home > njuz > Nova izdanja - DEBELI PRECJEDNIK, JUDETTE, VIBRATOR U RIKVEC vs DAVOR GOBAC

kontakt | search |

Nova izdanja - DEBELI PRECJEDNIK, JUDETTE, VIBRATOR U RIKVEC vs DAVOR GOBAC

Osiječki punkeri Debeli Precjednik / Fat Prezident, koji ove godine slave 20-godišnjicu benda, su 25. septembra 2014 u suradnji sa nezavisnim izdavačem Moonlee Records izdali svoj novi EP dvoumnog naslova "Povijest bolesti".

Debeli Precjednik / Fat Prezident su u 20 godina postojanja izborili kultni status i opravdano važe za jedan najutijecajnijih punkrock/hardcore bendova sa Balkana, što potvrđuje i novi EP "Povijest bolesti". Četiri nove pjesme nastavljaju tamo gdje se završio zadnji album "Bruto Slavo / VBK" (Moonlee Records, 2012) - energičan i nabrijan melodični hardcore/punkrock na najbolji mogući način. 4 nove pjesme i 4 nova punkrock hita. Sve u svemu, Debeli Precjednik / Fat Prezident su bend, koji se bez problema može postaviti rame uz rame bendovima poput Propagandhi, Descendents, Strung Out, Rise Against, Good Riddance, Satanic Surfers, Poison Idea ili SNFU.
Ako ste slučano propustili - pogledajte video za njihovu novu pjesmu "Niste za nas".

EP "Povijest bolesti" je izašao izključivo u download formatu, koji je dostupan za free download putem Bandcamp platforme, gdje ima svaki fan muzike mogućnost, da sam odredi cijenu i time podrži bend i izdavača.

moonlee bandcamp

Ali Moonlee Records i Debeli Precjednik / Fat Prezident su se ovog puta odlučili napraviti još jedan korak više. Iako je "Povijest bolesti" EP izašao kao besplatan download, uz vašu pomoč možda izađe i u fizičkom formatu - kao 7'' vinil. Ako uspijemo putem Moonlee Records i Debeli Precjednik Bandcamp platforme (gdje koristite "name-your-price" opciju) skupiti dovoljno sredstava, odštampati ćemo 500 komada "Povijest bolesti" 7''.

Ideja je jednostavna:
--> Ako uspjemo skupiti 1200 € putem Bandcampa, Moonlee Records će odštampati 500 komada "Povijest bolesti" 7" EP
--> Svima koji doniraju 5 € ili više, ćemo automatski poslati 7'' kad bude spreman (poštarina uključena)
--> Za što veću transparentnost ćemo jednom tjedna objaviti prikupljeni iznos
--> A što ako akcija ne uspije i ne skupimo dovoljno? Žalibog, ali ništa strašno - svejedno ste direktno podržali bend i izdavača u njihovom radu ("Matti je žedan").
--> Ali vjerujemo, da zajedno možemo uspjeti!

------------------------------------------------------------------------------------------

Nakon žestokog prvog singla 'Voli me', alternativnog pop rock benda Judette, pripremite se za osvježavajući i inovativni zvuk pjesme 'Neki drugi gradovi'. Nježna, romantična i drugačija Judette definitivno će nam uljepšati nadolazeću jesen svojim drugim singlom za koji su spot snimili pjevačica Lea L. Radolfi i Branko Banjac, a koji možete pogledati na:



Iako je drugi singl nešto nježniji, pjevačica Lea nas upozorava da se ne navikavamo na nježnu Judette:

'Ova pjesma je ipak malo drugačija od našeg standardnog zvuka. Laganija je i mislimo da će odlično pasati baš u ovo vrijeme, ali već sa sljedećim singlom vraćamo se našem prepoznatljivom zvuku s dosta buke i malo žešćim vokalnim dionicama.'

Svi koji žele Judette vidjeti na djelu pozvani su ovu subotu u zagrebački KSET, gdje će Judette nastupiti kao predgrupa Kinoklubu.

Ovaj mladi i perspektivni bend iz Zagreba osnovan je krajem 2010. godine. tada je bend prijašnjeg imena D'Kidz odlučio okrenuti sa ozbiljnijem autorskim radom i po prvi puta stvaraju i pišu pjesme na hrvatskom jeziku. Autorica teksta je Lea, koja s Karlom Haltrichom potpisuje glazbu, dok je aranžman djelo cijelog benda.

Judette su: Lea Radolfi (vokal), Karlo Haltrich (gitara), Goran Posilović (gitara), Daniel Verbanac (bas), Saša Bošnjak (bubnjevi).

--------------------------------------------------------------------------------

Pančevački ženski bend Vibrator u rikverc je za izdavačku kuću Lampshade media objavio singl "Begbede Wonderbra" - drugi po redu sa novog albuma "Stereo jezik", koji će u narednom periodu biti predstavljen publici kroz sukcesivno objavljivanje singlova.

U pesmi, koja je posveta jednom od najznačajnijih savremenih francuskih pisaca Frederiku Begbedeu, gostuje Davor Gobac, legendarni frontmen benda Psihomodo Pop.

Begbede Wonderbra

"S obzirom na to da je pesma uz ženski zahtevala i muški vokal, naša najveća želja je bila da u njoj gostuje Davor Gobac, kao Begbedeov alter ego. Kada smo Gopca srele pre par godina u Sarajevu, predložile smo mu saradnju, a on je rekao: "Curke, naravno da se vidimo u studiju". Tako je i bilo. Rezultat naše saradnje je pred vama", kažu članice benda Vibrator u rikverc.

Pesma "Begbede Wonderbra" je snimljena u pančevačkom studiju Koka, a kao gosti se pored Davora Gopca pojavljuju Ana Harp (harfa) i Ivan Aleksijević (hemond orgulje), kao i Vladana Turkulj, Valentina Radojčić i Aleksandra Novaković (vokali). Tekst i muziku za singl je napisao Bane Radovanović, koji je uz Aljošu Maleka i producent. Ilustracija i dizajn omota - Nina Milenović Jovanović.

terapija // 26/09/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*