home > njuz > EXIT Festival 2015 - Nova runda imena na Exitu

kontakt | search |

EXIT Festival 2015 - Nova runda imena na Exitu

Autori službeno najvećeg europskog hita prošle godine, britanski sastav Clean Bandit, na zahtjev mnogobrojne publike nastupit će 9. srpnja na glavnoj pozornici Exita! Pjesma "Rather Be", s kojom su u nedjelju osvojili Grammy nagradu za najbolji dance hit, proglašena je najviše streamanom u 2014. godini, ostavivši iza sebe čak i Pharellov "Happy"! Iste večeri 15. rođendan festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi obilježit će jedan od njegovih glazbenih "osnivača", Roni Size. Ikona drum'n'bassa nastupit će uživo uz kultnu supergrupu Reprazent i tako otvoriti listu izvođača za ovogodišnji X-Bass program, koji Exit realizira u suradnji s globalnim muzičkim brendom UKF. Nova velika dubstep zvijezda Zomboy 12. srpnja nastavit će tamo gdje je prošle godine Skrillex postavio ljestvicu visoko, a program glavne pozornice iza ponoći pojačat će i jedna od vodećih dama bass glazbe Hannah Wants.

Clean Bandit debitiraju 2012. godine sa singlom "A+E" na simboličnom 100. mjestu britanske liste singlova, da bi već iduće godine s hitom "Mozzart's House" stigli među 20 najboljih! Pjesma "Rather Be", s kojom je ovaj kvartet iz Cambridgea osvojio cijeli svijet, i službeno je jedan od deset najvećih svjetskih i najveći europski hit prošle godine, čiji spot bilježi preko 220 milijuna pregleda na YouTubeu! Uz dodatne brojke sa servisa Spotify, Deezer, Napster, Shazam i Google Play, ova pjesma je proglašena najviše streamanom u 2014. godini, ostavivši iza sebe čak i Pharellov "Happy"! Za ovaj, pritom i multiplatinasti uspjeh, zaslužan je i zavodljivi vokal Jess Glynne, koja pjeva i na aktualnom hit singlu "Real Love", čiji spot su napravili fanovi, poslavši bendu snimke na kojima se ljube. Visoko kotirani na svjetskim listama bili su i ostali singlovi sa albuma "New Eyes", pa su tako "Dust Clears", "Extraordinary" ili "Come Over" izazivale zbrone reakcije na najvećim festivalima kao što su Glastonbury ili Reading. Poslje osvojene Grammy nagrade za najbolji dance hit gdje su iza sebe ostavili Disclosure i Mary J. Blige, bend nestrpljivo očekuje BRIT nagrada gdje su nominirani za najbolji britanski bend, rame uz rame s Coldplay, što najbolje svjedoči o popularnosti sastava sa vrha aktualne liste želja publike Exit festivala.

Sve se poklopilo za veliku proslavu 15. festivalskog izdanja, kada je u pitanju jedan od zaštitnih simbola i prvih ambasadora Exita u svijetu - veliki Roni Size! Prva noć ovogodišnjeg festivala, na mjestu gdje je sve počelo, s ponovo okupljenim bendom Reprazent, uoči njihovog novog albuma, prvog poslije 15 godina, znakovi su više nego dovoljni za povijesni trenutak na tvrđavi. Predvođeni Ronijem, muzički doajeni Dynamite MC, Onalee, Si John, Dave Amso, Jay Vilcox i Danny Cox, ponovo kombiniraju kreativnost u jednom od najutjecajnijih elektronskih sastava svih vremena, za nastup na tvrđavi koji najbolje najavljuje naslov albuma "Do It For The Masses"!

Ovogodišnji X-Bass nastavlja niz nastupa najtraženijih imena na sceni, a poslije Skrillexa, ove godine opravdano neizostavan na Exitu je mladi producent i DJ Zomboy! Milijuni fanova na društvenim mrežama uz dugo očekivani album "The Outbreak", cementirali su zvjezdani status 25-godišnjeg partymakera iz Engleske, odakle je prošle godine napravio prekooceansku invaziju, svirajući od Argentine do Hollywooda. Prije nego što tvrđavu zaspe najsvježijim bass setom, praćen spektakularnim vizualnim efektima, Zomboy sprema novi pohod na panameričke festivale, kao zagrijavanje za premijerni nastup na Exitu.

S rezidenturom na BBC Radio 1, redovnim nastupima u superklubu Amnesia na Ibizi u sklopu "Together" noći koje vode Chase & Status, uz veliku ovogodišnju turneju i planetarni plesni hit "Rhymes", Hannah Wants danas je najtraženija dama bass muzike. "What Hannah Wants", kako je naslov aktualne turneje, saznat ćemo završne noći, 12. srpnja na tradicionalnom X-Bass preuzimanju glavne pozornice Exit festivala.

ULAZNICE, KAMP, PRODAJNA MJESTA
EXIT FESTIVAL
Festivalska ulaznic za Exit Festival - na prodajnom mjestu: 459,00 kn
Festivalska ulaznic za Exit Festival - online: 474,00 kn

Exit Avantura: Festivalska ulaznica Exit Festival + Sea Dance Festival gratis - na prodajnom mjestu: 549,00 kn
Exit Avantura: Festivalska ulaznica Exit Festival + Sea Dance Festival gratis - online: 559,00 kn
Kamp Exit Festival - na prodajnim mjestima: 210,00 kn
Kamp Exit Festival - online: 215,00 kn

promo guy // 11/02/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*