home > njuz > SZIGET FESTIVAL 2014 - Sziget festival sve šareniji

kontakt | search |

SZIGET FESTIVAL 2014 - Sziget festival sve šareniji

Nova imena koja su upravo pridodana sve šarenijoj ponudi Sziget festivala pokrivaju sve žanrove glazbe: Deadmau5, Axwell, Bombay Bicycle Club, The Kooks, Crystal Fighters, Anti - Flag, Djaikovski ft TK Wonder & MC Wasp... Ovo je nastavak prethodno objavljene liste na kojoj su - da spomenemo samo neke - Queens of the Stone Age, The Prodigy, Placebo…

Sziget festival je poznat po svojoj raznolikoj ponudi, a Sziget 2014 posebno će biti posvećen "open mind" tradiciji. Na već najavljenu listu organizator ponovo nudi nova imena, mnoge nove uzbudljive izvođače koji će svakako držati publiku budnom pred pozornicama Sziget festivala!

Ovogodišnji tzv."Dan 0", odnosno 12. kolovoza je također vrlo poseban ne samo po Queens of the Stone Age - već i po Deadmau5. Kanadska EDM superzvijezda, revolucionarni elektronski umjetnik, učesnik najvećih festivala. Kao što je poznato on čini glazbu koja je promijenila pop kulturu. Do danas njegova kraijera ima samo uzlaznu putanju.

Istog dana nastupa i Anti - Flag, ultra provokativni punk rock bend iz Pittsburgha, poznat po svom energičnom glazbenom ritmu i oštrim tekstovima. Njihova glazba i poruka je poziv na akciju za ljude svih nacionalnosti i uvjerenja da se usredotoče na stvaranje Sutra kao bolje mjesto za sve…

U periodu redovitih festivalskih dana nova imena su:

Axwell - globalna ikona dance scene, pet puta nominiran za Grammy imao je malo vremena za odmor nakon lovorika u proteklom desetljeću? U karijeri koja ga je od švedskog podzemlja dovela na vrhu top lista, on je uskrsnuo kao idol moderne house glazbe.

The Kooks će također odigrati svoj karakterističan i moderan britanski post- punk, podsjećajući nas malo i na 60-te. Grupa Luke Pritchard-a dolazi iz Brightona a na Sziget najavljuju promovirati i pjesme sa njihovog novog albuma, a što će za njihove obožavatelje biti svakako veliko iznenađenje.

Bombay Bicycle Club će također izvesti svoj set pred Sziget publikom. Njihov najnoviji album je inovativan, kao lijepa zbirka pjesama koja će izdržati test vremena…Pjesme su im spoj eksperimentalne elektronike i indie rock-a po kojem je grupa u početku i postala poznata.

Glazba Crystal Fighters spaja tradicionalne baskijske akustične glazbene elemente s mutnim bas elementima i euforičnim elektro zvukovima uz mješanje labave chill - wave i brze dubstep - electro glazbe. Na ovaj način grupa izvodi kompleksnu glazbu i spaja toliko žanrova tako da možemo reći da trenutno ne postoji nitko drugi u alternativnom plesnom svemiru poput njih.

Nakon uspješne glazbene karijere tijekom dva desetljeća, Kiril Dzajkovski iz Makedonije bez sumnje je jedan od najuglednijih kao i hvaljenih elektro umjetnika s Balkana. On slovi kao jedan od producenata koji pionirski uvode Balkan zvuk u moderne plesne produkcije! Globalno poznat kao "Balkan Beat fenomen". Na Szigetu ćemo moći gledati Djaikovski ft TK Wonder & MC Wasp.

Ukusno, stilski uglavnom umjerena tempa, u biti melankoličan, ali uplifting je ono što čini Girls in Hawaii. Oni stvaraju magičnu atmosferu sa svojim indie pop. Na Sziget dolaze iz Belgije da predstave svoja unikatna čuda i svoj najnoviji album "Everest".

Mount Kimbie ima važnu ulogu u stvaranju novog obrazca za elektronsku glazbu. Njihov utjecaj proteže se daleko izvan ugla plesne underground glazbe. Za duo iza kojeg sada stoji legendarna Warp etiketa - to znači kao stabilan nastavak njihovog rada u nadolazećim godinama.

Wild Beasts - sofisticirana guitarska glazba u kojoj jedva da se može osjetiti malo folk rock-a. Njihovoj glazbi ne nedostaje monumentalnosti, a njihov zaštitni znak je glas pjevača i gitarista Hayden Thorpe-a. Bili su nominirani za Mercury Prize prije dvije godine za album "Two Dancers", a na Sziget dolaze da predstave svoj album "Present Tense" objavljen u veljači te da nas uvedu u labirint synthpop-a.

Ulaznice po povlaštenoj tzv."Advance 1" tarifi dostupne su do 30. travnja na svim ovlaštenim prodajnim mjestima kao i na web shopu.

Više informacija o programu, ulaznicama, smještaju kao i mogućnostima dolaska na Sziget dostupne su na web stranici: www.szigetfestival.com

Uskoro ponovo nova imena kao i dopune programskih aktivnosti! Zamislite ispunjenje vaših snova na Otoku slobode na Sziget festivalu koji će se održati od 11-18 kolovoza u Budimpešti…

promo guy // 02/04/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*