home > njuz > Nova izdanja - Početni entuzijazam, Srce male rode III, Ledene oči, dreDDup, Rezerve, Hari & Fat sons

kontakt | search |

Nova izdanja - Početni entuzijazam, Srce male rode III, Ledene oči, dreDDup, Rezerve, Hari & Fat sons

Sastav Početni entuzijazam nastao je u jesen 2013. godine kao plod suradnje nekolicine stolačkih (Stolac BiH) poklonika muzike koja je, nakon nešto više od godinu dana, rezultirala javnim predstavljanjem njihovog prvog singla "Još malo". Riječ je o prvoj numeri sa albuma "Nevrijeme" koja je u aprilu/travnju 2014. godine svoj izraz dobila i u formi video klipa .

Nakon poduže pauze, koncem oktobra/listopada sastav je na svom YouTube kanalu objavio spot za svoj slijedeći (drugi) singl. Ovoga puta se radi o naslovnoj pjesmi njihovog prvog albuma "Nevrijeme", odnosno o video uratku kojega potpisuje režisersko-scenaristički dvojac kojeg čine Zdravko Terkeš i Ale Puzić.

Video material je snimljen 25. maja/svibnja 2014. godine u selu Poljice nadomak Stoca, pod čvrstom rukom i oštrim okom kamere Zdravka Terkeša - koji je, također, odgovoran i za montažu istog - uz pomoć "glumačke" ekipe sačinjene od članova sastava te njihove bliske rodbine i prijatelja.

Kompozicija "Nevrijeme" snimljena je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru u maju/svibnju 2014. godine, dok su završni zahvati, za koje je zaslužan producent Saša Karabatak, napravljeni koncem septembra/rujna na istoj adresii.

Tekst pjesme "Nevrijeme" napisao je Igor Borozan, muziku Ale Puzić, dok iza aranžmana stoje članovi "Početnog entuzijazma": Nedim Zaklan (bubanj), Nedžad Zaklan (bas gitara) i Ale Puzić (gitare i vokal).



----------------------------------------------------------------------------------------

Bend Srce male rode III (SMRIII) je trenutno međugradski (Vršac/Beograd/Novi Sad) sa sedištem u Vetrogradu (Vrscu). Aprila 2014 je počelo snimanje pesama "Isijavanje" i "Sve je stalo" (koja je finalnoj fazi produkcije) u studiju "Ilić", Vršcu. Pesma postoji u dve verzije, produkciju potpisuju Ivan Ilić i SMRIII.
Snimljen je i spot za pesmu "Isijavanje" čija je promocija i premijera održana u klubu "Rupa" (Dom omladine Vršac) 21.11.2014
Autor spota je Davor Ratković uz veliku pomoć ostatka benda. Spot je sniman u dve garaze u potpuno samostalnoj organizaciji i realizaciji. Trenutno nemamo izdavača i radimo potpuno nezavisno i samostalno.

Današnji bend SMRIII sačinjavaju:
Davor Ratković-vokal; Srđan Todorović-bubanj; Marko Bugarski-gitara i Andrija Virijević-bass.



---------------------------------------------------------------------------

Ledene Oči osnovan je u proleće 2014.godine u Zrenjaninu. Na poziv za pevača od strane basiste Gabrijela Madarasza i kompozitora/tekstopisca Djule Madarsza, ubrzo se bendu pridružuje pevač Vladimir Volkov. Već u startu vredno rade na snimanju autorskih pesama. Trenutno se moze čuti singl "Kraljica" koji ce se naći na albumu "Bitka za snove" do kraja godine. Singl je pozitivno prihvaćen od strane publike, može se čuti i na nekim poznatim radio stanicama. Bendu se uskoro pridružuju i novi članovi Ledenog sastava, gitaristkinja Sanela Djember i bubnjar Hallai Norby. Ovaj Rok sastav ne najavljuje nastupe pre izlaska cd-a. Uskoro će izbaciti i svoju drugu pesmu "Zauvek češ mene ljubiti" koja će biti pristupačna na Youtubu. Naziv albuma "Bitka za snove" je njihova bitka, njihov san da se u današnje vreme kada Roka ima jako malo na nasim prostorima oni izbore za svoje mesto u Rock 'N' Roll Svetu. Za njih je bitka počela!!
Članovi benda su: Vokal: Vladimir Volkov, rhitam/solo gitar: Sanela Djember, Bas/back vokal: Gabriel Madarasz, Drums:Hallai Norby, kompozitor/tekstopisac: Djula Madarasz.



