home > njuz > Novi album labinske grupe LOELL DUINN

kontakt | search |

Novi album labinske grupe LOELL DUINN

Novih 10 pjesama labinskog etheral neo-folk benda Loell Duinn (izgovara se 'lo-el d^in') na proljetni ekvinocij ugledalo je svijetlo dana. Počevši s 21. ožujka drugi službeni album "Karpatia" dostupan je na audio i video web streamovima, kao i u digitalnom te CD formatu. Koncept novog albuma je "Susret Istoka i Zapada" u duhovnom, metafizičkom, kulturnoumjetničkom i povijesnom aspektu... Dakle mistično putovanje kroz povijest sudbina, emocija i vjerovanja znanih i neznanih ljudskom rodu. Ne zanemarujući dakle vrijeme i prostor u potpunosti, taj bi se "susret" desio (dešavao) na prostorima Balkana (u nama i van nas, u naše vrijeme i prije nas) u imaginarnoj zemlji zvanoj KARPATIA koja predstavlja "dom" svih različitih naroda što su se na tim prostorima sretali kroz povijest i, u tim susretima, spojili nespojivo u duhovnosti, kulturi i glazbi!
[ Loell Duinn ]

Loell Duinn

Cijeli proces stvaranja vezan uz album u rukama je benda, od samog snimanja i produkcije koju potpisuje gitarist i jedan od osnivača Alen Zarifović, do vizualnog identiteta benda. Album izlazi za labinski nezavisni label - OSA Media. Izlazak albuma prati singl "Mina".

"Mina" je pjesma pjevana na jeziku koji ne poznaje nikakve gramatičke oblike te lingvistička pravila... pjevana jezikom srca, razumljiva je onima koji slušaju svojim srcima. Loellci spremaju i koncertnu promociju albuma širom regije kao i nastupe na festivalima u Poljskoj, Nizozemskoj i Italiji, naravno kreću i priprema za snimanje spota. Podsjećamo i na najavni singl albuma koji je izašao na valentinovo 14.02.2014 - pod nazivom "La Fage" (čitaj: la faje - hrv. lice).

"La Fage" je skladba koja prolazi 3 etape glazbenog putovanja i preobražaj koji ono donosi. Izmjenjuju se glazbeni stilovi, instrumenti, atmosfera te sukladno tome i vokalna dionica koja okrunjuje ovu skladbu kako kroz bez-tekstualnu vokalizaciju, tako i kroz tekst koji je pisan na mozarapskom* jeziku.
*(izumrli jezik šire pirenejsko-mozarapske skupine, kojim su se tijekom srednjeg vijeka, u vrijeme maurske okupacije, na području Španjolske služili Mozarabi, odnosno Židovi i kršćani preobraćeni na islam.)
[ Novi album

Novi album "Karpatia"

Na albumu su svirali:
OLJA FROLO - Glas, udaraljke
ALEN ZARIFOVIĆ - Klasična i akustična gitara, udaraljke
GORAN BREZAC - Bubanj, udaraljke
PATRIK ŠĆIRA - Klavijature, samplovi
SAŠA BOŠKOVIĆ - Bas gitara
IVONA KIRŠIĆ - Flauta
MARINO MATOŠIĆ - Harmonika

Kontakti: Alen Zarifović, loellduinn@yahoo.com , M: 0955359223
Goran Brezac, goranbrezac@gmail.com , M: 0989608920

Produced by Loell Duinn.
Recorded at Loell Duinn Studio & RKUD Rudar Raša Studio.
Engineered & Mixed* by Alen Zarifovic
*except "Rising Sun" - Mixed by Ferid Hukic, remixed by Alen Zarifovic
Mastering by Frederic Chaplain at Magic Mastering Studio (FR).
Orchestrations & programing by Patrik Scira & Alen Zarifovic.
Lyrics* by Alen Zarifovic & Olja Frolo
*except "La Fage" - assembled from Traditional Jarchas
*except "Rising Sun" - Nikola Pilipovic & Alen Zarifovic
Artwork by Alen Zarifovic & Olja Frolo
Photography by:
Ronald Gubic ("Kažun" inside booklet) & Dragan Gligic ("Female figure" cover)

Kontakti: Alen Zarifović, loellduinn@yahoo.com , M: 0955359223
Goran Brezac, goranbrezac@gmail.com , M: 0989608920

KRATKA BIOGRAFIJA BENDA:
Loell Duinn ( lo-el d^in ) "rodio se" u proljeće 2003. kao rezultat raznih glazbenih projekata koji datiraju još od 1995., a uzimajući razne oblike kako su se vremena mijenjala i stvari događale. Osnivaju ga Alen Zarifović i Olja Frolo te kao duo, od dva vokala, klasične i akustične gitare, počinju izvoditi. Ubrzo ugošćuju razne glazbenike, odlične u izvođačkom smislu, ali nespremne na ovu vrstu glazbenog putovanja.

Hod kroz vrijeme i nova iskustva nastavljaju priključenjem dva nova člana: izvanrednim osobama, iskusnim i talentiranim glazbenicima Goran Brezac i Patrik Šćira sa kojima Loell Duinn postaje potpun i stabilan projekt koji nastupa na najvećem svjetskom festivalu alternativne glazbe "Wave Gothik Treffen" 2010 godine u njemačkom gradu Leipzig-u. U potrazi za akustičnim nijansama u zvuku, bendu se priključuje kvalitetna glazbenica, flautistica Ivona Kiršić te u toj postavi Loell Duinn nastupa na najvećem istočnoeuropskom festivalu alternativne glazbe "Dark Bombastic Evening 3" (Alba Iulia, Rumunjska, 2011.) te izdaje svoj prvi nosač zvuka "Retrospective 2003-2008" za labinskog izdavača OSA MEDIA a u svjetskoj distribuciji njemačkog distributera QUARTIER 23.



Zvuk i potencijal grupe obogaćuju dva nova člana Marino Matošić i Saša Bošković sa kojima Loell Duinn postaje "bogati" septetet te kao takav sprema novi album i nastavlja nastupati u mnogim koncertnim prostorima kao i na najvećem europskom Medieval-Fantasy festivalu "CastleFest" u Nizozemskoj (Lisse, 2012.). Pri pisanju tekstova, koriste se raznim jezicima: hrvatskim, lokalnim dijalektom (labinjonski), engleskim, švedskim, te naposljetku i izmišljenim jezicima. Za interpretaciju dijela, upotrebljavaju žičane instrumente, bubanj i udaraljke, flautu, harmoniku te meditativni ugođaj i "koloristiku" suvremenih klavijatura i sempliranih orkestralnih i etno zvukova.

Sve skladbe skladane su kao vokalno-instrumentalna djela težeći nježnim, melankoličnim melodijama povezujući etno - folklorističke elemente u modernoj izvedbi. U skladbama
kombiniraju zvukove našeg lokalnog istarskog podneblja sa Arapskim, Španjolskim te Balkanskim temama uz povremenu uporabu zakonitosti klasične glazbe i povijesnih melodija renesanse i baroka u modernoj izvedbi. Na prvi dan proljeća 2014. izlazi drugi album "Karpatia".

Link na facebook stranicu grupe.

promo guy // 24/03/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.22 - THE SIIDS

Diskont TV no.22 - THE SIIDS

| 15/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: THOT realizirali

THOT realizirali "Hüzün", drugi singl s nadolazećeg albuma "DELTA"

| 14/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kako zvuči Van Halenov

Kako zvuči Van Halenov "Jump" kad ga izvodi 30ak klinaca?

| 13/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Meštar" novi singl ST!LLNESS feat. Hram

| 11/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*