home > njuz > KSET - koncertni program u lipnju...

kontakt | search |

KSET - koncertni program u lipnju...

01.06. koncert: DELYRICUM (Hrvatska) + THERON TOURETT TRIO + MAGELLAN (Hrvatska)

DeLyricum održava najvažniji koncert u dosadašnjoj karijeri. Nakon niza uspješnih nastupa diljem Hrvatske i šire, nakon nekoliko sjajnih svirki u KSET-u, ovaj bend po prvi puta izvodi nove pjesme, koje tijekom lipnja počinju snimati u legendarnom Cosmo studiju za svoj prvi album. Također, u KSET-u će se premijerno prikazati i njihov novi video spot za pjesmu "Vjeruj Sebi", biti će zanimljivih gostovanja i kvalitetne zabave. Dođite po svoju dozu endorfina i među prvima poslušajte kako će zvučati dugo očekivani album. Sve informacije o DeLyricumu...
Theron Tourett Trio + Magellan sačinjavaju klavijaturist Theron Tourett ( Bogumil Kulaga ), bubnjar JD Rhythm ( Đuro Dobranić ) i basist Mislav Ivanko koji sviraju tvrdi, čisti hip-hop sa laganim primjesama drum'n'bassa, dok MC Ivan Vuković a.k.a. Magellano repa svoje zakopane, panoptične strofe proizvodeći hologramski napad na vaša osjetila. Bend postoji oko godinu dana i sastavni je dio Sinestet kolektiva, udruženja koje okuplja najbolje hrvatske hip-hop umjetnike, djelujući beskompromisno, stvarajući iz duše, rušeći postavljene norme i vračajući se samoj srži hip-hopa. Bend izvodi uživo obrađene pjesme sa brojnih dosadašnjih Sinestet nosača zvuka (Uglazbljeni Snovi i Druge Bolesnoće, Ponovno Čovjek..), koji su nezavisno izdani preko istoimene udruge. Više o Theron Tourett Triju kao i o ostatku Sinesteta i cjelokupnoj filozofiji kolektiva možete pročitati na www.sinestet.com.
Ulaznice po cijeni od 20kn možete kupiti na blagajni Kluba. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 21 sat.

02.06. koncert: LESBIANS ON ECSTASY (Montreal) feat. GROODANJE (Zagreb)

Unikatni brand u plesnoj glazbi. Duhovit, politički i seksi. Četveročlani Lesbians On Ecstasy serviraju nam pregršt popularnih lezbijskih šlagera koji mame na densflor i bez utjecaja stimulata. Pljačkajući besramno hitove Tracy Chapman i Melisse Etheridge, uspoređuju ih s queer uzorima Tribe8, Team Dresch i svakako Indigo Girls. L.O.E. ne sampliraju njihove stvari nego ih ubacuju i miješaju u jedinstveni spoj formi tema ili tekstova stvarajući suludi disko hit s satiričkim političkim stavom. Formaciju čine elektronički bubanj-sampler-bass-dobarglas, a stilski bi se mogli smjestiti negdje između electro-clasha, hard-techna i pravovjernog pop-a, a neki bi rekli i između Le Tigre i Peaches. Vole ih i "straight" tipovi. Prije i nakon koncerta sviraju Groodačice na Cedeima.
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35kn možete kupiti u Dancing Bearu i KSET-u. Na ulazu će koštati 45kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

05.06. koncert: WHO KILLED JACKIE WHITE - The Best Of White Stripes (Zagreb) + ONLI-TU (Rijeka)

U KSET-u se po prvi puta održava koncert posvećen White Stripesima koji su prije godinu dana održali nezaboravan koncert u Zagrebu. Nastupit će zagrebačka grupa Who Killed Jackie White koja izvanredno izvodi pjesme White Stripesa i koja na jesen kreće na europsku turneju. Predgrupa će im biti preludi riječki duo Onli Tu koji su svakim dosadašnjim nastupom oduševili publiku u KSET-u.
Ulaznice u pretprodaji 25kn, pretprodajna mjesta KSET (Unska 3), Dancing Bear (Gundulićeva 7), KSFF (Filozofski fakultet), te prodajna mjesta Eventima (www.eventim.hr). Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 sat.

