home > njuz > Nova izdanja - Dani'el, Crno dete, BHOP Mixtape serijal, Gatuzo i Bare, Lollobrigida

kontakt | search |

Nova izdanja - Dani'el, Crno dete, BHOP Mixtape serijal, Gatuzo i Bare, Lollobrigida

Talentirani hrvatski synth pop glazbenik Dani'el godinu dana nakon objavljivanja albuma "The Book" predstavlja novi EP "The Book Pt. II: Redemption". EP je najavljen spotom "Sensitive Boy", a osim spomenute pjesme, glazbenik fanovima predstavlja još tri nove. Album se od danas 10. studenog može kupiti preko iTunesa, Amazona te preko Dani'el-ove stranice.

Dani'el već neko vrijeme djeluje na synth pop sceni, a nakon velikog inozemnog uspjeha sve više se predstavlja i domaćoj publici. Njegov album "The Book" pokupio je sjajne ocjene stranih kritičara, a album je i 13 tjedana bio na European Alternative Chartu. "The Book" je bio i broj 1 na Deezeru čak mjesec dana, a verificiran je i od strane Spotifyja. Pjesme "Safe" i "It's Time" s tog albuma je sam Spotify stavio na službenu playlistu.



-----------------------------------------------

Rock grupa Crno dete iz Beograda predstavlja svoj drugi album, "Dževad". Na albumu se nalazi osam pjesama koje spajaju alternativni rock sa improvizacijom, bukom i etno utjecajima.

Crno dete je duo sastavljen od muzičara koji dugo djeluju na domaćoj underground sceni: Milan Bukejlović (Petrol, Kriške, Virvel) - bubnjevi i Damjan Brkić (Klopka za pionira) - gitara, glas. Zajedno rade od 2012. godine. U početku sviraju potpuno improviziranu muziku, stvorenu tokom samog izvođenja. Album "Dževad" je nastao od odabranih improvizacija zabilježenih tokom 2013. godine, pretvorenih u klasične pop/rock pjesme. Materijal je snimljen u jednom danu, na sedmom katu zgrade BIGZ-a u Beogradu.

-------------------------------------------------------

BHOP je BiH/Balkan Hip Hop pokret koji je osnovan 2010. godine kao neprofitni, nepolitički, dobrovoljni i nezavisni kolektiv čiji cilj je promoviranje domaće Hip Hop kulture i kvalitetnih Hip Hop umjetnika i perspektivnih talentovanih pojedinca, skladatelja, producenata i Hip Hop autora.

Prije par dana BHOP je nastavio sa svojom misijom tako što je izbacio novo izdanje BHOP Mixtape serijala sa kojim ekipa nastavlja da promovira Hip Hop kulturu, rap muziku i razne izvođače iz raznih gradova Bosne i Hercegovine i regije.

Projekat je dostupan za besplatno preuzimanje i preslušavanje preko linka.

-------------------------------------------------------------

Dvojac Gatuzo je objavio spot za pjesmu "Povrijedili smo jedno drugo", koju su snimili u suradnji s legendarnim pjevačem Majki, Goranom Barom. Singl najavljuje Gatuzov četvrti album, kojeg će objaviti 25. studenog.



Duet s Goranom Barom komentirao je Damir Trkulja Šiljo, frontmen benda: "Gatuzo je u petak 7. studenog trebao objaviti novi singl koji će se naći na novom albumu. Međutim u utorak sam s Goranom Barom pričao o novom albumu Gatuza i Majki te smo odlučili da će prvi singl s albuma Megalomania biti naš duet Povrijedili smo jedno drugo."

Nadovezao se i Goran Bare:

"Jako cijenim Šilju kao čovjeka i glazbenika te sam rado pristao na suradnju. On sa svakim svojim albumom diže letvicu prema gore. Po onome što sam čuo pjesme će biti radiofonične. Glazbu za sebe se uvijek može raditi, ali Šiljo je posložio stvari u glavi i napravio album za publiku, nadam se da će mu moje gostovanje pomoći da dođe do te publike."

Osim suradnje s Goranom Barom, Gatuzo na albumu sprema i suradnju sa Sašom Antićem iz grupe TBF. Sa Sašom Antićem su snimili pjesmu "Šutnja", a na albumu se osim dvije suradnje nalazi 12 pjesama.

-----------------------------------------------------------

Nakon kraće stanke, bend Lollobrigida donosi video spot za svoj novi singl ''Najbolji život''!
Spot je sniman u Beogradu, a režirala ga je nagrađivana splitska redateljica Marcella Zanki. Priča prati svakodnevnu rutinu front-djevojke benda, Ide Prester, kroz različite situacije na stvarnim lokacijama iz njenog privatnog života - od buđenja, brige o bebi, pripremanja kašice, kupovine na tržnici, vožnje gradom, do svirke s bendom na krovu zgrade u kojoj živi.



'Koji put sami ne znamo što ćemo sa životom u svijetu gdje sve što volimo i pružamo više nije na cijeni. Često smo zbunjeni i pogubljeni. Ali hej - ovo je najbolji život koji imam i koji ti dajem. Ako ti je dovoljan, budi pored mene i uživat ćemo ga zajedno.' - prenosi Ida poruku pjesme.

terapija // 11/11/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*