home > njuz > Partibrejkers @ Vintage industrial bar, Zagreb, 05/03/2015

kontakt | search |

Partibrejkers @ Vintage industrial bar, Zagreb, 05/03/2015

Koncert grupe Partibrejkers najavljen za četvrtak 5. veljače je zbog privatnih razloga članova benda, pomaknut na četvrtak 5. ožujka! Ulaznice kupljene za koncert 5. veljače vrijede i za koncert 5. ožujka. Preostale ulaznice mogu se kupiti u Dirty Old shopu u Tratinskoj 18 te u Vintage Industrial Baru u Savskoj 160.
[  ]

Partibrejkers, rock 'n' roll stroj pokrenut u kasno ljeto 1982., održat će u četvrtak 5. ožujka svoj prvi koncert u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Bit će to jedinstvena prilika da se Partibrejkers nakon nešto dužeg vremena poslušaju u klupskoj atmosferi s ograničenim brojem karata.

Punk energija, blueserska duša i garage stav komponente su koje beogradsku grupu Partibrejkers i njezinog frontmena Caneta čine za jedne od najutjecajnijih i najomiljenijih rock 'n' roll pojava na ovom našem području.
Biografija Paritbrejkersa sočna je baš kao i njihovi klasici kojih nam 'nikad' dosta': 'Hiljadu godina', 'Prsten', 'Mesečeva kći', 'Kreni prema meni', 'Sunca sin', Najbolje se putuje…', 'Hipnotisana gomila.

Četverac u sastavu: na bubnjevima Manza, na gitari Anton, na drugoj gitari Kostadinović te za mikrofonom Cane, osnovali su Partibrejkerse u kolovozu 1982., dva mjeseca kasnije imali su prvi nastup, a nedugo potom u Zagrebu čak njih pet zaredom. Tada ih je pomno pratio gospodin Đoni Štulić pa im je za posljednji u nizu uskočio kao tonac. Kompilacija 'Ventilator 202' objavljena '83. godine iznjedriala im je prvi otisnut singl 'Radio utopija' dok su im paralelno s tim demo snimke 'Hiljadu godina' i 'Večeras' kolale eterom radio postaja.

Prvu ploču snimljenu za Jugoton i s produkcijskom podrškom Koje iz Disciplin A Kitchme izbacili su '85. godine pa s njom osvojili poštovanje velikog broja rock publike. Unatoč dobrim reakcijama na debi, bend iste godine prolazi kroz prve krize; najprije im Jugoton nakon preslušavanja novog materijala odbija izdati drugu ploču, onda Menza napušta bend, a s krajem godine dolazi i kraj postojanja benda.

Šest mjeseci nakon kraha, Partibrejkersi u promijenjenoj postavi ponovno pale motore, sviraju koncerte, snimaju nove materijale koje opet nitko ne želi objaviti.
Napokon, godine 1988. Jugoton ih još jedanput prima pod svoje skute pa im objavljuje album danas znan kao 'Partibrejkers II' iako mu je naslov trebao biti 'Kobila i pastuv preljubnik', ali je dizajner zaboravio staviti naslov na omot. Novi album ponudio je nove avanture koje su slušatelji odlično prihvatili, a ni MTV nije ostao imun obzirom da je snimio prilog o bendu.

Sa studenim 1989. stigao je i treći album za čije je ljepljive pjesme 'Kreni prema meni', 'Zemljotres', 'Hipnotisana gomila' i 'Ono što pokušavam' zaslužan i Srđan Gojković Gile koji je pomogao u ulozi ritam gitariste.

Godine 1990. Paribrejkersi su odsvirali posljednju jugoslavensku turneju. Rat je napravio prve korake i u Bosni, a članovi Ekatarine Velike, Električnog orgazma i Partibrejkersa osnovali su projekt grupu Rimtutituku u okviru koje su snimili antiratnu pjesmu 'Slušaj 'vamo' koju su izbacili uz pomoć Radija B92 i koju su promovirali kružeći beogradskim ulicama na kamionu 8. Marta 1992. godine.

Tijekom ratnih godina Partibrejkers su u Hrvatskoj bili zabranjeni, a oni su uz svoje razne poraze i pobjede svirali koncerte u Sloveniji, Makedoniji i nekim europskim zemljama, objavljivali kompilacije, razilazili se, okupljali pa snimali nove materijele. 1998. godine ponovno su se vratili u Sarajevo, a u Hrvatskoj su prvi koncert održali tek početkom novog milenija.

Prvi koncert u Vintage Industrial Baru, koji s nedavno napunjene dvije godine još uvijek slovi za mladića, Paribrejkers održat će 5. ožujka 2015. godine. A, kako je Vintage klub u čiji koncertni prostor stane maksimalno 500-injak ljudi s pravom možemo reći da nas očekuje vrlo 'intiman' koncert sa žilavom rock zvijeri.

promo girl // 25/02/2015


PS: Preostale ulaznice mogu se kupiti u Dirty Old shopu u Tratinskoj 18 te u Vintage Industrial Baru u Savskoj 160. Pretprodajna cijena ulaznica je 80 kn dok je na dan koncerta 100 kn.
Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*