06.06. koncert: SAGAR (Slovenija/Indija) + DRAŽEN FRANOLIĆ - NIMAI ROY (Hrvatska/Indija) @ dvorište KSET-a

Mariborska skupina Sagar postoji već 10 godina, a prošle je godine u New Delhiju izdala svoj novi album Ragas na kojem su nam donijeli sintezu jazza i indijske tradicionalne i klasične glazbe. Autor većine skladbi je gitarist Igor Bezget koji je na slovenskoj jazz sceni prisutan već dosta godina. Glazba na albumu nastala je spontano, a izvrsni indijski glazbenici Sharat Chandra Shrivastava i Gyan Singh, mladi nosioci bogate glazbene tradicije, svojom nam virtuoznošću pokazuju bit najstarije glazbene kulture. Osnova muzike su harmonija jazza, indijska medodija i ritam, upotpunjen sa mješavinom zapadnih i afričkih ritmičkih uzoraka. Album Ragas kritičari su uvrstili među najznačajnije slovenske međunarodne jazz-etno projekte, a karakteriziraju ga svježe ideje i vrhunski muzičari. Uz njih večer će upotpuniti i hrvatski virtuoz Dražen Franolić kojeg ste već dosta puta imali prilike čuti u KSET-u. Franoliću koji će svirati perzijski oud ovoga će se puta pridružiti i njegov suradnik Nimai Roy na indijskoj tabli.
POSEBNA NAPOMENA: Zbog velike vrućine koja se očekuje na dan održavanja koncerta po prvi ćete puta imati priliku slušati koncert u dvorištu KSET-a. Ovom bi se prilikom htjeli posebno zahvaliti Fakultetu elektrotehnike i računarstva što su nam uskočili u susret i omogućili održavanje koncerta u dvorištu.
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35kn možete kupiti u Dancing Bearu i KSET-u. Na ulazu će koštati 45kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

08.06. događanje: TOM WAITS DAY

Cjelodnevni program posvećen Tom Waitsu.
09:00 - 15:00 jutarnje kafenisanje uz Waitsovu glazbu
15:00 - 20:00 projekcije filmova:
1) Night on Earth
2) Down by Law
3) Coffee and Cigarettes
20:00 - 00:00 videoslušaonica + iznenađenja
DJ's: Diane, Tomo, Kožinski Bori
Upad tokom cijelog dana BESPLATAN.

09.06. koncert: JAMARAM (Njemačka) + GENETIC PLANT (Hrvatska)

Jamaram su osmeročlani njemački reggae bend koji su prošle godine u KSET-u potpuno neočekivano napravili pravu ludnicu. Za one koji ih niste imali prilike čuti njihova muzika bazira se na reggaeu sa primjesama soula, funka, salse, latinske i world muzike. Uživo zvuče odlično i energično što potvrđuje činjenica da u Njemačkoj (a sada i u ostatku Europe) uredno pune dvorane od po više stotina, pa ćak i tisuća ljudi. Više informacija možete pronaći na njihovoj web stranici www.jamaram.de. Ovoga puta potporu će im pružiti domaće snage Genetic Plant u čijoj se sirovoj i energičnoj reggae glazbi osjeća i doza psihodelije.
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25kn možete kupiti u Dancing Bearu i KSET-u. Na ulazu će koštati 35kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

12.06. koncert: MISTER NO (Split) + JELLY BELLY (Zadar)

Mister No je grupa nastala u Splitu 2000. godine. Izvode isključivo autorske stvari, i to obrade pjesama pjesnika Slavena Sliškovića Slije, koji je ujedno i vokal. U pop rock žanru sa sjajnim tekstovima i glazbom koja jednostavno stvara atmosferu za uživanje na ovom nastupu će predstaviti materijal iz Slijine nove zbirke "Tvoja Je Nevinost Popularna U Mojoj Ulici". Tekstove možete pogledati i na slija.blog.hr. Jelly Belly je bend osnovan sredinom 90-ih kao noise rock grunge trio. Kroz par godina i koncertiranja te mijenjanja postava danas postaje sjajan alternativni grunge bend, sa zvukom poput Foo Fightersa, Queens of the Stoneage, Mudhoney i sl. Ovaj zadarski sastav sada broji četiri člana, a kvaliteta i energija njihovog repertoara obećava sjajan nastup.
Ulaznice po cijeni od 20kn možete kupiti na blagajni Kluba. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 21 sat.

