home > njuz > Zadarski kulturni forum, 8.-12. kolovoza 2006., Dom hrvatske mladeži, Zadar

kontakt | search |

Zadarski kulturni forum, 8.-12. kolovoza 2006., Dom hrvatske mladeži, Zadar

Od utorka do subote, 8.-12. kolovoza 2006. godine, u zadarskom Domu hrvatske mladeži po prvi će se puta održati kulturni multimedijski projekt Zadarski kulturni forum s ciljem promoviranja različitih aspekata umjetnosti i kreativnosti mladih. Manifestacija će tijekom pet dana ponuditi u dnevnom programu radionice fotografije, tonske tehnike grafitiranja, žongliranja i zmajarenja, a u večernjem dijelu programa koncerte i nastupe DJ-eva od čega se izdvajaju novosadski Atheist Rap, francuski Joke, te domaći bendovi ST!llness i Antenat. Popratni program će uključivati izložbe fotografija i video projekcije filmova i koncerata. Sve radionice su besplatne, dok su cijene ulaznica za večernji program simbolične.

U prvom izdanju Zadarski kulturnog forum ponudit će četiri radionice. Radionica fotografije će pokriti teorijski i praktični dio fotografije s ciljem upoznavanja s fotografijom kao dijelom suvremene kulture i umjetnosti, te poticanja na bavljenje fotografijom. Radionica tonske tehnike će pokazati rad s koncertnom tonskom opremom, te snimanje i obradu zvuka. Radionica crtanja grafita upoznat će polaznike s nastankom grafita i stilovima, a u praktičnom će dijelu poznati writeri podijeliti s njima svoje vještine. Radionica žongliranja ponudit će zabavu i upoznavanje s vještinama od žongliranja lopticama i čunjevima, do tehnika poi, diablo, i sl. Radionica izrade zmajeva ili zmajarstvo polaznike će naučiti tehnici izrade zmajeva, njihovu projektiranju, te načinima puštanja zmaja.

Večernji program koncerata i nastupima DJ-a ugostit će spoj renomiranih imena i mladih bendova koji već nalaze svoje mjesto na glazbenoj sceni. Program uključuje gostovanja domaćih i inozemnih izvođača, a jedna cijela večer posvećena je i promociji mladih zadarskih bendova. Od eminentnih imena izdvajaju se novosadski punk-rock bend Atheist Rap koji su svojim nastupima po Hrvatskoj već stekli velik broj poklonika, francuski Joke koji će po prvi puta posjetiti Hrvatsku, te domaći bendovi ST!llness i Antenat, trenutno jedni od najaktivnijih mladih bendova u Hrvatskoj.

Od popratnih programa, Zadarski kulturni forum ponudit će izložbu fotografija zadarskih kulturnih umjetnika, projekcije filmova sa ovogodišnjeg RAF-a, nastup nekoliko mladih hrvatskih klapa, a u suradnji sa zagrebačkim Klubom studenata elektrotehnike (KSET) ugostiti će tri programa - izložbu članova foto sekcije KSET-a, video projekciju filma "Dobar, loš, zombie" snimljenog u nezavisnoj produkciji KSET-a i projekcije koncerata iz KSET-a. U
Cijeli događaj biti će prenošen i putem Interneta. Web stranica festivala sa svim informacijama koje će se osvježavati do početka festivala je http://www.zadarskikulturniforum.com/. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na zkf@zadarskikulturniforum.com.

PROGRAM:

08.08.2006.
JOKE (Pariz / F)
ANTENAT (Zagreb / HR)
JUSTIN'S JOHNSON (Split / HR)

Ulaznice po cijeni od 25kn možete kupiti prije početka programa. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 20 i 30.

09.08.2006.
FUNKAROUND (Zagreb)
BREAKLECTICA (Zagreb)

Ulaznice po cijeni od 10kn možete kupiti prije početka programa. Ulaz se otvara u 20 sati.

10.08.2006.
NAN-DESKA?! (Zagreb-Zadar-Split / HR)
JELLY BELLY (Zadar / HR)
BRANKO? (Zadar / HR)
MUNJOTRESNE VJEVERICE (Zagreb-Zadar / HR)

Ulaznice po cijeni od 15kn možete kupiti prije početka programa. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 20 i 30.

