home > njuz > Nova izdanja - PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS, WECREATE, SINAPSA, VAN GOGH

kontakt | search |

Nova izdanja - PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS, WECREATE, SINAPSA, VAN GOGH

WeCreate je peteročlani metal bend iz Hrvatske kojeg su osnovali bivši basist Borna Šincek i gitarist Luka Dobrović 2011. godine. Ubrzo nakon toga, prva postava benda je oformljena i WeCreate je snimio svoj prvi demo/ep "Get Out Alive" na kojem se nalaze tri pjesme ("Intro", "443", "Stranger"). Nakon što je ep bio objavljen, Wecrete je počeo nastupati diljem Hrvatske. U studenom 2012., WeCreate je nastupao u Sloveniji gdje su objavili snimanje svog prvog demo albuma "Of Human Boundaries". "Of Human Boundaries" sadrži 8 pjesama, te je bio objavljen krajem 2012. godine. U veljači 2013., snimili su svoj prvi spot za pjesmu "Our Own Reality". U lipnju 2013., WeCreste je nastupao na "Underwall" festivalu u Zadru gdje su otvorili koncert za Destruction i Xentrix. 28.09. 2014. WeCreate objavljuje novi singl, a ujedno i video za pjesmu "Afflatus". Trenutna postava benda je: Luka Dobrović (vodeća gitara), Tomislav Jeffrey Jemrić (bubnjevi), Ivan Ivković (bass gitara), Filip Godina (ritam gitara) i Danijel Kirin (vokal). U stvaranju glazbe sudjeluje cijeli bend, uključujući mix i master koji radi Luka Dobrović. Bend nastavlja raditi na svojoj glazbi, nadajući se da će dobiti priliku da prošire svoje glasove i teške riffove diljem svijeta.



----------------------------------------------------------------------

Sinapsa je mladi rock bend iz Županje, a radi se o pravom osvježenju na domaćoj glazbenoj sceni. Njihova priča traje već šest godina, no sve je ozbiljnije krenulo 2012. godine natjecanjem na Hypo Teens Music Starsu u Osijeku.

Bend je pobijedio pored mnogih ostalih bendova iz cijele Hrvatske, a osvojili su snimanje pjesme i spota. Sada su to realizirali, a radi se o singlu "Preko trnja do zvijezda".

Glazbu i tekst za singl potpisuje Mario Vestić, dok su za aranžman zaslužni dečki iz benda. Snimili su i spot za pjesmu, a za videoprodukciju su zaslužni Dane Peršić i Slaven Kustura. Spot je snimljen u prostorijama MKC-a Županja te na nekoliko lokacija u Županji.

Članovi benda su: Ivan Zovak (vokal), Petar Ivkić (gitara), Kristian Šokčević (bubnjevi) , Branimir Majačić (bas) , Josip Abramović (gitara) i Juraj Vivana Šokičić (klavijatura).



------------------------------------------------------------------------------

PipsChips&Videoclips, najzagrebačkiji od svih bendova, vraćaju se u subotu 6. prosinca u Dom sportova na najveći koncert svoje karijere kojim će sumirati više od dva desetljeća na sceni. Nepuna dva mjeseca prije koncerta PipsChips&Videoclips pustili su novi singl s aktualnog albuma "Walt", a riječ je o pjesmi "Dementor".

Sjajna stvar s jakim rifom i zaigranim refrenom, koja još jednom pokazuje zrelost u tekstovima Pipsa, dolazi kao četvrti singl s hvaljenog albuma, i to nakon odlične poetične "Htio bih da me voliš", zarazne "Bi li ili ne bi" i "Trubač"-a u kojem gostuje Yaya.



Bend koji svakom svojom svirkom teži perfekciji pred Malom dvoranom Doma sportova izvest će plejadu nekih od najvećih i najvažnijih pjesama kojima su odgojili razne generacije. Pipsi su u toj dvorani samostalno nastupili i davne 1998. između albuma "Fred Astaire" i "Bog", a sada će nastupiti uz veliku i raskošnu produkciju te predstaviti svoj rad počevši od debitantskog klasika "Shimpoo Pimpoo", pa sve do aktualnog hvaljenog "Walt"-a.

U svoj prebogati dnevnik rada Pipsi su upisali i ovogodišnju nagradu Porin za najbolji album rock glazbe koji je pripao albumu "Walt". O uspjehu govori i činjenica da je uradak doživio reizdanje tj. drugu nakladu nakon što je rasprodan, a vani je i "Akustični Walt", DVD izdanje na kojem band akustičnim live verzijama ovjekovječuje sve songove s posljednjeg studijskog izdanja.

-----------------------------------------------------------------------------

Jedan od najpoznatijih regionalnih rock bendova, Van Gogh, objavio je spot za četvrti singl s albuma "Neumeren u svemu". Bend je spot za pjesmu "Skačem skači" snimio na Belgrade Beer Festivalu 17. kolovoza ove godine, a u snimanju i režiji je sudjelovala i njihova mnogobrojna publika.

Fanovi su na poziv benda slali svoje video materijale sa koncerta u Beogradu te su najkreativniji imali čast da se upravo njihov video uvrsti u snimke za spot. Novim spotom grupa Van Gogh najavljuje i veliki beogradski koncert 11. prosinca ove godine.



Vang Gogh su inače nominirani i za prestižnu nagradu MTV Europe Music Awards 2014 u kategoriji Best Adria Act. Glasanje je još u tijeku, a na linku im možete dati svoj glas -

terapija // 10/10/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*