13.06. utakmica: HRVATSKA - BRAZIL
Ulaz se otvara u 20 sati, utakmica počinje u 21 sat. Upad BESPLATAN.

15.06. koncert: RAMIREZ (Zagreb)

Sukladno nazivu novog studijskog albuma "Copy/Paste" objavljenog u izdanju DOP Records i Menart, Ramirez ponavljaju sve uspješne korake iz dosadašnje glazbene karijere, a jedan od važnijih koncertnih trenutaka benda bila je i promocija debi albuma koja se također događala u KSET-u. S novog albuma zasad je aktivan i uspješan prvi singl "Ništa Posebno", dok se za drugi "Amerika" snimaju ekskluzivni materijali na jednom sasvim neobičnom road tripu po New Yorku. Prvi samostalni koncert u Zagrebu nakon izlaska novog studijskog albuma dočekanog odličnim reakcijama kritike, Ramirez namjerno ponavljaju na mjestu uz čije su slušaonice i koncerte svi članovi benda glazbeno stasali.
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30kn možete kupiti u Dancing Bearu i KSET-u. Na ulazu će koštati 40kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

18.06. utakmica: HRVATSKA - JAPAN
Ulaz se otvara u 14 sati, utakmica počinje u 15 sati. Upad BESPLATAN.

19.06. koncert: VATRA (Virovitica)

Nakon samo 7 godina od prvog diskografskog uratka grupa Vatra vraća se na pozornicu s četvrtim albumom nazvanim Aritmija. Koncertnu promociju albuma Aritmija odrzat će u KSET-u, kada će svim fanovima predstaviti nove stvari. Producent je i ovaj put provjereni suradnik, kako ga vole nazvati članovi Vatre, "6. član benda" Denyken. Pjesma Ruska je prvi single s albuma, te na top listama glazbenih postaja kuca na prve pozicije. Ako znamo koliko grupa Vatra uživa na pozornici, te da su prema mnogima sjajan i svirački uigran bend, čeka Vas Vatrena večer u KSET-u. Na osvježenoj web stranici uz informacije o bandu možete pročitati i sve novosti vezane uz album.
Ulaznice u pretprodaji 25kn, pretprodajna mjesta KSET (Unska 3), Dancing Bear (Gundulićeva 7), KSFF (Filozofski fakultet), te prodajna mjesta Eventima (www.eventim.hr). Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

20.06. koncert: CAMERA MIX (Italija)

Camera Mix je projekt nastao 2002. godine u Bologni. U početku su stvarali atmosferičnu glazbu dok se u zadnjih godinu dana počeli stvarati glazbu bližu elektronici, noisu i mračnom houseu. Svirali su diljem Europe (Beč, Bratislava, Milan, Paris...), a ovo će im biti prvi nastup u Zagrebu. Na njihovim nastupima svaka je večer drugačija, a trenutno izvode performans nazvan Overdub Rumena, gdje je zvuk iz klavijatura izmiješan sa vokalom, loopovima i ritam mašinom. Na ovom eksplozivnom nastupu uz klavijature i ritam mašinu, korisit će i svoja tijela i razne visualse. Posjetite
Ulaznice po cijeni od 20kn možete kupiti na blagajni Kluba. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 21 sat.

21.06. koncert: ASPECT (Bibinje) + E.N.D. (Zadar) + MEGERA (Bibinje)

Aspect je oformljen krajem travnja 2005. u Bibinju kod Zadra. Bend se koncentrira na isključivo autorski rad, bez guranja u određeni žanr, iako je jasno da se svira metal. U KSET-u će vjerojatno posljednji put nastupiti kao instrumentalni trio, jer od ljeta bend počinje raditi sa vokalom. Od značajnijih nastupa zabilježena je pojava na prvom Demobands koncertu u Purgeraju, kao i nastup na festivalu Ignis Scardonae 2005. E.N.D. ili na je bend iz Zadra koji postoji već punih 9 godina. Mješavina su thrasha, deatha i hard-corea te po prvi puta nastupaju u KSET-u gdje će promovirati svoj novi promo uradak "...to the bones!" koji će biti nabavljiv na licu mjesta. Uz to naglasak će biti na novim stvarima te kojoj obradi od legendi Napalm Death po kojima su već dobro poznati! Nije preostalo puno reći o njima jer se mnogo toga već zna pa navratite na službene stranice i zavirite u njihov "Piccolo Mondo". Megera je vrhunski death/black band iz Bibinja, osnovan još 2000. godine. Počinju kao instrumentalni bend, sa dugim kompozicijama u kojima se moglo osjetiti dosta istočnjačkog melosa. S vremenom dolazi i vokal i tako nastaje sadašnja postava koja je zajedno odradila veliki broj koncerata. U travnju su izdali i svoj prvi demo pod nazivom "Black Blossoms".
Ulaznice po cijeni od 10kn možete kupiti na blagajni Kluba. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 21 sat.

