biti za različite glazbene žanrove i izvođače, od rock'n'roll, punk i indie bendova do elektronike, DJ-a i live actova. S kapacitetom od 200-250 ljudi, mogućnosti dva odvojena floora, radnim vremenom do 4 ujutro i djeljenjem dvorišta s Beertijom Klub. ima najbolje predispozicije postati novi glazbeni epicenter Zagreba.

U Klub. se ulazi iz dvorišta Subkulturnog Centra koje će od petka neslužbeno nositi ime velikog Joea Strummera, lidera grupe The Clash, čiji će kip u prirodnoj veličini biti otkriven u petak. Kip koji će dominirati trgom djelo je akademskog kipara Marina Marinića, a plan projekta je postavljanje još umjetničkih izložaka tematski vezanih uz povijest rocka.
Sukladno "novoj lokaciji" čast da prvi nastupe u Klub.-u pripala je trima bendovima čiji zvuk je neraskidivo vezan sa Strummerovom ostavštinom: Radio Clash, Rektalni front (koje predvodi kipar Marin Marinić) i Discohernia, disco/punk/noise mašina Nedeljka Mikca, dizajnera i arhitekta Klub.-a. Najsretniji gosti moći će pritom osvojiti i netom objavljenu kompilaciju "Hits Back" grupe Clash u izdanju Menarta.

Uz navedena tri benda u Klub.-u će biti i punk rock slušaonica, a za indie/rock/punk program u Beertiji pobrinut će se DJ ekipa iz Kultivatora.

Ulaz u SKC, na otkrivanje spomenika, koncerte u Klub.-u i Beertiji i cjelonoćnu zabavu je besplatan.

SUBOTA, 28.9.2013.
BLOCK PARTY - OD 16 DO 22 SATA


Sunčano i toplo vrijeme s visokim temperaturama preko 20 stupnjeva obećavajuća je prognoza za veliki Block Party koji će se u subotu 28. rujna od 16 sati održati na Trgu Joea Strummera.
Zamišljen po uzoru na "kvartovske zabave" subotnje događanje ponudit će šarolik sadržaj, od outleta CD-a i ploča Dallasa, Menarta, Aquariusa i Croatia Recordsa, prodaje stripova, sajma nakita, odjeće i obuće udruge Kloto do crtanja zagrebačkih grafitera, a sve začinjeno nastupima DJ-a te raznovrsnom hranom i pićem.

Ulaz je, naravno, besplatan.

BLACK LIGHT PRESENTS STROBELYX LIVE - OD 22 DO 4 SATA

Glavna glazbena događanja u subotu održat će se u Klub.-u uz poznati progam Black Light na dva floora. Na glavnoj pozornici svoj premijerni nastup imat će Strobelyx, elektronski projekt Janka Novoselića, jednog od naših najboljih bubnjara nove generacije. Podršku će mu dati Edin Haliti, član grup Disco'N'Action i Rrramon!, a za VJ-ing će biti zadužen polygon.
Na drugom, bass flooru za pultom će se izmjenjivati Mvja, Skelevibes i DMT.

Ulaznice po cijeni od 20 kn do 00:30, odnosno po 30 kn nakon 00:30 moći će se kupiti na blagajni Klub.-a.

NEDJELJA, 29.9.2013.
NEDJELJNO MOOVANJE - OD 10 DO 18 SATI


Nedjeljno moovanje planirano je kao opuštajuće dnevno druženje na Trgu Joea Strummera uz DJ program i štandove brojnih izlagača sa subotnjeg Block Partyja. Početak je planiran u 10, a sve skupa trajat će do 18 sati uz besplatan ulaz.

OTVOREN BEERTIJA KLUB. U RIJECI
Otvaranje Klub.-a i SKC-a dolazi dva tjedna nakon početka rada riječkog Beertija Kluba smještenog na Trsatu, nedaleko od studentskog kampusa. Prostor je kombinacija Beertije (dnevni kafić, noćni DJ program) i Klub.-a koji se nalazi u podrumu i planiran je kao prostor za koncerte i DJ-e, kapaciteta oko 150 ljudi.
Već samo otvaranje diglo je na noge cijelu Rijeku. Gomila gostiju ispunila je cijeli klub i ulicu ispred, a svi su imali samo riječi hvale za novi prostor u pomalo uspavanoj Rijeci.

NAJVEĆA HRVATSKA MREŽA KLUBOVA

Otvaranjem Subkulturnog Centra dovršit će se postavljanje najveće mreže klubova i koncertnih prostora u Hrvatskoj u koju su uključeni Veliki i Mali pogon Tvornice kulture, Beertija i Klub. u Zagrebu te Beertija Klub. u Rijeci.

Ukupno pet prostora kapaciteta od 150 do 1800 gostiju otvara nebrojene mogućnosti glazbenicima i umjetnicima kako iz Hrvatske i susjednih zemalja, tako i iz cijelog svijeta. Program kojim je Tvornica kulture u proteklu godinu dana postala vodeći klub naše regije sad će moći biti obogaćen nastupima DJ-a i bendova različitih žanrova i profila.

promo guy // 24/09/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*