home > njuz > Vinkovci rockaju u petak i subotu

kontakt | search |

Vinkovci rockaju u petak i subotu

Vinkovci rockaju dvodnevna je manifestacija u čast vinkovačke alternativno - kulturne scene koja će po prvi puta u Zagrebu predstaviti velik broj eminentnih imena hrvatske i vinkovačke urbane kulture, kao i neka nova s kojima će se zagrebačka publika upoznati po prvi puta. Vinkovce će predstaviti deset rock bendova, četiri književnika i četiri strip crtača, a uz to sve pripremaju se i neke premijere!

U petak, 14. ožujka. od 19 sati, svoje stvaralaštvo predstavit će četiri vinkovačka književnika: Gordan Nuhanović, Vladimir Bakarić, Pajo Pakšu (pravim imenom Boris Racanović) te Marija Renić.

U sklopu ovog dijela programa Vladimir Bakarić i Marija Renić zagrebačku će publiku upoznati s djelatnostima biblioteke za mlade "Grafiti" koja djeluje unutar ogranka Matice Hrvatske u Vinkovcima.
Večer s književnicima moderirati će poznati književni i kazališni kritičar Srđan Sandić, a poeziju kultnog Satana Panonskog pročitat će Vladimir Andrić, član glumačkog ansambla Gradskog kazališta "Joza Ivakić" iz Vinkovaca.
[  ]

U subotu, 15. ožujka, također od 19 sati, predstavit će se se eminentni hrvatski crtači stripova, također vinkovčani: Dubravko Mataković, Krešimir Zimonić, Nenad Barinić i Miron Milić.

Ovom prilikom najavit će se Salon Stripa, bijenalna manifestacija hrvatskog strip stvaralaštva koja se ove godine, po treći puta, održava u Vinkovcima.
Dubravko Mataković, jedan od najznačajnijih hrvatskih stripaša i frontmen grupe Septica, će u subotu premijerno predstaviti svoj novi album stripova Bijelo govno, nastavak kultnog strip albuma Govno! Na predstavljanju će mu se pridružiti izdavač Milan Tomas, a predstavljanje stripaša moderirat će veliko ime hrvatske kulturne scene, Gordan Nuhanović.

U glazbenom dijelu programa nastupit će deset aktualnih vinkovačkih bendova. Vođeni snažnim imenima hrvatske estrade, popularnim Punčkama, legendarnim Pogrebom X (bend Satana Panonskog) koji je oduvijek rušio granice dobrog ukusa te vinkovačkim pionirima Septicom i The Karambolom i u Zagrebu lociranim Electric Žareom, vinkovčani će predstaviti još neke adute vlastite glazbene scene. Igor Djeke, poznat i kao Harp Explosion, pokazat će koliko virtuoznosti može proizaći iz usne harmonike, a mladi vinkovački bendovi koji nikad nisu izašli izvan granica istočne Slavonije, koliko kreativnosti postoji u gradu na Bosutu. Najnovija glazbena pojačanja Vinkovaca dolaze u obliku bendova Green Shade, Fectum, Štajgajs i Nenad.

I u glazbenom programu pripremaju se premijere! Septica će po prvi puta svirati dvije nove pjesme, "Ilegalna destilerija" te "Daj mi krila Sokole" koje, nakon dugogodišnjeg kretanja ovog benda u relativno sličnom glazbenom smjeru, zvuče potpuno drukčije od svega što je Septica ikad stvorila. Novi zvuk članovi benda opisuju kao mješavinu countryja i etno stila u tipičnom septičarskom aranžmanu.

The Karambol će također predstaviti nove uratke! Bend je nedavno kao najavu nadolazećeg albuma izbacio singlove "Zadrži dah" i "Čudne njuške", a u Zagrebu će premijerno publici odsvirati ostatak pjesama koje će se krajem godine moći naći na novom izdanju The Karambola u izdanju Croatia Recordsa.
Nažalost, Neću žvake oću kusur zbog logističkih problema neće moći nastupati na Vinkovci
rockaju.

Kako bi ova priča bila u potpunosti zaokružena, za glazbenu selekciju u pauzama između bendova te nakon koncerata pobrinut će se dobri duh hrvatskog rock'n'rolla, čovjek koji je prvi snimio velik broj vinkovačkih i drugih demo bendova, Zdenko Franjić koji će na Vinkovci rockaju ujedno predstaviti svoj label Slušaj najglasnije.

Ulaznice po cijeli od 30 kuna za jedan dan i 50 za oba se u pretprodaji mogu kupiti u Zagrebu u Rock klubu Ribnjak (Ribnjak 1), glazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 13) te u Vinkovcima u caffe baru Walkow (H. D. Genschera 23c). Važno je napomenuti kako je broj ulaznica ograničen.

U suradnji s HŽ Putničkim prijevozom organizatori su osigurali popust na povratne karte do Zagreba iz svih kolodvora u Hrvatskoj i Sloveniji. Popust od 40% ostvaruje se isključivo na povratnu kartu u periodu od 13. do 16. ožujka. Prilikom kupovine prijevozne karte važno je naglasiti kako je ista kupljena u svrhu pohođenja Vinkovci rockaju. Popust će postati valjan u trenutku ovjeravanja prijevozne karte žigom od strane organizatora manifestacije.

Chillout Hostel (Tomićeva ulica 5A) u Zagrebu također je osigurao popust za noćenje posjetiteljima manifestacije! Cijena noćenja uz predočenje ulaznice iznosi 99 kuna po osobi.

promo girl // 12/03/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover: IO ima čak 20 albuma inspiriranih Jules Verneom

IO ima čak 20 albuma inspiriranih Jules Verneom

| 05/05/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Frenkie predstavio album

Frenkie predstavio album "Manifest" i video spot za pjesmu "Identitet"

| 03/05/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Folk-punk cabaret bend

Folk-punk cabaret bend "Šarijanata" predstavlja prvi singl i spot "Beyond the End of the Road"

| 02/05/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Matej Krajnc ima još jedan singl o Horviju s dugačkim imenom

Matej Krajnc ima još jedan singl o Horviju s dugačkim imenom

| 01/05/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: JEREMIAH CYMERMAN na 1. maj ima online party

JEREMIAH CYMERMAN na 1. maj ima online party

| 30/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*