22.06. utakmica: HRVATSKA - AUSTRALIJA
Ulaz se otvara u 20 sati, utakmica počinje u 21 sat. Upad BESPLATAN.

26./27.06. koncert/utakmica: HDNX (Austrija) + PLAN B (Hrvatska) / OSMINA FINALA SP-a

Ovisno o plasmanu Hrvatske reprezentacije u skupini F na Svjetskom prventstvu, eventualna utakmica osmine finala igrati će se ili u ponedjeljak 26.06. ili u utorak 27.06. Tako da ćete jedan od tih dana imati prilike uživati u nogometu, a drugi dan očekuje Vas:
Austrijska četvorka HDNX povezuje se sa terminom brzi energični hardcore punk. Iako mladi bend (2004.) već su svirali sa velikim imenima na underground sceni poput Antimaniaxa, Multiballa, Vanilla Sky itd. U prosincu 2005. ulaze u studio sa Tomom Zwanzgerom iz Antimaniaxa kao producentom i snimaju svoj prvi EP na kojem melodija susreće politički punk-rock. Poznati po energičnim nastupima razveselit će zagrebački KSET koji je na popisu njihove turneje po Europi. Potpora austrijancima biti će Plan B koji su već gostovali u KSET-u. Zagrebačko/labinska četvorka svira brzi, melodični punk-rock. EU meets Balkan!
Ulaznice za koncert po cijeni od 15kn možete kupiti na blagajni Kluba. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 21 sat.
Neovisno o danu održavanja eventualna utakmica osmine finala počinje u 17 sati, upad je BESPLATAN. Ulaz od 16 sati.

28.06. koncert: TUBESTONE (Slovenija) + SURF ROCK slušaonica

Tubestone je slovenska surf rock skupina nastala 1997. godine, čiji zvuk karakteriziraju dvije vodeće gitare koje se međusobno odlično nadopunjavaju, melodičan bas i dinamičan bubanj. Prvi demo "Reverb Hunters" izdaju 2003. godine, dok im 2005. izlazi i prvi album nazvan "Aligretosurfati", a nedavno su snimili i novi videospot za pjesmu "Macaca". Bend radi uglavnom autorske stvari, ali na koncertima znaju odsvirati i najpoznatije hitove ovog žanra. Kako zvuče poslušajte na www.tubestone.com. Prije i poslije koncerta uživajte u muziku bendova kao što su Shadows, Ventures, Bambi Molesters, Penetrators....
Ulaznice po cijeni od 15kn možete kupiti na blagajni Kluba. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 21 sat.

29.06. koncert: MARČELO (SiCG) + PUNK-ROCK HRVATI (Hrvatska)

Nakon fenomenalnog Ajs Nigrutina, u goste nam dolazi još jedan izvrsni reper iz Srbije, Marčelo. Kad je prije nekoliko godina Marčelo izdao svoj prvi album "De Facto", nije dugo trebalo da se glas o njemu proširi širom ovih prostora. Zbog genijalnih tekstova, često uspoređivanim s onima "našeg" Maajke, kojima opisuje socijalnu situaciju u Srbiji (ali se u dobroj mjeri daju prenijeti i na bilo koju drugu susjednu zemlju), Marčelo je ubrzo zaslužio kultni status među hip-hop publikom. Sada, s drugim albumom "Puzzle Shock" i hitom "Otkucaji", Marčelo sve više izlazi iz okvira hip-hopa i definitivno zaslužuje da ga se dođe poslušati na jednom punokrvnom, 90-ak minutnom koncertu. U službi predgrupe je tu domaća grupa Punk-Rock Hrvati, u sastavu 2 MC-a, DJ + gitara, za koje je najbolje jednostavno reći - očekujte neočekivano.
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30kn možete kupiti u Dancing Bearu i KSET-u. Na ulazu će koštati 40kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

promo guy // 26/05/2006

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*