home > njuz > Nova izdanja - AUGUSTE, LUXUS LORD, QUASARR, DKOkanaganLTD, October Light

kontakt | search |

Nova izdanja - AUGUSTE, LUXUS LORD, QUASARR, DKOkanaganLTD, October Light

Nakon singlova ''Ona'' i ''Magla'' koje su svoje mjesto pronašle na službenoj top listi najslušanijih singlova Instituta hrvatske glazbe, Auguste predstavljaju svoj novi singl ''Budiš more''!
Prošlogodišnje finalistice HR demo kluba ovim su singlom odmaknule od akustičnog zvuka kojim su se predstavile publici, te pojačane bendom, snimile su novi singl u potpuno novom aranžmanu.

Glazbu i tekst potpisuju Auguste (Ivana Lulić i Gordana Marković), dok je aranžman kreirao Tomislav Franjo Šušak, producent svih pjesama Augusta.
''S Augustama se, po meni, radi kako treba, polako, smisleno i kvalitetno! Izašle su dvije lijepe pjesme, ali što se mene tiče, ovo je ono s čime možemo biti najzadovoljniji. Kolaboracija, kreativnost, prijateljstvo i sve skupa!'' izjavio je povodom izlaska singla producent Tomislav Šušak.
Pjesma je snimljena u njegovom Studiju C, kao i ostatak albuma čiju objavu očekujemo uskoro. Inspiraciju za album simboličnog imena ''Sve što je nekad bilo važno'' i jedna i druga Augusta crpile su iz neuspjelih ljubavnih veza kojima je album svojevrsna posveta - završetak jednog poglavlja i početak novog.



--------------------------------------------------------------------

Beskompromisni korčulansko - zagrebački progresivni garage rock sastav "Luxus Lord" objavio je singl "Sjene", kojim najavljuje svoj debitantski album "Inkartani / Jutro nije bajka", koji izlazi u ožujku. Činjenicu da su prilično nekonvencionalan bend potvrđuju njihovi prethodni singlovi i videospotovi "Hram otrova" i "Jutro nije bajka" (u trajanju osam minuta i pedeset sekundi), a uz to se "Luxus Lord" odlučio i na zanimljiv potez - u vrijeme kad većina izvođača "lansira" singl za singlom, oni će objaviti dvostruki debitantski album?!

Singl "Sjene" nije tipična pjesma "Luxus Lorda", već lijepa rock balada koja govori o umornoj i iscrpljenoj ljubavi koja je odavno prošla, a koje se prisjećamo, ali ne osjećamo ništa osim mamurluka, kao poslije neprospavane, pijane noći... Vidimo samo minijaturno sitne fragmente, koji u nama izazivaju sjetu i melankoliju. Autor teksta i glazbe je Dalibor Farčić, aranžmane je radio cijeli "Luxus Lord", glazbenu produkciju potpisuje Vedran Kovačić - Beli, a dizajn naslovnice je djelo fotografa DennyBoy Gjureka (DB.photography) te programskih vještina Karla Haltricha.
Promocija dvostrukog debitantskog albuma "Inkartani / Jutro nije bajka" će se održati u srijedu, 18. ožujka u zagrebačkom klubu "Vintage Industrial Bar" u 21 h, a više informacija oko promocije slijedi uskoro.

Sjene

-------------------------------------------------------------------------

Singlom "Prije tebe" Quasarr najavljuju svoj treći studijski album čiji se izlazak očekuje na proljeće. Spot u režiji Radislava Jovanova Gonza snimljen je u prostoru Teatra Fenice i nekadašnje Opere u Rijeci, čiji je interijer odlično poslužio u realizaciji ideje višestruko nagrađenog redatelja. S Gonzom su Quasarrovci surađivali i na prethodnom singlu i spotu "Ljubav" u kojem gostuje Josipa Lisac, a pjesma je prošle godine nagrađena Porinom u kategoriji najbolje vokalne suradnje. Quasarrovci su i na novom singlu nastavili suradnju s Kevinom Paulom koji je miksao i masterirao singlove "Sjene" i "Ljubav što se osjeti" i u njihovom novom zvuku nešto plesnijeg ritma.



---------------------------------------------------------------------------

Danas je objavljen prvi službeni spot Denis Katanec Okanagan LTD-a za pjesmu Florian.



---------------------------------------------------------------------------

October Light je ska-rock sastav iz Pušćina koji svojim glazbenim izričajem daje originalan pogled na stvarnost, a u pjesmama progovara o vlastitim iskustvima u odnosu s ljudima, kao i u odnosu s Bogom. Bend su osnovali braća Petar, Filip, Stjepan i Benjamin Horvat, te bratić Marko Horvat, a u međuvremenu su se pridružili braća Abel i Jošua Kovačević. Od osnutka 2005. godine odsvirali su više od 250 koncerata, uglavnom izvan granica Hrvatske - najviše u Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj, Austriji, Francuskoj, Švedskoj, Slovačkoj i Češkoj. Iza sebe imaju već 3 studijska uratka - EP iz 2006. "Songs We Wrote So Far", album "Everything Will Be Made Right" iz 2010. godine na kojem kao vokal gostuje velikan američke ska scene Matt Morginsky a.k.a. Mojo, te album "Free!" iz 2011., objavljen u nakladi diskografske kuće Aquarius Records.

terapija // 02/03/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*