11.08.2006.
JABBATON (Zagreb)
BASS INVADERS (Zagreb)

Ulaznice po cijeni od 10kn možete kupiti prije početka programa. Ulaz se otvara u 20 sati.

12.08.2006.
ATHEIST RAP (Novi Sad / SR)
ST!LLNESS (Split / HR)
DILON (Muenchen / D)

Ulaznice po cijeni od 35kn možete kupiti prije početka programa. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 20 i 30.

O RADIONICAMA

Foto Radionica (9-12. kolovoza)

Foto radionica je pokrenuta s ciljem upoznavanja polaznika s fotografijom kao granom suvremene kulture i umjetnosti, te poticanja na bavljenje fotografijom kao hobijem, a možda i nečim više. Foto radionica sastoji se od dva dijela: teorijskog i praktičnog. U teorijskom se dijelu pokrivaju praktične osnove fotografije (osnove fotoaparata, ekspozicija, blenda, filmovi i filtri), tehnički elementi fotografije, rad s foto opremom, ali se detaljno obrađuje i sama kompozicija, koja je jako bitan, i često u tečajevima zanemarivan dio fotografije. Na mnoštvu primjera objašnjavaju se utjecaji tehničkih elemenata na slike, te se analiziraju brojne fotografije jednostavnih i složenih kompozicija. Za kraj je ostavljen teorijski uvod u tamnu komoru, te dio predavanja posvećen fotografijama koje su obilježile 20. stoljeće. Radionoca započinje 9. kolovoza, a završava 12. kolovoza i održava se u terminu od 10 do 12 sati u Klubu DHM.

Radionica tonske tehnike - tonska oprema, snimanje i obrada zvuka (9-12. kolovoza)

Radionica tonske tehnike obuhvaća područje usko vezano uz zvuk kao fizikalnu pojavu, te rukovanje opremom koja se koristi za taj zvuk obraditi. U četiri dana trajanja, polaznici će imati priliku upoznati se sa vrstama mikrofona, radom na mikseti, načinima ozvučavanja pojedinih instrumenata, odnosno ljudskog glasa, te snimanjem istih. Radionica započinje 9. kolovoza, a završava 12. kolovoza i održava se u terminu od 10 do 12 sati u dvorištu Doma hrvatske mladeži.

Radionica crtanja grafita (9-10. kolovoza)

Radionica crtanja grafita sastojat će se od teoretskog i praktičnog dijela, tako da će polaznici na prvom od dva predavanja naučiti kako i kakve vrste boja koristiti, izradu skice i biranje podloge. Drugi dan će biti posvećen praktičnom dijelu gdje će polaznici imati mogućnost pokazati svoju vještinu i naučeno crtajući na predviđenoj podlozi. Radionica će se odvijati 9. i 10. kolovoza i prvi će dan trajati od 12 do 14 sati, dok će drugi dan, kad će se raditi na slici započeti u 10 sati, a vrijeme završetka nije predviđeno.

Radionica žongliranja (9-12. kolovoza)

Radionica žongliranja sastojat će se od kratkog teoretskog uvoda i vježbanja žongliranja lopticama, poiem, čunjevima, maramama i diabolom. Polaznici će odabrati što ih od navedenog najviše privlači i pridružiti se radionici koja će se održavati ili na košarkaškom igralištu iznad Doma hrvatske mladeži, ili u parku pored Trga pet bunara, ovisno o dogovoru sa voditeljem radionice. Radionica traje od 9.do 12. kolovoza, u terminu od 17 do 19 sati.

Radionica izrade zmajeva ili zmajarstvo (9-12. kolovoza)

Radionica izrade zmajeva obuhvaća kratak uvod u zmajarstvo, te način izrade zmajeva. Radionica će se bazirati na izradi zmajeva, tako će svaki polaznik raditi na svom primjerku, te je predviđeno puštanje tih zmajeva u zrak na zatvaranju festivala. Za izradu zmaja potreban je materijal koji će po cijeni od 50 kuna biti dostupan na Zadarskom Kulturnom Forumu. Radionica će trajati od 09. do 12. kolovoza u Klubu DHM u terminu od 13 do 16 sati.

promo guy // 18/07/2006

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*