----------------------------------------------------------------------------------

Novosadski indastrijal rokeri snimili su prvi spot sa novog, šestog po redu, albuma 'I Dreamt of a Dragon' i to za pesmu 'TamTamTam'. Ovo je prvi od tri spota koji je snimljen, preostala dva biće urađena u toku naredna dva meseca.
Energija plesačica i plesača plesnog uzdruženja Groove, iz Novog Sada, doprinela je da spot i pesma poprime potpuno plesni oblik ali i da se zadrži apokaliptičnost estetike dreDDup spotova.



--------------------------------------------------------------------------------------

Rezerve su punk rock grupa iz Makarske koju čine Ante Puharić, Leon Lužija, Šime Lalić, Mateo Perković i Tomo Miladinović. EP se sastoji od 6 skladbi koje potpisuju svi članovi grupe, a za pjesmu Nema Para snimljen je i video spot kojeg je snimio Oleg Skorin, montirala Doris Dodig, a asistirali su Dario Dodig i Luka Jančić Mizek koji je dizajnirao i omot albuma.

Rezerve pjevaju o ljubavi i ničemu! :) Stava smo da je iskren pristup takvom izričaju nepravedno zanemaren i zbog toga smo skladali ovaj materijal. Naša glazba je otvorena za svakog tko se prepozna kao Rezerva. Dugo smo grijali klupu, a sada izlazimo na teren. Evo Rezerve! :)



------------------------------------------------------------------------------------------

Za prvi singl s drugog albuma "Songs for bad weather", grupa Hari & Fat sons je izabrala pjesmu "Summertime". I ovoga puta, Hari & Fat sons su ostvarili suradnju s nizom glazbenika. Tako se na aktualnom singlu "Summertime" osim članova grupe, pojavljuju i Ante Prgin Surka ( Ljetno kino) na trubi i perkusijama, Dinko Tomljanović (The Bambi Molesters) na lap steel gitari, te Stanislav Kovačić (Stampedo) na bas gitari.

O čemu pjesma govori?
"Ljeto je jedino godišnje doba s vlastitim tipom romanse. Nema zimskih ili jesenskih, samo ljetne ljubavi. Ljetni dani su dugi, a ljubavi kratke. Ovo je pjesma o tome.

Otpjevana razglednica dragoj osobi. Sentimentalni trenutak, uspomene, intimni detalji, nedostajanje i sjeta. Osjećaji ne znaju za kalendare, sezone i godišnja doba. Ne zaboravlja se po nekom datumu, onda bi bilo lako.

Ovo je pjesma za nostalgiju, kada primi. Ugrijat će i utješit kao što tješe uspomene na lijepe dane..."

Haris Ćehić, siščanin s privremenom zagrebačkom adresom, okupio je bend za projekt "Hari & Fat sons" želeći snimiti autorski akustični materijal, u jesen 2011.godine. Dosad je s bendom objavio album "Green line-red line", koji je dobio vrlo dobre kritike i publike i struke.

Album (EP) "Songs for bad weather" izlazi početkom 2015. godine, sadržavati će pet autorskih pjesama. Ilustraciju omota albuma i singla je napravio Vadim Georgiev, umjetnik iz Sankt Petersburga, a Dinko Medved je urednik omota.

Summertime

terapija // 02/12/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*